EUROLYGA 2023

R.Javtokas: „Norim daugiau!!!“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

R.Javtokas sėkmingai įsijungė į žaidimą ir neutralizavo kroatų priekinę liniją.<br>AP nuotr.
R.Javtokas sėkmingai įsijungė į žaidimą ir neutralizavo kroatų priekinę liniją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 20, 2013, 9:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:30 PM

„Chebra, didžiuojuosi jumis!!!!“ - eidamas į persirengimo kambarį šaukė Kšyštofas Lavrinovičius. „Malačiai, vyrai!!!“ - vieni kitus sveikino Lietuvos rinktinės žaidėjai.

Vėl galinga gynyba, vėl galingas spurtas. Tik šį kartą - trečiajame kėlinyje. Geležiniai Lietuvos rinktinės gniaužtai leido kroatams per trečiąjį kėlinį pelnyti vos 8 taškus. O du galingi vyrai iš Kauno - J.Mačiulis ir L.Kleiza - taikliais šūviais nutildė 8 tūkstančių Kroatijos sirgalių armiją.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato pusfinalyje įspūdingu stiliumi nušlavė aštuonias pergales iš eilės iki tol iškovojusią Kroatiją. Lietuva po 10 metų - vėl finale!

„Dar nieko neturime. Norim daugiau. Ši pergalė - labai gerai, bet dabar reikia pailsėti ir ruoštis finalui. Žaidėme savo žaidimą - norėjome žaisti gerai, tas ir pavyko“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Ką lietuviai nori matyti finale? „Norime žaisti su stipriausiais“, - nusišypsojo R.Javtokas - "Skirtumo nėra. Svarbiausia, kad ten patekome. Manau, tiek prancūzai, tiek ispanai turi labai geras komandas. Su ispanais dar nežaidėme, prancūzus jau nugalėjome, galima sakyti, kad jie būtų parankesni, bet gal ispanus dar lengviau nugalėsime? O gal pralaimėsime nuo prancūzų? Čia niekada negali žinoti".

„Tikiuosi, kad ne“, - vėl nusijuokia Lietuvos rinktinės aukštaūgis, paklaustas, ar tai buvo geriausios rinktinės rungtynės šiame čempionate.

Rinktinės kapitonas pasidžiaugė, kad pusfinalyje komanda buvo vieninga it kumštis. Ir ne tik aikštėje.

„Kiekvienas ant suolo sėdėjo su didele energija. Tie, kurie žaidžia po 35 minutes, jų jėgos senka, o mes – lyg sėdinčios užtaisytos bombos (šypteli). Tik leisk žaisti. Aišku, galime suklysti, tiek ilgai nežaidę, tačiau noro turime visi“, – kalbėjo R.Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.