EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas: „Pinigai man nėra prioritetas“

Nors jau ne paslaptis, kad Mindaugas Kuzminskas kitą sezoną žais Malagos „Unicaja“ klube, pats krepšininkas apie tai daug kalbėti nenori. Tačiau 23 metų puolėjas neslepia, kad norėtų apsivilkti „Unicaja“ marškinėlius.

Pirmadienį M. Kuzminskas dalyvavo eksperimente. Krepšininkui teko mėtyti baudas aidint garsiems sirgalių šūksniams bei tyloje. Tuo metu buvo matuojamas žaidėjo spaudimas bei skaičiuojami taiklūs metimai.<br>D. Umbrasas
Pirmadienį M. Kuzminskas dalyvavo eksperimente. Krepšininkui teko mėtyti baudas aidint garsiems sirgalių šūksniams bei tyloje. Tuo metu buvo matuojamas žaidėjo spaudimas bei skaičiuojami taiklūs metimai.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 10, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:15 PM

„Kol kas nėra ką kalbėti, nes sutartis nepasirašyta. Kai parašai bus sudėti, klubas pats informuos“, - teigė M. Kuzminskas, šį sezoną puikiai pasirodęs Kauno „Žalgirio“ komandoje.

Būtent Kaune jam šansą suteikė treneris Joanas Plaza, kuris paliko Lietuvos čempionų klubą ir sukirto rankomis su „Unicaja“. Šis faktas yra svarbiausias M. Kuzminskui, kuris tikino, kad nuolat žiūrėti į atlyginimo eilutę – dar per anksti.

„Sudėjus visus pliusus ir minusus bei įskaitant mano amžių, pinigai dar nėra prioritetas“, - teigė krepšininkas, kuris pirmadienį kartu su Darjušu Lavrinovičiumi dalyvavo eksperimente. Krepšininkams teko mėtyti baudas aidint garsiems sirgalių šūksniams bei tyloje. Tuo metu buvo matuojami žaidėjų spaudimai bei skaičiuojami taiklūs metimai.

- Pirmą kartą ragausite legionieriaus duonos. Ar labai jaudinatės? - lrytas.lt paklausė M. Kuzminsko.

- Dar nėra aišku, ar tai nutiks. Tačiau bet kada keičiant komandą yra baimė. Taip buvo ir vykstant iš Šiaulių į Kauną. Tai natūralu. Juk nauji iššūkiai. Manau, kad taip būna visiems, kas keičia darbą. Žinoma, dabar dar keisiu šalį. Esu pasirengęs naujiems iššūkiams. O tas žingsnis anksčiau ar vėliau būtų neišvengiamas.

- Jumis domėjosi ne vienas klubas. Kodėl labiau vilioja Malaga? Ar prie to prisidėjo ir Joanas Plaza, pasirašęs sutartį su „Unicaja“?

- Natūralu, kad rinkdamasis klubą atsižvelgi į jo struktūrą, stabilumą, kas žaidžia tavo pozicijoje, kokiuose čempionatuose ekipa dalyvauja. Tačiau pirmoje vietoje yra treneris. J. Plaza mane atgaivino, nes buvau „užsisėdėjęs“. Jam esu dėkingas už viską, ką dabar turiu.

- Galbūt J. Plaza žadėjo, kad ir Ispanijoje spindėsite?

- Su treneriu tokiomis temomis nelabai ir kalbėjome. Tiesiog aš jam padėkojau ir atsisveikinome. Be to, tokių dalykų neprižadėsi. Juk viskas priklausytų tik nuo manęs. Jeigu būčiau blogesnės formos nei kiti – tai kodėl turėčiau žaisti aš?

- Broliai Lavrinovičiai visiškai neišbraukia galimybės likti „Žalgiryje“. Darjušas teigė, kad dar ketina kalbėtis su klubu. Ar jūsų situacija – tokia pat?

- Taip. Kol viskas nėra oficialu ir iki galo sutvarkyta, tad tokia galimybė yra.

- Ar „Žalgiris“ gali patenkinti jūsų keliamas sąlygas?

- Mano sąlygos nėra ypatingos. Jeigu ir rinkčiausi „Unicaja“, tai daryčiau ne dėl finansinių aspektų. Turėjau finansiškai geresnių pasiūlymų. Sudėjus visus pliusus ir minusus bei įskaitant mano amžių, pinigai dar nėra prioritetas.

- Šiame sezone sulaukėte daug krepšinio specialistų pagyrų. Esate pakviestas į Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą. Ar tvirtai jaučiatės dėl vietos komandoje?

- Visiškai ne. Atvažiuosiu ir viską turėsiu įrodinėti iš naujo. Bus tikrai sunku. Mano pozicijoje yra tikrai gerų žaidėjų, todėl negaliu būti užtikrintas. Tačiau rinktinė – mano svajonė ir tikiuosi, kad kada nors ją įgyvendinsiu.

- Ar šiuo metu sportuojate?

- Intensyviai nesportuoju. Tiesiog bėgu krosą, paminu dviratį, atlieku specifinius pratimus. Manau, kad po savaitės pradėsiu ruoštis rimčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą