EUROLYGA 2023

LKL finalo starte „Žalgiris“ uždusino „Lietuvos rytą“ - 88:73

LKL finalo serijos uždanga – atidengta ir pirmieji stovint plojantiems savo sirgaliams dėkojo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurie namuose nė karto neleido į priekį išsiveržti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai. Griežtus nurodymus kibiai ir agresyviai gintis savo auklėtiniams davęs Joanas Plaza jau pirmojoje mačo pusėje stipriai sužeidė svečius, nesugebėjusius atsitiesti. „Žalgiris“ pirmąją LKL finalo serijos iki keturių pergalių kovą laimėjo 88:73 (32:18, 24:16, 13:19, 19:20).

Rungtynių akimirkos.<br>M. Kulbis
Rungtynių akimirkos.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

May 1, 2013, 8:36 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:51 AM

D. Bauermannas: „Lietuvos rytas“ negali pralaimėti dviejų rungtynių iš eilės“

R. Javtokas: „Žaidžiant su „Lietuvos rytu“ ankstesni rezultatai išnyksta“

Statistika.

„Žalgiris“: M. Kuzminskas – 22, O. Lafayette'as – 20, D. Lavrinovičius – 11, R. Javtokas (9 atk. kam.) - 10, R. Kaukėnas – 8, D. McGrathas – 7, K. Lavrinovičius – 4, M. Popovičius ir A. Juškevičius – po 3.

„Lietuvos rytas“: T. Zubčičius – 14, M. Katelynas – 12, N. Nedovičius – 11, A. Jomantas ir J. Blūmas – po 8, T. Lydeka (7 atk. kam.) - 7, R. Seibutis – 4, S. Buterlevičius – 3, S. Babrauskas, P. O'Bryantas ir M. Palacio – po 2.

„Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 22/37 (59, 5 proc.) - 21/39 (53,8 proc.)

Tritaškiai: 7/15 (46,7 proc.) - 8/26 (30,8 proc.)

Baudų metimai: 23/30 (76,7 proc.) - 7/12 (58,3 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 34 - 31

Perimti kamuoliai: 8 - 7

Rezultatyvūs perdavimai: 11 - 23

 Klaidos: 15 - 14

Galvosūkis. Pirmoji rungtynių pusė D. Bauermannui uždavė daugybę klausimų. Rungtynės prasidėjo „Lietuvos ryto“ netaikliais metimais ir klaidomis bei „Žalgirio“ spurtu (7:0), kurį svečiai nutraukė tik sužaidus pusantros minutės. M. Katelynui ėmusis iniciatyvos „Lietuvos ryto“ komanda buvo priartėjusi 5:7, tačiau sugriauti J. Plazos planų svečiams nepavyko. „Žalgirio“ strategas nurodė aktyviai spausti varžovus ir tokia taktika pasiteisino - „Žalgiris“ didžiuliais šuoliais judėjo į priekį ir pirmąjį kėlinį baigė 32:18.

Jeigu po trumpo žybtelėjimo (25:34), „Lietuvos ryto“ gerbėjai manė, kad jų komanda atsigauna – tai labai klydo. „Žalgiris“ svečiams pateikė neįtikėtiną užtaisą – du tritaškius paeiliui, kuriuos palydėjo O. Lafayette'o šiu – 50:32. Privertę rankomis skėsčioti D. Bauermanną J. Plazos auklėtiniai padovanojo gardėsį savo gerbėjams – po R. Kaukėnas ore pakabino kamuolį, kurį į krepšį efektingai įkrovė R. Javtokas, aiškiai pažymėdamas, kas čia šeimininkas. Į didžiąją pertrauką suirzę „Lietuvos ryto“ krepšininkai išėjo atsilikinėdami 34:56.

Pokalbis. Griežtas vokiečio tonas pasiekė „Lietuvos ryto“ komandos krepšininkų ausis. Po didžiosios pertraukos vilniečiai ir vėl turėjo pasitikėjimo savimi, spaudė varžovus ir vertė juos klysti. „Lietuvos rytas“ spurtavo 9:0 ir skirtumą sumažino iki 43:56.

Atsigavęs „Žalgiris“ šovė į priekį 62:43. Vilniaus komanda visaip mėgino vykdyti trenerio nurodymus, bet tai daryti sekėsi pakankamai retai. „Žalgiris“ kėlinį baigė pirmaudamas 69:53, tačiau kėlinyje geriau pasirodė vilniečiai, laimėję 19:13.

Pabaiga. „Lietuvos ryto” komanda ketvirtajame kėlinyje darė neleistinas klaidas. Galingo varžovų žaidimo prispausti D. Bauermanno auklėtiniai niekaip negalėjo pademonstruoti geležinės vokiškos gynybos ir drausmės. Įpusėjus kėliniui neskubantys žalgiriečiai pirmavo 75:58 ir net neketino paleisti pergalės iš rankų – 88:73.

Padėka. „Žalgirio“ sirgaliai intensyviai plojo savo dievaičiams ir dėkojo šiems, kad atkeršijo už paskutinį pralaimėjimą reguliariajame sezone 70:73.

Pirmasis kėlinys

Aikštės šeimininkai taškus pelnė jau pirmosios atakos metu – laisvas iš vidutinio nuotolio atakavo D. Lavrinovičius. „Lietuvos ryto“ komanda atsakyti taškais nesugebėjo ir netrukus M. Kuzminskas kamuolį į krepšį įkrovė kartu su pražanga. Žalgirietis baudą metė taikliai – 5:0.

R. Seibučiui ne daug trūko, kad pelnytų taškus, tačiau kamuolys nekrito į krepšį. Kitoje atakoje M. Kuzminskas išprovokavo pražangą ir savo sąskaitą padidino dviem taikliais baudos metimais – 7:0.

Po pusantros minutės tylos prabilo ir „Lietuvos ryto“ komanda. Sąskaitą nuo trijų taškų linijos atidarė M. Katelynas – 3:7. Netrukus netaikliai atakavo žalgiriečiai ir „Lietuvos rytas“ padedamas M. Katelyno skirtumą sumažino iki 5:7.

Tačiau apsiginti vilniečiams nepavyko ir „Žalgiris“ išsiveržė 9:5. Netrukus M. Kuzminskas pelnė du taškus su pražanga – 12:5.

Įpusėjus kėliniui šeimininkai pirmavo 16:7.

Jau ne pirmą kartą laisvės po krepšiu gavęs D. Lavrinovičius išprovokavo pražangą ir taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos - 23:14. J. Plaza norėjo kuo anksčiau palaužti varžovus - žalgiriečiai svečius spaudė.

Aikštėje pasirodęs P. O'Bryantas suklydo ir „Žalgiris“, sužaidus septynias minutes, pirmavo 25:14.

M. Kuzminskas efektingai krovė į „Lietuvos ryto“ krepšį ir privertė garsiai suošti „Žalgirio“ gerbėjus – 27:18. Likus žaisti minutę M. Kuzminskas smeigė tritaškį – 30:18.

Paskutinėmis sekundėmis E. Bendžius mėgino mesti tritaškį, tačiau jo metimą blokavo M. Popovičius. Pirmasis kėlinys baigėsi „Žalgiriui“ pirmaujant 32:18. Antrasis kėlinys

Savo situacijos Dirko Bauermanno auklėtiniams antrojo kėlinio pradžioje pataisyti nepavyko - „Žalgiris“ po poros minučių pirmavo 34:21 ir rengė dar vieną išpuolį, kuris baigėsi nesėkmingai.

Svečiai sugebėjo suerzinti J. Plazą - Vilniaus komandai skirtumą sumažinus iki 25:34, ispanas paprašė minutės pertraukėlės. Po pertraukėlės pasirodęs D. McGrathas pataikė dvitaškį, netrukus svečiai suklydo puolime, tačiau klaidą padarė ir šeimininkai.

Katelynas atakavo iš toli, tačiau pasinaudoti klaida jam nepavyko – kamuolys skriejo pro šalį. Netrukus O. Lafayette'as perskrodė „Lietuvos ryto“ gynybą – 38:25. D. Bauermanno auklėtinių situaciją šiek tiek aptaisė N. Nedovičius, pelnęs tris taškus – 38:28. Tačiau „Lietuvos ryto“ aistruoliai greitai nutilo – „Žalgiris“ pataikė du tritaškius paeiliui – 44:28.

Antrajame kėlinyje likus žaisti pusketvirtos minutės po M. Katelyno taiklaus metimo „Lietuvos rytas“ atsilikinėjo 32:44, tačiau netrukus ir vėl sužibėjo O. Lafayette'as, kuris smeigė dar vieną tritaškį – 47:32.

Atrodė, kad „Žalgirio“ gerbėjai trukdo žaisti vilniečiams, kurie po dar vienos netaiklios atakos ir vėl buvo nubausti O. Lafayette'o – 50:32.

Neįtikėtiną šou prasidėjus paskutinei minutei su rengė R. Kaukėnas ir R. Javtokas. R. Kaukėnas ore pakabino kamuolį ir „centras“ ataką užbaigė galingu dėjimu – 56:32.

Pirmoji rungtynių pusė D. Bauermannui pateikė daugiau galvosūkių nei atsakymų. „Žalgiris“ pirmavo 56:34.

Trečiasis kėlinys

Pirmoji trečiojo kėlinio minutė buvo pažymėta klaidomis ir netaikliais metimais. Tylą nutraukė N. Nedovičius, kuris po R. Seibučio perdavimo taikliai atakavo nuo trijų taškų linijos – 37:56. Netrukus grubiai suklydo M. Delašas. Tačau „Lietuvos rytas“ tuo nepasinaudojo – R. Seibutis persistengė ir prasižengė puolime.

„Žalgiriui“ ir toliau nesisekė atakuoti. Tuo metu vilniečiams pavyko spurtuoti -  N. Nedovičius pelnė du taškus su pražanga, tačiau nepataikė baudos metimo. Laimei vilniečiai atsikovojo kamuolį ir skirtumą sumažino iki 41:56.

Dar vienai „Žalgirio“ atakai pasibaigus nevaisingai „Lietuvos rytas“ tirpdė deficitą – 43:56.

O. Lafayette'as sužaidus beveik pusę kėlinio pelnė pirmuosius „Žalgirio“ taškus – 58:43.

„Lietuvos ryto“ komandai netaikliai atakavus „Žalgiris“ pademonstravo, kad atsigavo po šalto dušo – taškus pelnė R. Kaukėnas – 60:43. Netrukus netaikliai atakavo M. Palacio ir M. Kuzminskas individualiais veiksmais skirtumą padidino iki – 62:43.

Likus žaisti tris minutes šeimininkai pirmavo 46:63.

Vilniaus krepšinio komandos gerbėjus itin pradžiugino J. Blūmas, kuris kėlinį baigė tritaškiu - 53:69.

Ketvirtasis kėlinys

Kol „Lietuvos ryto“ krepšininkai šokinėjo ir nesugebėjo susikaupti R. Javtokas atsikovojo kamuolį puolime ir galingai krovė į varžovų krepšį – 54:71. Netrukus vilniečiai atsakė taškais. „Žalgiris“ suteikė progą „Lietuvos ryto“ komandai padidinti skirtumą, tačiau vilniečiai pametė kamuolį.

Sužaidus beveik keturias minutes M. Kuzminskas pademonstravo dar vieną šou elementą - galingai įkrovė į krepšį, kol jį stebėjo E. Bendžius - 58:73.

Kauno komandos krepšininkai neskubėjo ir rengė pozicines atakas, taip erzindami savo varžovus, kuriems reikėjo greito, veržlaus ir vaisingo žaidimo. Įpusėjus kėliniui R. Kaukėnas savo ekipą išvedė dar toliau - 75:58.

Likus žaisti tris minutes R. Javtokas kartą taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos – 78:60. Netrukus S. Buterlevičius pataikė tritaškį, tačiau netrukus vilniečiai prasižengė ir O. Lafayette'as ramiai ir užtikrintai pataikė du metimus – 80:63.

J. Plaza netgi leido pailsėti komandos lyderiams.

Nors ir susitaikę su pralaimėjimu „Lietuvos ryto“ krepšininkai toliau atakavo ir skirtumą sumažino iki 73:85. Po netaiklios Kauno komandos atakos vilnie2iai suklydo ir M. Kuzminskas reziumavo rungtynes. Jis galingai krovė į krepšį su bauda. „Žalgirio“ sirgaliai jau dainavo pergalės dainas ir mėtė konfeti, o M. Kuzminskas pataikė ir baudos metimą – 88:73.

Starto penketai.

„Lietuvos rytas“: T. Lydeka, R. Seibutis, S. Buterlevičius, M. Katelynas, N. Nedovičius.

„Žalgiris“: D. Lavrinovičius, M. Delašas, M. Kuzminskas, O. Lafayette'as, R. Kaukėnas.

Dvikova. D. Bauermannas – J. Plaza 1:0. Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse „Lietuvos ryto“ komanda 73:70 po pratęsimo įveikė „Žalgirio“ komandą. Dar nė vieno pralaimėjimo nepatyręs vokietis neketina sugadinti savo serijos.

Pirmoji ekipų dvikova šiame LKL sezone „Žalgirio“ naudai baigėsi 90:79.

Saugumas. Tradiciškai prieš šių komandų akistatą saugumui skirtas didesnis dėmesys. Tiesa, saugumu susirūpinta prie arenos. Kauno miesto policija savo pajėgų prieš mačą nestiprino.

Spindesys. Per paskutinę ekipų dvikovą puikiai pasirodė Eimantas Bendžius. 18 taškų bei 6 iš 9 tritaškius pataikęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas leido savo ekipai pasivyti kauniečius ir po pratęsimo išplėšti pergalę.

LKL. „Žalgirio“ komanda LKL reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje kauniečiai vargo nepatyrė - Kėdainių „Nevėžis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ serijose buvo nugalėti 2:0.

Antrąją vietą po paskutinio mačo užsitikrinę vilniečiai ketvirtfinalyje nugalėjo „Utenos „Juventus“, o pusfinalyje - „Prienų“ komandą. Abi serijos laimėtos 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.