EUROLYGA 2023

S.Babrauskas prisimena pralaimėjimą Eurolygos atrankos finale

„Liko tik keletas iš tos komandos“, - sakė Steponas Babrauskas, prisiminęs 2011-uosius. Tuomet atrankos į Eurolygą turnyro finale Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai 63:71 pralaimėjo Stambulo „Galatasray“ ir negavo kelialapio. Ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ komanda vėl iškovojo galimybę gauti bilietą. Martyno Gecevičiaus vedami vilniečiai 99:87 nugalėjo Oldenburgo „EWE Basket“ ekipą.

S.Babrauskas pelnė 10 taškų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Babrauskas pelnė 10 taškų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-03 21:21, atnaujinta 2018-02-21 12:39

- Už pergalę šįkart reikia dėkoti M.Gecevičiui, pelniusiam 32 taškus ir pataikusiam aštuonis iš dešimties tritaškių?, - žurnalistai paklausė S.Babrausko, pelniusio 10 taškų.

- Taip. Mače su VEF buvo Renaldas (Seibutis, - Red.), dabar Martynas. Kaip jis ir minėjo, prieš rungtynes vėl valgėme kartu. Pažiūrėsime, kaip bus ryt.

Šįkart gynyboje nesisekė daryti to, ką buvome suplanavę. Rungtynės buvo puolimo. Jos buvo pavojingos, nes žaisti, kas daugiau įmes – nėra gerai. Tačiau viskas baigėsi gerai. Norėjome žaisti finale ir esame ten.

- „Lietuvos rytas“ jau kartą žaidė finale ir pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipai. Ką daryti, kad nepasikartoti scenarijus?

- Pamenu ir aš. Juk žaidžiau tada. Traumą tuomet patyrė T.Rice'as. Dėl to išsimušėme. Buvo tokių detalių. Varžovai laimėjo ir buvo stipresni.

Iš tos komandos likau aš vienas, tačiau viskas turi būti gerai – juk turime patyrusių ir gerų žaidėjų.

- Šįkart laimėjo puolimas. Kas pergalę lems finale?

- Gynyba. Europos krepšinio čempionate irgi laimėjo gynyba. Nors lietuviai ir žaidė negražiai, tačiau mažai praleisdavo taškų, įmesdavo keletą daugiau ir švęsdavo pergalę. Manau, kad visada laimi gynyba. Čia juk ne NBA (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.