EUROLYGA 2023

Trys „Lietuvos ryto“ naujokai į Vilnių atskrido su skirtingomis užduotimis

Saulėtą šeštadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido tris „Lietuvos ryto“ naujokus skraidinęs lėktuvas. Prie komandos stovyklos sostinėje prisijungė serbai Milenko Tepičius bei Stevanas Jelovacas ir graikas Andreas Glyniadakis.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 17, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:44 PM

Tautiečiai M.Tepičius ir S.Jelovacas buvo drauge visos kelionės metu nuo pat Belgrado. Iš Atėnų skridęs A.Glyniadakis prie serbų prisijungė Frankfurte.

Tiesa, 31 metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas turėjo sėdėti atskirai nuo jaunesnių naujųjų komandos draugų. A.Glyniadakiui teko įsitaisyti prie avarinių išėjimo durų. Ilgoms jo kojoms kitur nebūtų užtekę vietos.

Pailsėję po skrydžio, naujokai pratinsis prie gyvenimo Vilniuje ir jau kitą savaitę kartu su visa komanda pradės pasiruošimą sezonui.

Galimybė sublizgėti

Labiausiai entuziazmu tryško sunkusis krašto puolėjas S.Jelovacas. Iš toli mėgstančiam atakuoti 24 metų 208 cm ūgio krepšininkui „Lietuvos rytas“ – garsiausia karjeros stotelė.

„Man tai didžiausia karjeros galimybė. Juk visi Europoje žino „Lietuvos rytą“. Atiduosiu viską, kad žmonėms įrodyčiau, ką galiu. Tikiu, kad čia galėsiu atskleisti visą savo potencialą“, – portalui lrytas.lt pasakojo S.Jelovacas.

Dar geriau atkreipti į save stipriausių Europos komandų dėmesį praėjusį sezoną Italijoje rungtyniavęs serbas galėtų padėdamas naujajam klubui patekti į Eurolygą.

„Manau, kad turime neblogus šansus laimėti atrankos turnyrą. Tai, kad žaisime namuose, tuos šansus tik dar labiau sustiprina. Galimybės patekti į atrankos finalą geros, o ten jau viskas įmanoma“, – optimizmo neslėpė vidutiniškai 13,7 taško ir po 8 atkovotus kamuolius Kazertos „Juve“ klube rinkęs S.Jelovacas.

„Čia jaučiuosi ypatingai. Tikiuosi, kad sezonas bus geras“, – pridūrė šypsenos viso interviu metu nesulaikęs aukštaūgis.

Tiki komanda

Kai S.Jelovacas savo žaidimu bandys atkreipti stipriausių Europos klubų dėmesį, jo tautietis M.Tepičius sieks grįžti į jų radarus. Belgrado „Partizan“ sužibėjusio bei Atėnų „Panathinaikos“ duris pravėrusio krepšininko žvaigždė vėliau prigeso ir į „Lietuvos rytą“ jis atvyksta po blankoko sezono Ispanijoje.

„Turime gerą komandą, – apie „Lietuvos rytą“ pasakojo Sevilijos „Cajasol“ gretose vidutiniškai 3,9 taško pelnydavęs universalusis serbas. – Galime kautis visuose turnyruose. Nebus lengva, nes sezonas ilgas – bus ir pakilimų, ir duobių. Tikiuosi, kad svarbiausiu sezono metu viskas susidėlios, kaip mums reikia.“

26 metų 202 cm ūgio žaidėjas pasižymi universalumu. Jis gali rungtyniauti bent trijose pozicijose – įžaidėju, atakuojančiu gynėju ir lengvuoju krašto puolėju.

„Bandysiu pasinaudoti visais savo universalumo privalumais. Kokioje pozicijoje žaisiu, priklausys nuo trenerio. Galiu nesunkiai adaptuotis visose trijose pozicijose“, – tikino greičiausiai atakų organizatoriaus Omaro Cooko dubleriu tapsiąs M.Tepičius.

„Žinau, kad Lietuvoje krepšinį myli visi. Tikiuosi, kad ir man čia patiks, ir komanda pasieks gerų rezultatų. Atvykęs čia jaučiuosi laimingas. Viliuosi, jog toks būsiu ir sezono eigoje“, – reziumavo vilniečių naujokas.

Atvyko padėti

Kur kas ramesnis už serbus buvo vyriausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas A.Glyniadakis. Jis į Vilnių atvyko su konkrečia užduotimi – padėti.

„Nenoriu daug kalbėti apie save. Bet abiejose aikštės pusėse galiu suteikti didelę paramą. Svarbiausia, kad komanda pasiektų reikiamą rezultatą. Tai esminis mano tikslas“, – portalui lrytas.lt Vilniaus oro uoste pasakojo A.Glyniadakis.

Patyręs graikas neblogai pažįsta tiek „Lietuvos ryto“ komandą, tiek vyriausiąjį trenerį Dirką Bauermanną. A.Glyniadakiui imponuoja vokiečių specialisto krepšinio filosofija. Imponuoja jam ir „Lietuvos ryto“ vizija.

„Vilniečiai kelia aukštus tikslus ir turi gilias tradicijas – tai pagrindinės priežastys, kodėl aš čia“, – tvirtino „centras“, praėjusį sezoną Kazachstano „Astana“ klube Jungtinėje lygoje įmesdavęs 7,1 taško ir atkovodavęs 3,9 kamuolio.

Nors A.Glyniadakis puikiai pažįsta kitą „Lietuvos ryto“ narį Martyną Gecevičių, su kuriuo prieš keletą metų kartu žaidė Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje, lietuvio patarimo prieš dėdamas parašą po sutartimi jis neklausė.

„Tiesiog buvau visiškai užtikrintas „Lietuvos ryto“ pasiūlymu. Norėjau čia žaisti, todėl net neteko kamantinėti Martyno dėl Vilniaus komandos“, – tvirtai apsisprendęs buvo A.Glyniadakis.

„Yra daug naujokų, todėl reikia greitai susižaisti. Be to, turime siekti naudos komandai, o ne sau patiems“, – svarbiausius „Lietuvos ryto“ uždavinius sezono pradžioje apibendrino priekinės linijos žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.