EUROLYGA 2023

S. Babrauskas: „LKL finalo seriją „Lietuvos rytas“ laimės 4:3”

„Žalgiris“ prarado labai svarbų žaidėją Paulių Jankūną. Kiek žaidžiau finale, jis ir būdavo tas X faktorius. Pernai jis sužaidė prasčiau, tačiau kiek žaisdavo, Paulius ir būdavo pagrindiniu pretendentu į naudingiausiojo finalo serijos žaidėjo apdovanojimą. „Žalgiriui“ tikrai nemaišė ir Ibrahimas Jaaberas. Komanda buvo labai gerai sukomplektuota, tačiau ir dabar joje yra puikių krepšininkų“, - sekmadienį rengdamasis LKL finalo serijai kalbėjo „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

S. Babrauskas paklaustas, ar varžovai per sezoną susilpnėjo iškart paminėjo P. Jankūną, kuris patyrė sunkią traumą ir pasitraukė iki sezono pabaigos.<br>D. Umbrasas
S. Babrauskas paklaustas, ar varžovai per sezoną susilpnėjo iškart paminėjo P. Jankūną, kuris patyrė sunkią traumą ir pasitraukė iki sezono pabaigos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 29, 2013, 2:05 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:31 PM

Vienas daugiausiai LKL finale žaidusių krepšininkų iš sostinės komandos tokį atsakymą pateikė, paklaustas apie galimą „Žalgirio“ susilpnėjimą.

P. Jankūnui vasario 18 dieną plyšo dešinio peties sąnario kapsulė ir krepšininkas iškrito iki sezono pabaigos.

Anksčiau į treniruotę atvykę „Lietuvos“ vyrai mėtė į krepšį ir nusiteikinėjo LKL finalo serijos kovoms, kurios prasidės jau antradienį, mūšiu Kauno „Žalgirio“ tvirtovėje.

„Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas, kuris su šia ekipa dar nė karto nepatyrė pralaimėjimo ir kartą po pratęsimo 73:70 nugalėjo „Žalgirio“ krepšininkus, negailėjo pagyrų čempionų titulą ginantiems varžovams.

„Žalgiris“ puikiai ginasi, gerai perdavinėja kamuolius ir puola, todėl norėdami turėti šansą laimėti čempionatą, privalėsime pademonstruoti gerą gynybą. Nemanau, kad „Žalgiris“ turi silpnųjų vietų. Tai gerai subalansuota, patyrusi komanda, - teigė vokišką tvarką „Lietuvos ryto“ ekipoje įvedęs specialistas. - Tai nuostabi komanda, kurią treniruoja fantastiškas treneris. Įveikti „Žalgirį“ bus labai sunku. Dabar žaisime dėl trofėjaus ir čia komandos pademonstruoja geriausią savo žaidimą. „Žalgiryje“ reikia stabdyti ne vieną ar du žaidėjus, o visą labai gerą komandą. Kaip ir dauguma Europos komandų, jie neturi superžvaigždės, tačiau ekipa labai gerai funkcionuoja.“

Paklaustas, kiek prireiks rungtynių S. Babrauskas prognozuoti nepuolė, tačiau juokdamasis pateikė atsakymą: „Serija bus 4:3. Laimėsime mes“, - teigė krepšininkas.

D. Bauermannas teigė, kad finalo serijoje varžovai būna lygūs ar bent jau labai panašaus pajėgumo.

„Finalai yra finalai ir nelabai svarbu, ar tu čia žaidi su Berlyno „Alba“, ar su Kauno „Žalgiriu“. Juk čia žaidžia tik geriausios komandos. Visko gali nutikti ir išvykoje, ir namuose. Žaidžiant namuose pranašumas yra, tačiau jis ne absoliutus. Juk niekad nežinai, kas gali nutikti“, - svarstė šiame sezone Darių Maskoliūną pakeitęs vokietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.