EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Žalgiris“ - pavyzdys, kaip galima įveikti sunkumus“

Geriausiu LKL treneriu išrinktas Joanas Plaza jau dabar sako, kad Kauno „Žalgiris" pasiekė daug. Žalgiriečiai neseniai triumfavo LKL čempionate, pateko į Eurolygos „Top 16“ etapą ir Jungtinės lygos B grupėje užėmę pirmąją vietą trečiadienį pradeda kovas ketvirtfinalyje.

J. Plaza džiaugėsi, kad šį sezoną patirtos problemos neišskyrė komandos.<br>G. Šiuparys
J. Plaza džiaugėsi, kad šį sezoną patirtos problemos neišskyrė komandos.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 6:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:22 PM

„Man per visą karjerą neteko būti komandoje, kuri per vieną sezoną susidurtų su šitiek problemų. Todėl mes nusipelnėme Jungtinėje lygoje žengti kuo toliau“, - teigė 49-erių ispanas.

Ketvirtfinalyje „Žalgirio“ komanda susitiks su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ krepšininkais, kuriuos šiame sezone nugalėjo dukart – 76:58, 69:62.

Interviu oficialiai Jungtinės lygos svetainei J. Plaza kalbėjo apie „Žalgirio“ problemas, pasiekimus ir Jungtinėje lygoje pastebėtus talentus.

- Neseniai pirmą kartą su „Žalgiriu“ iškovojote Lietuvos krepšinio lygos trofėjus. Koks buvo jausmas?

- Lietuvos krepšinio lyga yra neįprasta. „Žalgiris“ labai retai reguliariajame sezone žaidė namuose.

Mūsų komandoje yra nemažai gerų Lietuvos ir užsienio žaidėjų, kurie nori įgyti patirties ir patirti pergalės skonį. Finale mes kovojome su pagrindiniu varžovu „Lietuvos rytu“.

Deja, bet komanda sezonui einant į pabaigą neturėjo tos pačios sudėties, kokia buvo pradžioje. Mantas Kalnietis, Ibrahimas Jaaberas, Tremmellas Dardenas, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas – jų visų nebuvo (pastarieji du nežaidė dėl traumų. - Red.). Nepaisant visų sunkumų mano žaidėjai susibūrė ir laimėjo Lietuvos čempionatą. Tikiuosi, kad mes galėsime savimi didžiuotis ir Jungtinės lygos atkrintamosiose varžybose. Manau, kad mes pademonstravome, jog galime įveikti bet kokias problemas.

- Tai jūsų pirmieji metai „Žalgiryje“. Ką reiškia dirbti tokiame populiariame klube?

- Po Maskvos CSKA „Žalgiris“ yra populiariausias klubas Jungtinėje lygoje. Didžiulė garbė dirbti tokiame klube. Šiame sezone susidūrėme su daugybe problemų. Todėl gyvybiškai svarbu sugrąžinti stabilumą ir pasitikėjimą savo jėgomis. Dėka savo jaunų vyrukų mes žaidėme gerai. Stengėmės rungtynes padaryti įdomiomis 16-ai tūkstančių sirgalių, kurie kiekvieną kartą mus palaikė. Esame pirmi Lietuvoje, Jungtinės lygos reguliarųjį sezoną baigėme taip pat pirmi, Eurolygoje patekome į „Top 16“ etapą. Įskaitant visas problemas, kurias turėjome, mūsų pasiekimas yra didelis ir viskas dėl kiekvieno kasdienio darbo indėlio.

- „Žalgiris“ yra vienintelė komanda, kuri šiame sezone dukart nugalėjo CSKA. Abu kartus tai nutiko reguliariajame sezone. Kaip jūs tai sugebėjote?

- Mes tikime tuo, ką darome ir mėginame parodyti viską, ką galime. Mūsų pastangos yra raktas į pergalę. Žinome, kad CSKA yra viena pajėgiausių komandų lygoje, todėl didžiuojamės, kad į mačus su šia komanda Maskvoje vykome nejausdami baimės ir žaisdavome aukščiausiu lygiu.

- Minėjote, kad „Žalgiris“ šį sezoną patyrė daug sunkumų. Keli krepšininkai paliko klubą, tačiau ekipos stuburas išliko. Kokia dabar atmosfera komandoje?

- Mums labai pasisekė, kad sugebėjome išlaikyti tą stuburą. Aš buvau sužavėtas krepšininkų ir valdybos profesionalumu. Man per visą karjerą neteko būti komandoje, kuri per vieną sezoną susidurtų su šitiek problemų. Todėl mes nusipelnėme Jungtinėje lygoje žengti kuo toliau. „Žalgirio“ komanda yra pavyzdys, kaip galima įveikti sunkumus.

- Ketvirtfinalyje susitiksite su „Nižnij Novgorod“. Ne paslaptis, kad ši komanda yra kietas riešutėlis „Žalgiriui“. Praėjusiame sezone šiai ekipai pralaimėjote dukart, o paskutinėse sezono rungtynėse turėjote sunkumų.

- Rungtynės mums tikrai nebus lengvos. Tačiau žaisime taip, kaip žaisdavome anksčiau. Neteisinga būtų keisti stilių, kuriuo žaidėme visą sezoną. Šioje serijoje bus daug rimtos kovos ir mes tikrai galime susidurti su problemomis.

- Kaip manote, kas yra favoritai kitose porose?

- CSKA yra favoritė visose atkrintamosiose. Kitos komandos, tame tarpe ir „Žalgiris“, turi daug dirbti kiekvieną dieną, kiekvieną kėlinį, kiekvieną minutę, kad įrodytų, jog yra geresnės už varžovus.

- Jums dažnai tenka žaisti su Rusijos komandomis. Ką manote apie Rusijos krepšinį?

- Jis sparčiai auga ir kasmet vis stiprėja. Žinoma, čia yra keletas dalykų, kuriuos vertėtų pakeisti, atsižvelgiant į kitų šalių pavyzdį. Tačiau Rusijoje yra daug žmonių, kuriems rūpi krepšinis ir manau, kad tai yra svarbiausias faktorius, kalbant apie vystymąsi.

- Ar šiame Jungtinės lygos sezone jūs pastebėjote ryškesnių krepšininkų?

- Yra gerų krepšininkų, kurie, jeigu tobulės, tikrai bus garsūs. „Nižnij Novgorod“, Liubercų „Triumf“ir Rygos VEF, bei mes, savaime suprantama, turime krepšininkų, kurie gali tikti CSKA, „Chimki“ ar Lokomotiv „Kuban“ komandoms. Neketinu pasakytų vardų, tačiau šiame čempionate yra daug talentų.

- Kas svarbiausia dirbant treneriu ir kas yra jūsų idealas?

- Pirmiausia turi būti sau nuoširdus ir turi mėginti pamatyti stipriąsias krepšininkų puses. Turi būti atsidavęs darbui ir klubui – tai komandos bendradarbiavimo paslaptis. Zelemiras Obradovičius, Ettore Messina ir Aito Garcia Renesesas yra treneriai, kuriuose randu įkvėpimą.

Jungtinės lygos ketvirtfinalio etapas

Maskvos srities „Chimki“ - Rygos VEF

Maskvos CSKA – Samaros „Krasnyje Krylja“

Kauno „Žalgiris“ - Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“

Kazanės „Uniks“ - Krasnodaro „Lokomotiv“

*Serija iki trijų pergalių

Trečiadienį Kauno „Žalgiris“ Jungtinės lygos ketvirtfinalio kovas pradeda 19 val. 20 min. savo aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.