EUROLYGA 2023

Po „Žalgirio“ pergalės – padėka aistruoliams

„Dėkoju žmonėms, kurie atėjo ir mus palaikė. Su varžovais esame žaidę prieš pusantro mėnesio, todėl žiūrovams galbūt nebuvo įdomu stebėti rungtynių. Tačiau jie atėjo ir padėjo mums nugalėti. To paties reikia ir ketvirtadienį“, - po pergalės Jungtinės lygos ketvirtfinalio serijoje 75:63 prieš Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

Serijoje iki trijų pergalių Kauno komanda išsiveržė 1:0.<br>M. Patašius.
Serijoje iki trijų pergalių Kauno komanda išsiveržė 1:0.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 15, 2013, 10:43 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:08 PM

„Kai komandoje yra daug traumuotų žaidėjų, sirgalių palaikymas – būtinas. Jie neįmes kamuolio į krepšį, tačiau lemiamomis akimirkomis gali timptelėti komandą į priekį“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie rungtynes treneris pripažino, kad jų nepradėjo gerai. Kaip vieną iš tokio žaidimo priežasčių J. Plaza įvardino neseniai laimėtą LKL čempionatą ir tik antradienį vykusią LKL žiedų įteikimo šventę.

„Rungtynių metu mane labai erzino tai, kad nuo pirmo iki trečio kėlinio buvo labai daug klaidų. Jos suteikdavo varžovams galimybę kabintis į rungtynes. Buvo bandoma atlikti stebuklingus perdavimus, kurių visai nereikėjo. Taip pat turime atkreipti dėmesį, tai varžovų kova puolime dėl atšokusių kamuolių“, - sakė J. Plaza.

Strategas taip pat neabejojo, kad rytojaus rungtynės su „Ninžnij Novgorod“ bus kur kas sunkesnės, nei šiandien.

Pasveikinęs „Žalgirį“ su pergale „Nižnij Novgorod“ strategas Zoranas Lukičius apgailestavo, kad į areną susirinkę krepšinio sirgaliai neišvydo komandos, kuri išvykoje du kartus įveikė Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipą.

„Komandai trūko nusiteikimo, neparodėme savo charakterio. Padarėme daug klaidų. Buvo momentų, kai buvo galima kabintis į rungtynes, tačiau būtent dėl klaidų to padaryti buvo neįmanoma“, - kalbėjo Z. Lukičius, kuris pabrėžė, jog dabar svarbiausia, kad jo auklėtiniai ketvirtadienio mačą žaistų geresnės nuotaikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.