EUROLYGA 2023

D. Bauermannas: „Lietuvos rytas“ negali pralaimėti dviejų rungtynių iš eilės“

„Vilniuje sirgaliai pamatys kitokį „Lietuvos ryto“ žaidimą“, - po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynių žadėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Dirkas Bauermannas. Jo treniruojama komanda Kaune seriją pradėjo pralaimėjimu  Kauno „Žalgiriui“ 73:88.

D. Bauermannas.<br>M. Kulbis
D. Bauermannas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 1, 2013, 9:17 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:51 AM

„Labai prastai sužaidėme gynyboje. Taip prastai seniai nesame žaidę. Tai suteikė jiems pasitikėjimo savimi. Jie labai gerai pataikė iš toli, užsivedė. Jie išnaudojo mūsų klaidas. Greitame puolime „Žalgiris“ mus pervažiavo kaip tankas. Jie parodė charakterį“, - po rungtynių sakė 12 taškų pelnęs „Lietuvos ryto“ puolėjas Mindaugas Katelynas.

D. Bauermannas po rungtynių gyrė „Žalgiriečių“ snaiperius (46,7 proc.) ir žadėjo, kad Vilniuje krepšinio sirgaliai pamatys visai kitokį „Lietuvos ryto“ žaidimą.

„Varžovai šiandien žaidė labai gerai. Jie puikiai pataikė iš toli, kai taip puikiai pataiko tritaškius yra labai sunku gintis.

Šiandien mums trūko agresyvumo, buvome šiek tiek pasyvūs. Nežaidėme gerai, ypač pirmame kėlinyje. Kaip bebūtų, reikia surasti ir teigiamų dalykų. Vienas jų – laimėta antroji rungtynių pusė.

Neturime leisti, kad šis pralaimėjimas mus sužlugdytų. Reikia ruoštis kitoms rungtynėms. Garantuoju, kad Vilniuje sirgaliai pamatys kitokią „Lietuvos ryto“ komandą, kuri kovos, agresyviau ginsis, žais su didesne aistra. „Lietuvos rytas“ negali pralaimėti dviejų rungtynių iš eilės“, - kalbėjo vilniečių strategas.

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza neskubėjo girti savo žaidėjų. Jis įsitikinęs, siekiant pergalės Vilniuje, kauniečiams žaidimą dar reikia gerinti.

„Turime toliau tobulėti, kad laimėtume seriją. Šiandien buvo besitęsiančių pralaimėtų atkarpų. Turime gerinti gynybą, kad kitose rungtynėse tokių atkarpų nebūtų.

Šiandien metėme daug baudos metimų. Taip buvo todėl, kad stengėmės kuo daugiau kamuolių įmesti po krepšiu, kai didžiąją laiko dalį „Lietuvos ryte“ žaidė keturi perimetro žaidėjai.

Rungtynės baigėsi, todėl turime jas pamiršti ir galvoti apie kitas. Vilniuje jie žais energingiau, bus agresyvesni, galbūt geriau pataikys. Tačiau turime laikytis savo filosofijos ir įtraukti į žaidimą jaunus žaidėjus, kad jie galėtų tobulėti“, - kalbėjo J. Plaza.

„Smagu, kad laimėjome, bet serija susideda iš keturių pergalių, todėl tai tik pirmas žingsnis titulo link. Labai svarbios rungtynės bus Vilniuje, ten turime demonstruoti tokį žaidimą kaip šiandien“, - sakė „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas. Jo sąskaitoje – 22 taškai.

Antrosios LKL finalo serijos rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.