EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšiniui trūksta lyderių

Vilniaus „Lietuvos ryto” klube trenerio asistentu dirbantis Arvydas Gronskis įsitikinęs, kad šiuo metu šalies krepšinio mokyklose per mažai dėmesio skiriama individualiam žaidėjų meistriškumui.

A. Gronskis atidžiai stebi Lietuvos krepšinio raidos tendencijas.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
A. Gronskis atidžiai stebi Lietuvos krepšinio raidos tendencijas.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 2:15 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:09 PM

Vienu geriausių šalyje krepšinio analitikų laikomas A. Gronskis pasibaigus Eurolygos sezonui pastebėjo, kad geriausių žaidėjų sąrašuose trūksta lietuviškų pavardžių, rašo „Lietuvos rytas".

Anksčiau simboliniuose penketuose nuolatos šmėžavo lietuviai – Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Ramūnas Šiškauskas, Linas Kleiza.

„Mūsų komandos atrodo gerai, tačiau Europoje nėra daug individualiai stiprių lietuvių.

Liko tik Š. Jasikevičius ir Jonas Mačiulis. Martynas Gecevičius ir Martynas Pocius pastaruoju metu nežaidė, – sakė A. Gronskis. – O anksčiau juk žibėjo ir Saulius Štombergas, Mindaugas Timinskas, A. Macijauskas.”

Stebėdamas jaunų krepšininkų treniruotes treneris pastebėjo, kad šiuo metu dalis šalies jaunųjų krepšininkų rungtyniauja net 3–4 čempionatuose – Moksleivių lygoje, regiono ir miesto varžybose, jungiasi prie vyresnių komandų.

Taip per savaitę sužaidžiamos 3–4 rungtynės.

„Jaunuoliai turėtų daugiau laiko skirti treniruotėms.

Individualus meistriškumas ir pasirengimas pasiekiamas atkakliai treniruojantis, o dabar to trūksta”, – aiškino A. Gronskis.

Krepšinio specialistas pažymėjo, kad užsienyje skiriama daugiau dėmesio individualiam krepšininkų meistriškumui. Pavyzdžiui, Serbijoje iki tam tikro amžiaus negalima žaisti derinio du prieš du arba statyti užtvarą galima tik žaidėjui be kamuolio.

„Užsienyje labiau akcentuojamas žaidimas vienas prieš vieną, todėl kitos šalys mus šiek tiek lenkia. Kažkas atsitiko mūsų krepšiniui. Galbūt ant laurų užmigome”, – teigė „Lietuvos ryto” klubo treneris.

A. Gronskio nuomone, vaikai treniruojasi per didelėse grupėse, o vadovai iš trenerių pernelyg reikalauja rezultatų.

„Reikia ruošti vaiką taip, kad jis būtų individualiai stiprus.

Kai jauni žaidėjai ateina į krepšinio rinką, visos komandos niekas neima, o renkasi vieną žaidėją, – sakė krepšinio specialistas. – Geras krepšininkas yra tas, kuris gerai žaidžia ir individualiai, ir komandoje.

Manau, kad šiuo metu mes per daug orientuojamės į komandinį krepšinį.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.