EUROLYGA 2023

Dviem „Žalgirio“ žaidėjams sezonas baigtas, medikams neramu ir dėl M. Popovičiaus

Kauno „Žalgirio“ komandoje įsisuko traumų virusas. Prieš trečiąsias trečiąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes rungtynes paaiškėjo, kad net dviems krepšininkams šis sezonas baigėsi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 10:02 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:36 AM

Po ketvirtadienį rungtynėse („Žalgiris" šventė pergalę 77:71 - red.) patirtos kojos traumos šį sezoną komandai nebegalės padėti Donnie McGrathas. Antrojoje finalo dvikovoje ant gynėjo užgriuvo ataką rezultatyviai baigęs Nemanja Nedovičius. Po susidūrimo D. McGrathas kryptelėjo kelį, skelbia „Kauno diena“.

Buvo baimintasi, kad amerikiečiui galėjo trūkti kryžminiai raiščiai. Atlikus tyrimus, diagnozuotas dalinis kelio priekinių raiščių įplyšimas. Nors operacijos D. McGrathui neprireiks, tačiau šį sezoną gynėjas nebežais.

Sportuoti šį sezoną nebegalės ir aukštaūgis Jeffas Foote‘as - 213 cm ūgio amerikietis dėl nugaros skausmų negali rungtyniauti jau kurį laiką, todėl pirmuose finalo serijos mačuose kauniečiai buvo priversti registruoti tik 11 krepšininkų.

Anot klubo atstovų, jei situacija staiga nepagerės, vidurio puolėjas šį sezoną į aikštelę taip pat nežengs.

Maža to, pastarąją savaitę taip pat dėl skaudančios nugaros visiškai nesitreniravo ir vienas komandos lyderių Marko Popovičius.

Treniruočių metu gynėjui būdavo vykdomos terapinės procedūros, o į aikštelę pirmose dvejose rungtynėse kroatas galėjo žengti tik suleidus nuskausminamųjų. Pirmajame mače M. Popovičius sužaidė 8 minutes, antrajame - 21 minutę.

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza teigė, kad jei snaiperis ir toliau nestokos ryžto jis greičiausiai išleis jį į aikštę ir trečiojoje serijos dvikovoje. Tačiau treneris norėtų kroatą pataupyti Jungtinės lygos ketvirtfinalio kovoms.

Traumas Kauno komandoje taip pat gydosi Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?