EUROLYGA 2023

18 kandidatų sąrašą turinčiam J. Kazlauskui - nerimas dėl M. Pociaus ir P. Jankūno

Jonas Kazlauskas savo portfelyje nešiojasi kandidatų į Lietuvos rinktinę sąrašą, bet jame surašytų pavardžių kol kas viešinti nenori. Dar bent dvi–tris savaites.

J. Kazlauskas teigė, kad nebuvo lengva susirasti visus varžovus draugiškoms rungtynėms.<br>J. Stacevičius
J. Kazlauskas teigė, kad nebuvo lengva susirasti visus varžovus draugiškoms rungtynėms.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

May 8, 2013, 12:48 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:40 AM

„Kandidatų sąraše yra 18 žaidėjų, o tai yra daug. Supraskite mane teisingai - dar vyksta rungtynės, čempionatai, gali būti traumų, o yra ir žaidėjų, kurie abejoja. Nenoriu paskelbti sąrašo, o po to kažko atsisakyti ir įžeisti. Laukiame čempionatų pabaigos ir skelbsime. Juk dar nė viena rinktinė nepaskelbė kandidatų sąrašo, todėl nereikia užbėgti į priekį“, - sakė J. Kazlauskas.

Paskelbtas Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis

58-erių stratego vadovaujama rinktinė pasiruošimą Europos čempionatui pradės liepos 15-ąją Palangoje. Per pusantro mėnesio treniruočių stovyklos vyks penkiuose Lietuvos miestuose, bus sužaista 12 draugiškų rungtynių.

Kandidatų sąrašą gali koreguoti ne tik žaidėjų atsisakymas ar traumos, bet ir žaidėjų draudimo reikalai. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas užsiminė, kad dar neišspręstas vidurio puolėjo Roberto Javtoko draudimo klausimas.

„Tai bandome išspręsti dar nuo praėjusios vasaros. Robertas buvo apdraustas, bet jam vis dar nesumokėti visi pinigai. Šiuo metu metu aiškinamės situaciją“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

- Ar jau kalbėjote su žaidėjais, kurie po Londono olimpiados sakė, kad karjera rinktinėje - baigta? - lrytas.lt paklausė J. Kazlausko.

- Kalbame su visais krepšininkais. Kad nebūtų abejonių, kalbame su visais.

- Ar yra krepšininkų, kurie rinktinei pasakė „ne“?

- Taip. Bet konkrečių pavardžių nenorėčiau įvardyti. Pasakysiu tik tiek, kad yra dvejojančių. Neaišku, kaip bus su M. Pociumi ir P. Jankūnu, kurie gydosi traumas. Todėl ir nesinori skelbti sąrašo.

- Kokios medikų prognozės dėl šių krepšininkų?

- Kalbos įvairios. Kalbama, kad M. Pocius gali suspėti pasveikti, o P. Jankūnas - nelabai. Pasiruošimas labai trumpas, todėl viskas priklausys nuo medikų. Žinome, kad J. Valančiūnas vėluos, jis dalyvaus NBA vasaros lygoje, yra pasirašytos sutartys, todėl viskas buvo žinoma iš anksto. Bet jis vėluos ne tiek daug, kad mes galėtume pradėti panikuoti. Kiti krepšininkai vėluoti neturėtų.

- Kokia situacija su L. Kleiza?

- Kai dar buvome Toronte, nebuvo jokių kalbų, kad jis nežais. Linas dar negrįžęs, bet nemanau, kad yra rimtų priežasčių, kodėl jis turėtų pakeisti savo nuomonę ir nežaisti.

– Buvo komandų, su kuriomis nenorėjote žaisti?

– Aš per daug nenorėjau žaisti su komanda iš savo grupės, bet mačas su makedonais yra dėl sutarties iš ankstesnių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.