EUROLYGA 2023

J. Plazos nerimas dėl traumų - „Žalgiriui“ gali padėti tik 8 žaidėjai

Mažiau nei prieš savaitę Kauno „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza džiūgavo po pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje, tačiau dabar ispanui - įtempto darbo ir nerimo dienos. Prieš Jungtinės lygos ketvirtfinalio seriją su „Nižnij Novogrod“ Kauno komandą sunkia traumos - trečiadienį ir ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje vyksiančiose rungtynėse šeimininkams padės vos aštuoni žaidėjai.

J. Plazai - papildomas rūpestis dėl žaidėjų traumų.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
J. Plazai - papildomas rūpestis dėl žaidėjų traumų.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 14, 2013, 2:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:08 PM

„Mes esame labai prastoje padėtyje. Turime tik aštuonis žaidėjus. Darjušas Lavrinovičius su komanda nesitreniruoja nuo LKL finalo serijos. Marko Popovičius šiandien bandys treniruotis, Donnie McGrathas žaisti negali, Jeffas Foote'as žaisti negali. Problemų tikrai netrūksta. Treniruotėje galite išvysti daug jaunų veidų, tačiau jie profesionalūs žaidėjai. Prašau viso galimo palaikymo iš sirgalių“, - kalbėjo J. Plaza.

„Žalgirio“ strategas taip pat tikino laukiantis itin sunkių rungtynių dėl dar vienos priežasties. Jo manymu, varžovai nebeturi ko prarasti, o „Žalgiris“ turės pasikliauti jaunais žaidėjais.

„Treneris įvykdė pažadą, davė tris dienas atostogų, šiek tiek pailsėjom. Galbūt poilsis buvo ne tiek fizinis, o labiau psichologinis. Manau, kad dabar į rungtynes žengsim su naujom jėgom“, - po antradienio treniruotės kalbėjo Mindaugas Kuzminskas.

Su „Nižnij Novgorod“ ekipa „Žalgiris“ jau kovojo Jungtinės lygos reguliariajame sezone - išvykoje gruodį kauniečiai šventė pergalė 76:58, o namie kovo mėnesį įveikė varžovus 69:62.

„Tai labai jauna komanda, kuri žaidžia energingą krepšinį, bėga į greitą puolimą. Sakyčiau, kad iš Lietuvos komandų ji panaši į Prienų ekipą, kuri irgi žaidžia siautulingą krepšinį. Su tokiomis komandomis itin sunku žaisti. Jeigu serija užsitęs ilgai, turėsime daug problemų, nes jie jauni, o mūsų komanda vyresnė“, - sakė M. Kuzminskas.

Pasak krepšininko, jei atsitiks taip, kad teks važiuoti žaisti į svečių areną, situacija taps itin sudėtinga.

„Ten labai įdomi salė. Pati danga yra ant ledo, susirenka daug žiūrovų ir labai sunku žaisti išvykoje“, - tikino M. Kuzminskas.

Ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių mačai vyks Kaune (gegužės 15 ir 16 dienomis), Nižnij Novgorode (gegužės 18 ir, jeigu prireiks, 19 dienomis). Lemiamos rungtynės, jeigu prireiks, Kaune vyks gegužės 21-ąją.

Jungtinės lygos ketvirtfinalio poros:

Kauno „Žalgiris" - „Nižnij Novgorod" (Rusija)

Kazanės „Uniks" (Rusija) - Krasnodaro „Lokomotiv" (Rusija)

Maskvos CSKA (Rusija) - Samaros „Krasnyje Krylja" (Rusija)

Maskvos srities „Chimki" (Rusija) - Rygos VEF (Latvija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.