EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės dvyliktukas - aiškus

Adas Juškevičius ir Vytenis Čižauskas nepateko į Lietuvos rinktinę, kuri važiuos į Europos krepšinio čempionatą Slovėnijoje. Tai tapo aišku po paskutinių Akropolio turnyro rungtynių, kuriose lietuviai lengvai 94:73 įveikė Bosniją ir Hercegoviną, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

A.Juškevičiui (kairėje) ir V.Čižauskui šiais metais nepavyko patekti į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės galutinę sudėtį, bet jie įgijo naudingos patirties.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Juškevičiui (kairėje) ir V.Čižauskui šiais metais nepavyko patekti į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės galutinę sudėtį, bet jie įgijo naudingos patirties.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:58 PM

J.Kazlauskas pasirinko labiau patyrusius krepšininkus ir ilgą priekinę liniją, iki Europos čempionato likus 5 dienoms atsisakęs dviejų jaunų įžaidėjų.

20-metis 188 cm ūgio V.Čižauskas artimiausiu metu pradės pasirengimą sezonui su Kauno „Žalgiriu”, 24 metų 194 cm ūgio A.Juškevičius dar lieka rinktinės štabo akiratyje.

„Iki išvykimo į Slovėniją turėsime kelias treniruotes, dar bus rungtynės su Gruzija – ką gali žinoti, kas gali nutikti. Jeigu, neduok Dieve, kuris nors pagrindinių žaidėjų gautų traumą, Adas galėtų jį pakeisti”, – vakar Atėnuose pareiškė rinktinės treneris J.Kazlauskas.

Žiūri į netolimą ateitį

Komentuodamas savo sprendimą J.Kazlauskas krepšininkus guodė tuo, kad savo šansų jie dar sulauks.

„Abu jie yra jauni krepšininkai, kuriems viskas dar priešaky, – sakė Lietuvos rinktinės treneris. – Aš tikiuosi, kad tas laikas, kurį jie praleido šią vasarą pasirengimo metu, bus labai naudingas.

Šiais metais jiems nepavyko, bet kviesdami juos žiūrėjome ir į netolimą ateitį. Įgiję patirties ir patobulėję, tiek Adas, tiek Vytenis kitais metais vėl gaus savo šansą.”

J.Kazlausko sprendimas atsisakyti V.Čižausko ir A.Juškevičiaus reiškia, kad Europos pirmenybėse Slovėnijoje mūsų šalies ekipa turės du įžaidėjus: Mantą Kalnietį ir Tomą Delininkaitį.

Užtat sudėtyje bus net šeši priekinės linijos žaidėjai, nors anksčiau aukštaūgių dažniausiai užtekdavo penkių.

Atitrūko nuo pradžios

V.Čižauskas ir A.Juškevičius jau nežaidė vakar paskutinėse Akropolio turnyro Atėnuose rungtynėse, kuriose Lietuvos krepšininkai 94:73 įveikė bosnius ir iškovojo dešimtąją pergalę per 11 kontrolinių rungtynių.

Net šeši lietuviai pelnė dviženklę taškų sumą, o rezultatyviausiai žaidė po 14 taškų surinkę Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Linas Kleiza. Nors rungtynės nebuvo įtemptos, lietuviai papuošė jas surengę ne vieną gražią ataką.

Nuo krepšio nusisukusio L.Kleizos kamuolio perdavimas per galvą Robertui Javtokui buvo tiek pat gražus, kiek netikėtas.

M.Kuzminskas dėjimus į krepšį įkirtus palei galinę aikštės liniją atliko lengvai ir elegantiškai, o J.Valančiūno rankų malūnas ginantis prieš varžovų gynėją dar atrodė ir juokingai.

Ženklai, kai tai bus lengva repeticija, pasirodė jau rungtynių pradžioje, kai Donatas Motiejūnas ir J.Valančiūnas kartu pelnė 13 taškų, ir lietuviai atitrūko 18:2.

Bosniai greitai atsistojo ant kojų, ir tai padaryti padėjo ne ryškiausia jų žvaigždė Mirza Teletovičius iš NBA klubo „Brooklyn Nets”, bet natūralizuotas amerikietis Zachas Wrightas ir Elmedinas Kikanovičius.

Tačiau netrukus mūsų šalies krepšininkai perėmė mačo kontrolę į savo rankas, o bosniai nelabai priešinosi. Tai nenuostabu, nes abi komandos dar susidurs akis į akį Europos čempionato B grupės paskutinėse rungtynėse Jesenicėse.

Pralaimėjimas sukrėtė

Akropolio turnyre Lietuvos krepšininkai užėmė antrąją vietą, prieš tai 79:63 įveikę Italiją, bet 62:80 pralaimėję Graikijai.

„Sakiau, jog pralaimėjimo kartais reikia, kad sukrėstų komandą. Tačiau tokio pralaimėjimo tikrai nenoriu, – apie pralaimėjimą graikams sakė Lietuvos rinktinės treneris J.Kazlauskas. – Buvo daug trūkumų. Pagrindinis – kad likus penkioms minutėms atsilikome penkiais taškais, o pralaimėjome net 18 taškų skirtumu.”

Šį vakarą prieš pat vidurnaktį mūsų šalies komanda sugrįš namo, o sekmadienį Kauno „Žalgirio” arenoje sužais paskutinį – dvyliktąjį – kontrolinį mačą su Gruzijos krepšininkais. (LR)

Iš mačo protokolo

Lietuva – Bosnija ir Hercegovina 94:73 (27:24, 25:16, 20:13, 22:20). M.Kuzminskas, L.Kleiza ir J.Valančiūnas po 14, D.Motiejūnas 11, M.Kalnietis ir R.Javtokas po 10, R.Seibutis 7, T.Delininkaitis 5, M.Pocius 4, J.Mačiulis 3, D.Lavrinovičius 2/ Z.Wrightas 22, E.Kikanovičius 17, N.Gordičius 14.

Lietuvos rinktinė

Įžaidėjai – Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis, atakuojantieji gynėjai – Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius, lengvieji puolėjai – Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas, sunkieji puolėjai – Linas Kleiza, Donatas Motiejūnas ir Kšyštofas Lavrinovičius, vidurio puolėjai – Jonas Valančiūnas, Darjušas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.