EUROLYGA 2023

D.Bauermannas apie Lenkijos rinktinės galimybes kalba atsargiai

Su Lenkijos rinktine draugiškame turnyre Belgijoje triumfavęs Dirkas Bauermannas džiaugiasi savo auklėtinių rezultatais. „Kiekviena pergalė – svarbi psichologiškai“, -  portalui lrytas.lt sakė vokietis.

D.Bauermannas džiaugiasi gerėjančiu Lenkijos rinktinės žaidimu.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Bauermannas džiaugiasi gerėjančiu Lenkijos rinktinės žaidimu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 25, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:26 PM

Laikinai vadžias į asistento Dainiaus Adomaičio rankas perdavęs D.Bauermannas su Lenkijos nacionaline komanda ruošiasi Europos krepšinio čempionatui.

Draugiškų rungtynių maratone Antverpene lenkai 82:79 nugalėjo italus, o anksčiau užkūrė tikrą pirtį ispanams, kurie pergalę po itin atkaklios kovos šventė 70:66.

„Kol kas viskas klostosi gerai. Laimėjome turnyrą Belgijoje, todėl pasirengimu esu patenkintas. Pergalė turnyre – svarbi visai komandai dėl psichologinių priežasčių. Taip yra su kiekviena pergale. Tačiau visų svarbiausia, kad mūsų ekipa gerėja sulig kiekviena diena. Tikiuosi, kad tai tęsis, - kalbėjo treneris. - Dabar viskas vyksta pagal planą.“

D.Bauermannas tiki, kad lenkai bus pasirengę batalijoms Slovėnijoje, tačiau strategas į priekį žiūri atsargiai – jo auklėtiniai varžysis C grupėje kartu su šeimininkais, ispanais, kroatais, čekais ir gruzinais.

„Manau, kad būsime gerai pasirengę Europos krepšinio čempionatui. Dabar kai turime Marciną Gortatą – komanda veikia tinkamai. Tačiau Europos krepšinis yra labai pajėgus. Pažiūrėkite, kokios ekipos, kokie krepšininkai kovos Slovėnijoje. Vien lietuviai kokią komandą turi, - sakė D.Bauermannas. - Lengva tikrai nebus. Nepamirškime, kad mūsų grupė yra labai sudėtinga. Ar mums pavyks žengti toli? Dar pažiūrėsime.“

Ar Europos krepšinio čempionate D.Bauermannas norėtų sukryžiuoti ietis su lietuviais?

„Visų pirma, Lenkijos rinktinei būtų puikus rezultatas, jeigu pavyktų įveikti grupės barjerą. Žaisti su lietuviais būtų ne tik garbė, bet ir didžiulis iššūkis. Tačiau iki to – dar toli. Reikia nueiti ilgą kelią“, - teigė vokietis, kuris po Europos krepšinio čempionato skubiai vyks į Vilnių, kur su „Lietuvos ryto“ ekipa pradės rengtis atrankos į Eurolygą turnyrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.