EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirį“ paliekantis J. Plaza: „Viską pakartočiau iš naujo“ (papildyta)

Joanas Plaza apsisprendė. Pastarąjį sezoną Kauno „Žalgirį“ treniravęs 49 metų katalonas pirmadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad neketina kitą sezoną treniruoti „Žalgirio“.

J. Plaza „Žalgirį" treniravo vieną sezoną.<br>G. Šiupario
J. Plaza „Žalgirį" treniravo vieną sezoną.<br>G. Šiupario
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 3, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:16 PM

Praėjusių metų vasarą prie „Žalgirio“ vairo stojęs J. Plaza patvirtino tai, ką buvo galima nesunkiai nuspėti - po sunkaus ir permainingo sezono Kaune jis naujų pergalių sieks su kitu klubu.

Jaučiasi geresniu treneriu

„Atėjau čia tam, kad atsisveikinčiau. Tai nelengva. Buvau čia 10 mėnesių ir esu patenkintas, kad prieš metus čia atvykau. Viską pakartočiau iš naujo. Manau, kad dabar esu geresnis treneris.  Esu ir geresnis žmogus.

Dėkoju visiems, dėkoju gerbėjams, o ypač - savo žaidėjams, kurie sunkiais momentais, ypač sausio ir vasario mėnesiais, išliko komandos dalimi“, - spaudos konferencijoje kalbėjo J. Plaza, kuris į savo namus Barselonoje išvyks trečiadienį.

J. Plazos treniruojamas „Žalgiris“ šį sezoną iškovojo du titulus - Supertaurę ir LKL čempionų titulą. Eurolygoje „Žalgiris“ pasiekė „Top 16“ etapą, o Jungtinės lygos turnyre krito pusfinalyje.

Ragino būti drąsiems

Treneris daug nekalbėjo apie skaičius, tik paminėjo, kad šį sezoną "Žalgiris” sužaidė 72 rungtynes, iškovojo 53 pergales, patyrė 18 pralaimėjimų ir vienas net pasiekė lygiąsias. J. Plazos manymu, svarbiausia, kad pavyko pasiekti, kad komanda gali kautis bet kur ir su bet kuo.

„Galbūt mums teks kentėti keletą artimiausių sezonų. Sakau mums, nes esu „Žalgirio” šeimos narys ir juo visada išliksiu. Žmonės turi didžiuotis „Žalgiriu”. Ne žaidėjais, ne treneriu, bet tuo vardu, ta komanda, kuri yra „Žalgiris””, - sakė J. Plaza.

Strategas taip pat išreiškė palaikymą komandos vadovybei ir pažadėjo ekipai padėti, kiek tik galės ar bus paprašytas.

J. Plaza taip pat apgailestavo, kad nepavyko įvykdyti sezono pradžioje duoto pažado – išmokti lietuvių kalbos. Strategui taip pat pritrūko laiko labiau pažinti šalį, jis aplankė tik labiausiai turistines vietas – sostinę, Trakus.

J. Plaza taip pat paragino lietuvius labiau didžiuotis bei išlikti savimi.

„Sekmadienį Kaune klausiau Richardo Bransono - jis sakė, kad 2020 metais Lietuva bus geresnė šalis. Jis čia buvo tik vieną dieną, o aš praleidau 10 mėnesių. Žinau, kad galite pasiekti labai daug.

Kartais esate grubūs, tačiau tuo pačiu esate drąsūs. Niekada nebūsite šalis, turinti 50 mln. gyventojų, turėsite 3-4 mln., tačiau jūs turite išlikti drąsūs, jūs turite būti kitokie. Aš pajutau jūsų galimybes. Tiesiog didžiuokitės savimi ir būkite savimi", - emocingai dėstė J. Plaza.

Jau kurį laiką kalbama, kad J. Plaza kitą sezoną treniruos Malagos „Unicaja“ ekipą. Tiesa, treneris patikino, kad kol kas neturi jokio kontrakto ir dar nežino, kur dirbs kitą sezoną.

Įteikė ordiną

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Kauno klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas įteikė J. Plazai „Žalgirio“ ordiną.

„Klubo vardu norėtume padėkoti treneriui ir įteikti didžiausią apdovanojimą, kurį turi „Žalgiris”, tai yra ordiną. Ir tikiuosi, kad visi pritariate, kad jis to yra vertas. Malonu ir keista, kad turėdami ispaną trenerį prisimename tai, kas yra „Žalgiris”, jo vertybes, dėl ko jis yra, kad jis yra Lietuvos vėliava”, - sakė P. Motiejūnas.

Kauno ekipos vadovas patikino, kad dėl susidariusių skolų negali treneriui pasiūlyti patrauklaus kontrakto.

„Mes morališkai negalime siūlyti kažkokio kontrakto J. Plazai, kai turime tokias skolas. Tai yra vienintelė sąlyga, kuri trukdė deryboms. Jei kas padengtų skolas, būtų kita situacija“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.