EUROLYGA 2023

M. Gecevičius: „Aš laimingas, aš džiaugiuosi ir daugiau man niekas neįdomu“

Specialiai lrytas.lt, Londonas

M. Gecevičius aikštėje nepasirodė – kaip ir per pusfinalio rungtynes penktadienį su Maskvos CSKA.<br>R. Kazilionis
M. Gecevičius aikštėje nepasirodė – kaip ir per pusfinalio rungtynes penktadienį su Maskvos CSKA.<br>R. Kazilionis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

May 13, 2013, 7:44 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:21 PM

Martynas Gecevičius įsirašė savo pavardę į Lietuvos krepšinio šlovės galeriją. 193 cm ūgio gynėjas, kuriam gegužės 16-ąją sukaks 25-eri, sekmadienio vakarą Londono „O2“ arenoje antrą kartą tapo Eurolygos čempionu, kai Pirėjo „Olympiakos“ finale 100:88 nugalėjo Madrido „Real“ ekipą.

Lietuvos krepšinio istorijoje daugiau kartų – keturis – Eurolygos čempionu yra tapęs Šarūnas Jasikevičius. Du tokius titulus, kaip ir M. Gecevičius, per savo karjerą pelnė Ramūnas Šiškauskas.

Tiesa, trenerio Georgios Bartzkoko sprendimu, legionierius iš Lietuvos aikštėje nepasirodė – kaip ir per pusfinalio rungtynes penktadienį su Maskvos CSKA.

„Yra kaip yra, aš čia nieko nepakeisiu, – kalbėjo M. Gecevičius paklaustas, ar nejaučia nuoskaudos, kad pasikartojo pernykščio Eurolygos finalo ketverto scenarijus – jis nesužaidė nė minutės. – Ką, dabar man nesidžiaugti su komanda? Būtu nenormalu. Aš laimingas, aš džiaugiuosi ir daugiau man niekas neįdomu“.

Šį sezoną „Real“ garsėjo įspūdingu puolimu. Bet finale totalinį krepšinį pademonstravo „Olympiakos“. Kaip tai pavyko?

„Nepradėjome rungtynių taip kaip norėjome patys – leidome pradėti kaip norėjo „Real“: jie sumetė savo tritaškius ir atitrūko 15 taškų. Tai mus pabudino. Supratome, kad taip pergalės mums niekas neatiduos, susitvarkėme gynybą, – kalbėjo M. Gecevičius. – Treneris prieš rungtynes sakė: „Real“ gerai nesigina, tik kai įmeta, jiems labiau sekasi ir gynyboje. O kai mes varžovus „uždarėme“, jiems išvis praėjo noras gintis ir mums atsirado daugiau erdvės puolime pelnyti lengvus taškus“.

Lietuvis visą laiką tikėjo, kad „Olympiakos“ gali vėl tapti stipriausiu Europos krepšinio klubu: „Nors pradžia nenuteikė optimistiškai, kai išlyginome rezultatą, galutinai patikėjau, kad laimėsime, nes jau perėmėme iniciatyvą ir žaidėme savo žaidimą“.

Kuris Eurolygos čempiono titulas M. Gecevičiui mielesnis – šiųmetis ar pernykštis?

„Sakoma, kad sunkiau apginti titulą nei jį iškovoti. Bet pernai turbūt buvo sunkiau laimėti nei šiemet. Vis dėlto abu titulai vienodai nerealus. Nors dabar varžovai į mus žiūrėjo gal kiek kitaip praėjusiais metais, ir šiemet nebuvome finalo ketverto favoritai. Ir todėl yra dvigubai smagiau laimėti“, – sakė dukart Eurolygos čempionas M. Gecevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.