EUROLYGA 2023

S.Babrauskas: „Žalgiris“ praėjusį sezoną įspūdingų pergalių nepasiekė“

„Pažiūrėsime, ar bus priešprieša. Dar anksti kalbėti“, - paklaustas, ar naujajame sezone dvikovos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ bus aršesnės, kalbėjo sostinės ekipos kapitonas Steponas Babrauskas. Trečiadienį S.Babrauskas su komanda plušėjo sporto salėje – į Lietuvą trumpam sugrįžęs treneris Dirkas Bauermannas nusprendė laiką leisti produktyviai.

S.Babrauskas tiki, kad „Lietuvos rytas“ naujajame sezone pademonstruos geresnį žaidimą ir susigrąžins aistruolius į areną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Babrauskas tiki, kad „Lietuvos rytas“ naujajame sezone pademonstruos geresnį žaidimą ir susigrąžins aistruolius į areną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:00 PM

„Lietuvos rytas“ naujajame sezone į kovą kils savo komandoje turėdamas ne vieną naują krepšininką. Prie ekipos prisijungė Milenko Tepičius, Andreasas Glyniadakis, Omaras Cookas, Juanas Palaciosas, Stevanas Jelovačius. Vilniečiai taip pat aikštėje išvys 2007-2011 metais čia žaidusį Martyną Gecevičių, kuris šiuo metu mėgina prasimušti į Lietuvos rinktinės dvyliktuką.

„Komandoje – daug naujų veidų, todėl pirmosios treniruotės – labiau pažintinės. Ryte sportavome štanginėje. Treneris su visais pakalbėjo, paaiškino, kokia jo komandos vizija. D.Bauermannas nori ir naujokams pasakyti, to, ko nori. Tada paliks mus dirbti su asistentais“, - po treniruotės kalbėjo S.Babrauskas.

- Kaip vertinate „Lietuvos ryto“ naujokus? - „Lietuvos ryto“ televizija paklausė S.Babrausko.

- Visi normalūs. A.Glyniadakį visi matėme, nes jis žaidė „Astana“ klube. Omarą visi žino, nes jis žaidė aukšto lygio krepšinį daugybėje gerų komandų. M.Tepičius gerai pasirodė Belgrado „Partizan“ ekipoje, o vėliau – ir „Panathinaikos“ gretose. Galbūt praėjusiais metais jam mažiau sekėsi žaisti Ispanijoje. Stevanas Jelovačas nėra daug žinomas, tačiau galbūt parodys kažką. Dar turime J.Palaciosą. Jis žaidė Prancūzijos čempionų komandoje.

Manau, kad surinkti geri žaidėjai. Dabar reikia šlifuoti žaidimą ir viskas bus gerai.

- Krepšinio gerbėjai mėgsta žiūrėti į žvaigždes. Kaip manote, kuriuos krepšininkus labiausiai stebės vilniečiai?

- Pirmiausia reikia poros pergalių. Tada žmonės sugrįš į tribūnas. Prieš porą metų irgi neturėjome žvaigždžių, tačiau buvo žmonių. Žinoma, turėjome Aroną Baynesą (2009-2010 m sezonas). Dabar jis žaidžia NBA. Tuomet žmonės eidavo stebėti jį.

Buvo metų, kai neturėjome jokių ryškių žvaigždžių. Tiesiog reikia pergalių.

- Praėjusį sezoną buvo kalbama, kad Kauno „Žalgiris“ - visa galva aukštesnis už „Lietuvos rytą“. Ar naujajame sezone jėgos bus lygesnės?

- „Žalgiris“ buvo gera komanda, tačiau jie kažkokių įspūdingų pergalių nepasiekė. Taip, jie mus nugalėjo LKL čempionate. Jungtinėje lygoje galėjo toliau nueiti, o Eurolygoje eilinį kartą žaidė „Top 16” etape.

Mes žaidėme dar prasčiau. Pažiūrėsime, ar bus priešprieša. Tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ bus lyg naujos komandos. Na, jų liko daugiau nei mūsų. Viską pamatysime, dar anksti kalbėti apie priešpriešą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.