EUROLYGA 2023

A. Juškevičius: „Tikiu, kad galiu patekti į galutinį dvyliktuką“

Adas Juškevičius du sezonus atstovaudamas „Prienų“ ekipai laukė, kol taps pilnateisiu Kauno „Žalgirio“ nariu, o dabar jau yra vadinamas rimtu kandidatu į Lietuvos rinktinę. 24 metų 194 cm ūgio įžaidėjas šį sezoną dažnai sulaukdavo ir komandos trenerio Joano Plazos dėmesio, ir krepšinio ekspertų palankių vertinimų.

A. Juškevičius tikisi šią vasarą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
A. Juškevičius tikisi šią vasarą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-05-20 12:49, atnaujinta 2018-03-06 12:46

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidentas Vladas Garastas jį jau mato kaip rimtą įžaidėją rinktinėje, o Rimas Kurtinaitis net užsiminė, kad norėtų gynėją matyti savo treniruojamoje Maskvos srities „Chimki“.

Nors Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis Eurolygoje dažniau atlikdavo epizodinį vaidmenį, LKL arenose jo žaidimas būdavo naudingesnis, o neretai - ir įspūdingas.

Sezono rungtynes A. Juškevičius sužaidė atkrintamosiose varžybose, kai pusfinalio mače su Klaipėdos „Neptūnu“ prametė vos du metimus iš 11, pelnė 27 taškus, surinko 29 naudingumo balus ir padėjo „Žalgiriui“ iškovoti pergalę 90:73.

„Nesu labai kažkuo išsiskiriantis - dirbu daug ir viską tobulinu“, - girtis neskubėjo A. Juškevičius.

- Ką jums davė sezonas vienoje komandoje su patyrusiais krepšininkais: Rimantu Kaukėnu, broliais Lavrinovičiais, Robertu Javtoku? - lrytas.lt paklausė A. Juškevičiaus.

- Tai žaidėjai, kurie yra matę daug, sukaupę didžiulę patirtį. Ir visa tai jie stengdavosi perduoti mums, jauniems žaidėjams. Būdavo, kad ir pykdavo ant mūsų, bet nuolat sakydavo: „Mes jums norime padėti ir matome, kad galite tapti gerais žaidėjais. Be pylos to nebus“. Patarimus jie kartais dalindavo ir piktai - kartais būdavome nepatenkinti, bet žinodavome, kad mums tai - tik į naudą.

- Sezonas „Žalgiriui“ buvo audringas. Kaip komanda jį ištvėrė?

- Manau, kad daug ką pasako faktas, kad mums nemoka algų, o mes ir toliau žaidžiame su tokia pačia ugnele kaip ir sezono pabaigoje. Nekreipdavome dėmesio į tai, kad laužomos kontrakto sąlygos - norime pasiekti geriausių rezultatų. Ne kiekvienas klubas, ne kiekvienas žaidėjas tai iškęstų ir neišsiskirstytų.

Mes likome kaip kaip komanda, kaip kumštis. Prie to daugiausia prisidėjo treneris Joanas Plaza.

- Kuo šis treneris išsiskiria iš kitų?

- Tai treneris, kuriam rūpi ne tik komandos rezultatai, bet ir tai, kaip iš mūsų padaryti geresnius žaidėjus. Jis nori, kad kiekvienas žaidėjas po sezono jaustųsi patobulėjęs. Manau, jis tai ir padarė. Jis daug dėmesio skiria jaunimui, o mes žingsnelis po žingsnelio tobulėjame. Jis davė daug naudos komandai.

- Ar matote save „Žalgiryje“ ir kitą sezoną?

- Manau, kad „Žalgiryje“ viskas susitvarkys - atsiras aiškumas ir toliau bus galima ginti šio klubo garbę. Net negalvoju apie blogus dalykus - toliau žaisiu šioje komandoje ir kartu skinsiu pergales.

- Šį sezoną sulaukiate teigiamų krepšinio ekspertų ir trenerių įvertinimo, esate įvardijamas kaip rimtas kandidatas į Lietuvos rinktinę.

- Džiugu, kad esu pastebėtas, bet tikrai nesu savimi patenkintas - noriu tobulėti, noriu patekti į rinktinę ir tikiu, kad galiu patekti į galutinį dvyliktuką. Reikia daug dirbti, vykdyti trenerio nurodymus ir būti teisingame kelyje.

- Ko jums labiausiai trūksta žaidime?

- Daug dalykų. Patirties, aukšto lygio rungtynių, kai įgausiu patirties, turėsiu daugiau pasitikėjimo. Nesu labai kažkuo išsiskiriantis - dirbu daug ir viską tobulinu.

- Ar pačiam tai yra kol kas sėkmingiausias sezonas?

- Manau, kad taip. Jaučiuosi prisidėjęs prie „Žalgirio“ pergalių - nebuvau „minusinis“, buvau ir naudingas. Nors statistika nėra įspūdinga, bet vis dėlto žaidžiau aukštame lygyje. Tai man kol kas sėkmingiausias sezonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.