EUROLYGA 2023

Malaga jau laukia J. Plazos

Po paskutinių „Žalgirio” sezono rungtynių visi pagrindiniai Andalūzijos dienraščiai neabejojo, kad Kauno komandos treneris Joanas Plaza kitą sezoną treniruos Malagos „Unicaja” krepšininkus.

J. Plazos darbo vieta kitam sezonui paaiškės per artimiausią savaitę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
J. Plazos darbo vieta kitam sezonui paaiškės per artimiausią savaitę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2013, 9:23 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:43 AM

Malagos dienraštis „Sur” (gegužės 28 d.): „Unicaja” atrištos rankos paskelbti apie sutartį su Joanu Plaza. Katalonų treneris su „Žalgiriu” baigė pasirodymą Jungtinės lygos pusfinalyje, pralaimėjęs ketvirtąjį serijos mačą Kubanės „Lokomotiv”. Taigi jau nebeliko jokių kliūčių patvirtinti apie jo atvykimą į Malagą tapus Jasmino Repešos (buvusio „Unicaja” trenerio. – Red.) įpėdiniu.

J. Plaza pasirašys dvejų metų sutartį turėdamas pagrindinį tikslą atgaivinti Malagos komandą, kuri tris pastaruosius sezonus smigo žemyn. Katalonas ACB lygoje buvo Madrido „Real” ir „Cajasol” treneris. Kartu su „baltaisiais” („Real” pravardė. – Red.) jis laimėjo Ispanijos čempionatą ir ULEB taurę 2006–2007 m. sezoną, o su Sevilijos komanda 2011-aisiais žaidė Europos taurės finale. Pastarąjį sezoną jis su „Žalgiriu” laimėjo LKL ir Lietuvos supertaurę, nors klubą slėgė milžiniškos ekonominės problemos, kurios paženklino jo dienas Kaune.”

„Malaga Hoy” (gegužės 29 d.): „Kauno „Žalgiris” pasitraukė iš Jungtinės lygos – paskutinių oficialių varžybų, kuriose dalyvavo šį sezoną. Tai reiškia, kad ne už kalnų akimirka, kai J.Plaza bus oficialiai paskelbtas naujuoju „Unicaja” treneriu dviem būsimiems sezonams. Dėl šio termino jau sutarė Malagos klubo prezidentas Eduardo Garcia ir katalonų trenerio agentas Arturo Ortega.

J. Plazos nuotykis su „Žalgiriu” baigėsi Krasnodare (Rusija) po ketvirtųjų Jungtinės lygos pusfinalio serijos rungtynių su „Lokomotiv” ekipa – Europos taurės karaliene ir būsimąja Eurolygos komanda. Kauno komanda pralaimėjo be didesnio pasipriešinimo (62:84), kai nieko neparodė ir Mindaugas Kuzminskas, galimas J. Plazos bendrakeleivis kelionėje į Malagą. Du pastaruosius mėnesius, kai nuolat augo nepasitikėjimas J. Repeša, „Unicaja” prezidentas E. Garcia rengė daug derybų, kol galiausiai nusprendė, jog J. Plaza bus idealus kandidatas vadovauti komandai kitą sezoną, nors klubo sporto direktorius Manolo Rubio norėjo, kad darbą tęstų kroatas.

J. Plaza yra įsipareigojęs, bet „Unicaja” ir trenerio agentas nuspręs, kaip reikia elgtis prieš oficialiai paskelbiant apie sutartį. Ar laikytis diskretiškumo ar, kaip pageidauja klubas, kuo greičiau pranešti apie susitarimą ir jau dabar viešai ir skaidriai pradėti ikisezoninius darbus. J. Plaza intensyviai rinko informaciją apie situaciją „Unicaja” klube. Viena detalė: jis neslėpė savo nuostabos dėl mažo žiūrovų skaičiaus, kai su savo komanda buvo atvykęs į Malagą žaisti Eurolygos rungtynių, nes Lietuvoje sirgaliai daug triukšmingiau palaikė savus negu „Carpena” arenoje. Jis teiravosi, ar toks žiūrovų požiūris jau yra tendencija, ar ne. Jis domėjosi visais klubo vidaus gyvenimo reikalais. Dar liko išsiaiškinti, ar jis galės pasirinkti asistentą, ar trenerių štabą suformuos klubas, kaip buvo pastaraisiais sezonais išvykus Aito (A. Garciai Renesesui, buvusiam „Unicaja” treneriui 2008–2011 m. – Red.). J. Plazos era neišvengiamai artėja. Naujiena gali būti paskelbta artimiausiomis dienomis. Klubas nori pasinaudoti treneriu kaip masalu pradėdamas agresyvią abonementų pardavimo kitam sezonui kampaniją.”

„La Opinion de Malaga” (gegužės 29 d.): „Malagos regiono kultūros, turizmo ir sporto patarėjas Damianas Caneda, buvęs „Unicaja” prezidentas, vakar paskelbė pranešimą dabartiniams klubo vadovams, naudodamasis „Onda Deportiva” laida radijo stotyje „Onda Cera Malaga”: „Šis klubas turi milžinišką svorį miesto gyvenimui, todėl būtina suvokti, jog mes renkamės trenerį, kuris viską pakeis ir bus svarbiausias aktorius scenoje. Klubas privalo turėti lyderį. Mes negalime rinktis tų, kurių karjeroje nebuvo vertybių. Mes privalome suburti savito stiliaus komandą, todėl turime numatyti penkerių metų projektą ir viską suplanuoti, kaip sukurti tą stilių. Božidaro Maljkovičiaus ir Sergio Scariolo pavyzdžiai įrodė, kaip svarbu tinkamai pasirinkti trenerį. Jie atvyko ir puikiai atliko savo darbą. Bet klubas pirmiausia turi turėti strategiją, o tuomet, kai jau žinote, ko norite ir ko siekiate, galima rinktis. Jeigu sudarę šią strategiją mes norime tokio trenerio kaip Joanas Plaza, tuomet viskas idealu.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.