EUROLYGA 2023

Slaptos rungtynės dėl LKL prezidento kėdės

Lietuvos krepšinio lyga ieško naujos galvos. Krepšinio kuluaruose jau minimi trys kandidatai, galintys pakeisti ilgametį LKL prezidentą Šarūną Kliokį, kuris ruošiasi pasitraukti po šio sezono.

Seimo pirmininkas V. Gedvilas (pirmas iš kairės), „IDW įmonių grupės“ vadovas R. Milašius (centre) ir LKL prezidentas Š. Kliokys kartu stebėjo 2012-ųjų LMKL sezono uždarymo šventę.<br>V. Balkūnas
Seimo pirmininkas V. Gedvilas (pirmas iš kairės), „IDW įmonių grupės“ vadovas R. Milašius (centre) ir LKL prezidentas Š. Kliokys kartu stebėjo 2012-ųjų LMKL sezono uždarymo šventę.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis, Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas")

May 14, 2013, 11:07 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:45 PM

Lietuvos krepšinio lygos laukia neišvengiamos permainos.

Vienuolika sezonų LKL vadovavęs Š. Kliokys šį vakarą Kaune jau paskutinį kartą apdovanos LKL čempionus.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams įteikęs čempionų žiedus LKL prezidentas ruošiasi atsisveikinti su lyga, kurios vairą laikė nuo 2002-ųjų rugsėjo.

„Esu pakankamai užsiėmęs žmogus, turiu verslą. Daug metų praleidau LKL, todėl manau, kad atėjo laikas pailsėti, užsiimti kita veikla, - portalui lrytas.lt dar balandį prisipažino Š. Kliokys. - Dabar ateis entuziastingas žmogus, padarys kažką naujo“.

Kas pakeis 52-ejų verslininką ir užims LKL prezidento kėdę?

„Tarsimės su valdyba. Trauktis norėjau jau prieš metus, bet tuomet mane įkalbėjo likti. Yra nemažai norinčių užimti šias pareigas, kurie gali toliau vadovauti ir skirti tam nemažai savo laiko, - neabejojo Š. Kliokys.

- Pasiūliau klubų valdybos nariams, kad jie pagalvotų, kas labiausiai tiktų užimti šias pareigas. Nenorėčiau, kad būtų tik vienas kandidatas. Tariamės, galvojame, svarstome, tikiuosi, kad bus keli variantai. Norisi išrinkti geriausią“.

Nors viešai iki šiol nebuvo ištarta nė viena galimo įpėdinio pavardė, „Lietuvos ryto“ žiniomis tapti naujuoju LKL prezidentu daugiausiai galimybių turi trys kandidatai: verslininkai Gintaras Staniulis, Remigijus Milašius ir Darius Gudelis.

LKL čempionas svarsto pasiūlymą

LKL koridoriuose vis garsiau skamba G. Staniulio pavardė.

43 metų verslininkas pats yra tapęs LKL čempionu 1994 metais atstovaudamas Kauno „Žalgiriui“, o šiuo metu šią komandą remia G. Staniulio vadovaujama lažybų bendrovė „Top Sport“.

„Iš klubų ir federacijos esu sulaukęs pasiūlymų, - pripažino G. Staniulis. - Tačiau man reikia laiko pačiam pagalvoti.

Tai būtų svarbios pareigos, kurioms reikėtų pastangų ir širdies. Tad pasiūlymą rimtai svarstau“.

Geras Arvydo Sabonio bičiulis niekada nebuvo pernelyg nutolęs nuo krepšinio nuo tada, kai baigė karjerą, per kurią vilkėjęs ir Kauno „Laveros“, „Šilutės“, Prienų „Taupomojo banko“, Kauno „Atleto“ komandų aprangą.

Būtent žaisdamas krepšinį prieš daugiau nei 20 metų Čekijoje G. Staniulis susidomėjo lažybų verslu. Ilgai brandinęs idėją ir sulaukęs palankių įstatymų šiam verslui 2002 metais kartu su dar keliais krepšininkais jis įkūrė „Top Sport“.

Šiuo metu G. Staniulis yra šios lažybų bendrovės generaliniu direktoriumi.

Tačiau jis nemano, kad pretenduojant į LKL prezidento postą dėl to galėtų kilti interesų konfliktas.

„Galvojau apie tai, nes žmonės kartais neteisingai supranta mūsų veiklą, - komentavo G. Staniulis. - Iš tiesų lažybų kontoros būna pirmos, kurios pastebi tuos negarbingus juodus darbus, nes jie mums kelia nuostolius.

Esame suinteresuoti kelti į viešumą nedorus susitarimus ir taip pasielgėme prieš porą metų, kai keli Palangos krepšininkai buvo pastatę pinigų už pralaimėjimą daugiau nei 30 taškų skirtumu mače su „Žalgiriu“.

Mes norime, kad nešvarių žaidimų sporte nebūtų“.

Galvosūkis – lygos formatas Verslas nėra vienintelis G. Staniulio užsiėmimas. Jis juokauja, kad niekaip nepajėgia sustoti žaisti krepšinį, nors kartais po rungtynių visas kūnas braška.

Buvęs žalgirietis rungtyniauja Kauno mėgėjų krepšinio pirmenybėse, pernai Kaune su savo kartos Lietuvos veteranų rinktine tapo Europos čempionu, šiemet žaidė „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA veteranų rungtynėse, o televizijos žaidime „Kas? Kur? Kada?“ buvo intelektualias kovas laimėjusios komandos kapitonu.

G. Staniulis seka LKL pirmenybes ir lygos problemas, su kuriomis tektų susidurti ir pačiam, jei jis pasiryžtų vadovauti lygai ir būtų išrinktas prezidentu.

„Dauguma klubų pageidautų, kad LKL čempionatas prailgėtų ir vyktų keturių ratų sistema, - kalbėjo G. Staniulis. - Tačiau daug lems didžiųjų klubų planai, susieję su VTB Jungtine lyga. Jei kelios komandos žais VTB turnyre, neišvengiamai turės keistis ir LKL pirmenybių modelis. Apie tai su klubais reikėtų daug diskutuoti“.

Londone – nauja pavardė

Apie būsimas LKL permainas šį savaitgalį buvo kalbama ir Londone.

Į Eurolygos finalo ketverto turnyrą susirinkus žemyno krepšinio elitui, 02 arenos tribūnose netrūko ir lietuviškų veidų.

Lemiamus Eurolygos mūšius stebėjo ne tik LKL prezidentas Š. Kliokys, bet ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis, LKF Vykdantysis direktorius ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas, Baltijos krepšinio lygos (BBL) direktorius Romualdas Brazauskas, Kėdainių „Nevėžio“ klubo prezidentas Petras Staliorius, „Šiaulių“ klubo garbės prezidentas Algimantas Mikšys ir pagrindinio šio klubo rėmėjo Šiaulių plento grupė“ generalinis direktorius Alfonsas Armalas, NBA klubuose dirbantys Artūras Karnišovas ir Alvydas Pazdrazdis, Krasnodaro „Lokomotiv“ klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas ir Kijevo „Budivelnik“ direktorius Gediminas Navikauskas.

Per lietuvių pokalbius kuluaruose buvo aptarinėjama dar viena galimo Š. Kliokio įpėdinio pavardė: tarp pretendentų tapti naujuoju LKL prezidentu minimas verslininkas Remigijus Milašius.

55 metų vilnietis yra „IDW įmonių grupė“ generalinis direktorius.

Ši bendrovė yra viena pasaulio manekenų rinkos lyderių pasaulyje. Jai priklauso dvi gamyklos Vilniuje: manekenus gaminanti „IDW“ ir išskirtinius prekybos vietų baldus gaminanti „Metawood“. Šiose gamyklose dirba apie 900 žmonių, o įmonei taip pat dar priklauso ir kitose Europos šalyse: Vokietijoje, Prancūzijoje, Danijoje – įsteigtos prekybos bendrovės. Dar 2009-aisiais „IDW įmonių grupė“ buvo pripažinta Lietuvos metų eksportuotoja.

Pasak „Lietuvos ryto“ šaltinių, R. Milašius jau sutiko dalyvauti LKL prezidento rinkimuose.

„Pirmą kartą girdžiu. Nežinau, iš kur atsirado tokios kalbos, - telefonu kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ stebėjosi R. Milašius. - Ką tik grįžau į Lietuvą, todėl įdomu, kas tokius gandus paleido“.

Mokėsi kartu su Š. Kliokiu

„IDW įmonių grupė“ vadovas pripažino, jog yra ne tik krepšinio sirgalius, bet gerai pažįsta ir įtakingiausias Lietuvos krepšinio figūras.

„„Koks mano ryšys su krepšiniu? Kaip ir visi mes – esu sirgalius. Bet krepšininkus ir krepšinio žmones pažįstu gana artimai, - neslėpė R.Milašius. - Ir su klubų vadovais esu pažįstamas. Pavyzdžiui, bendrauju su „Lietuvos ryto“ klubo vadu. Neblogai pažįstu ir Sabonį“.

Dar 2012-aisiais Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) uždarymo šventė lyg tyčia buvo surengta „IDW įmonių grupei“ priklausančiame „IDW Esperanza Resort“ laisvalaikio centre Aukštadvario nacionaliniame parke, o R.Milašius ją tuomet stebėjo sėdėdamas kartu su LKL prezidentu Š.Kliokiu ir dabartiniu Seimo pirmininku Vydu Gedvilu.

„Mes draugai su Š.Kliokiu. Mokėmės kartu, - neslėpė galimu LKL prezidento įpėdiniu jau tituluojamas įtakingas verslininkas. - Bet tikrai nežinau, iš kur tos kalbos. Nežinau, nes aš dar neturiu konkrečių pasiūlymų. Jeigu jų tikrai sulauksiu, tada ir galėsime pakalbėti“.

Buvo aukščiausias meras

Trečiasis LKL kuluaruose minimas kandidatas yra 38 metų verslininkas Darius Gudelis.

„Kol kas šios situacijos komentuoti nenorėčiau“, - sakė bendrovės „VIP Viešosios informacijos partneriai“ savininkas.

D. Gudelio karjeros vingiai ne kartą yra susilietę su krepšiniu.

196 cm ūgio anykštėnas yra žaidęs Lietuvos krepšinio A lygoje. Modesto Paulausko treniruojamoje Anykščių „Puntuko“ komandoje jis kovojo drauge su buvusiais Vilniaus „Statybos“ krepšininkais – Gintaru Pociumi, Gintaru Vilku.

Vilniaus pedagoginiame universitete gamtos mokslų bakalauro laipsnį įgijęs D. Gudelis grįžo į Anykščius, kur miesto savivaldybėje karjeros laiptais užkopė tiesiog šuoliais.

2001 metais būdamas 27-erių jis tapo ne tik jauniausiu, bet ir aukščiausiu meru per Lietuvos savivaldos istoriją.

Nors 2004 metais D. Gudelis buvo išrinktas Anykščių rajono meru antrąjai kadencijai, jis savo noru pasitraukė ir vadovavo Valdo Adamkaus palaikymo štabui per Prezidento rinkimus.

V. Adamkui laimėjus rinkimus, D. Gudelis trejus metus dirbo Prezidento patarėju, vidaus politikos ir analizės grupės vadovu.

2006 metais jis įkūrė „VIP Viešosios informacijos partnerius“. Ši bendrovė buvo Lietuvos krepšinio federacijos partnerė reklamuojant 2011 metų Europos čempionatą mūsų šalyje. Tarp sugalvotų akcijų - 60 tūkst. kamuolių mušinėjimo rekordas, Europos čempionato šimtadienis.

D. Gudelio vadovaujama bendrovė leido ir specialų kalendorių anglų kalba „12 priežasčių kodėl FIBA olimpinis atrankos turnyras turėtų būti surengtas Lietuvoje“, kuris tąkart nepadėjo krepšinio federacijai laimėti politinių varžybų su Venesuela.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.