EUROLYGA 2023

Pusę metų atlyginimo negavęs V. Čižauskas išmoko taupyti

Lietuvos studentų rinktinės pasiruošimą universiadai atidžiai stebėjo nacionalinės rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Jis buvo ir paskutinėse lietuvių kontrolinėse rungtynėse su estais. Treneris ne kartą užsiminė, kad vyrų rinktinę gali papildyti studentai. Itin opus nacionalinėje komandoje įžaidėjo klausimas, tačiau J. Kazlausko stebimi šios pozicijos krepšininkai papildomo spaudimo nejautė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 2, 2013, 9:28 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:00 AM

„Jaudulio nebuvo. Turėjome daryti treniruotę, tačiau žaidėme rungtynes. Žaidžiau ir viskas. Visada noriu patekti į rinktinę, bandau kuo geriau žaisti, stengiuosi, tačiau ar pateksiu priklauso ne tik nuo manęs. Juk yra ir Adas (Adas Juškevičius) ir Šaras (Šarūnas Vasiliauskas)“, - sakė Vytenis Čižauskas.

Lietuvos rinktinė studentus iš Estijos sutriuškino 98:46 (19:16, 25:8, 28:10, 26:12). V. Čižauskas pelnė 7 taškus.

20-metis 189 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną buvo paskolintas Valjadolido „Blancos de Rueda“ komandai. „Ko išmokau? Ispaniškai truputį, - nusijuokė krepšininkas. - Rimčiau į treniruotes pradėjau žiūrėti, nes jų buvo daugiau. Rungtyniavome tik vieną dieną per savaitę. Todėl daugiau stengtis ir tobulėti reikėjo per treniruotes.“

Ispanijoje krepšininkas ne tik sustiprėjo fiziškai, bet ir įgijo vertingos patirties.

„Atvažiavus iš LKL jautėsi, kad visos komandos stiprios, nebuvo silpnų. Reikėjo stengtis ir kautis ne tik prieš komandas, kurios Eurolygoje ar Europos taurės turnyre žaidžia, bet ir prieš kitus klubus“, - pasakojo V. Čižauskas.

Nepaisant to, kad Ispanijos čempionatas – vienas stipriausių Europoje, krepšininkas kitą sezoną į Valjadolidą negrįš. Jis neatmeta galimybės likti Lietuvoje ir galbūt prisijungti prie „Žalgirio“, kuriam priklauso.

„Jau išvažiavęs iš Ispanijos žinojau, kad negrįšiu, nes, kaip žinia, Ispanijoje finansinė padėtis nėra labai gera. Neaišku ar išvis ta komanda bus kitais metais.

Dažnai pasišneku su Pauliumi Motiejūnu („Žalgirio“ direktorius, - red.). Ir kai Valjadolide rungtyniavau pasikalbėdavome. Bet kaip bus nežinau. Pirmiausia, manau, reikia universiadoje sužaisti ir žiūrėti kaip seksis“, - sakė įžaidėjas.

Nepaisant to, kad lietuvis paliko klubą, su „Blancos de Rudeda“ jis dar turi nesuvestų sąskaitų. Jis vis dar laukia nesumokėto penkių mėnesių atlyginimo.

„Tai tėvai maisto atsiųsdavo (juokiasi). Jei rimtai, tai pradžioje mokėjo. Pasispaudžiau ir išgyvenau“, - ištarė V. Čižauskas.

Lietuvis – ramus. Uždirbtų pinigų jis laukia iš Ispanijos krepšinio federacijos.

„Federacija europiečių atlyginimus apdraudžia ir tokiais atvejais sumoka žaidėjui pinigus iš draudimo. Jei klubas nori rungtyniauti kitą sezoną, tai turi grąžinti pinigus federacijai“, - aiškino krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.