EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Dabar – tinkamiausias laikas žaisti su „Panathinaikos“

„Žaisti reikės taip, kad laimėtume“, – seną kaip pasaulis tiesą prieš artėjančias pirmąsias Eurolygos rungtynes išpyškino Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas Darius Songaila. Ketvirtadienį vilniečių laukia startas stipriausiame Europoje krepšinio klubų turnyre. Pirmasis varžovas – grėsmingasis ir tituluotasis Atėnų „Panathinaikos“ klubas su Jonu Mačiuliu.

„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 15, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:53 AM

„Kaip treneriui tai yra, ko gero, lengviausios rungtynės, nes žaidėjai yra motyvuoti, susikaupę, pasitiki savimi. Treneriui nereikia tuo rūpintis, tereikia padaryti žaidimo planą. Aš tikiu savo komanda. Taip, „Panathinaikos“ bus favoritė, tačiau mes turime galimybių“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas.

Svarbiausia – apsiginti

Graikišką krepšinį vilniečių komandoje, ko gero, geriausiai pažįsta dvejus metus pagrindinių Atėnų klubo varžovų Pirėjo „Olympiakos“ komandos marškinėlius vilkėjęs Martynas Gecevičius.

„Varžovas labiau žinomas, labiau norisi nugalėti. Čia pirmosios rungtynės Eurolygoje, žaisime namie, svarbiausia gerai išanalizuoti žaidimą, pasiruošti taip, kad šios rungtynės būtų geros mums“, – sakė 25 metų 193 cm ūgio „Lietuvos ryto“ gynėjas.

„Panathinaikos“ ekipa nuo praėjusio sezono pasikeitė nedaug. Klubas susigrąžino anksčiau Atėnuose rungtyniavusius Antonį Fotsį ir Mike'ą Batiste'ą.

„Ši komanda yra susižaidusi, ilgą laiką žaidžia kartu, visose pozicijose turi pavojingų žaidėjų, daug žaidžia „du prieš du“.

Žaidžiant su tokiomis komandomis, svarbiausia yra apsiginti. Jie labai gerai ginasi, dėl to ir yra elito komanda“, – aiškino šį sezoną į „Lietuvos rytą“ sugrįžęs M.Gecevičius.

Tiki komanda

„Lietuvos rytas“ šį sezoną pralaimėjimo dar nepatyrė. Komanda laimėjo Vilniuje vykusį Eurolygos atrankos turnyrą, o savaitgalį išsigelbėjo nuo pralaimėjimo Jungtinės lygos turnyre. Žemutiniame Naugarde tik rungtynių pabaigoje persvėrė rezultatą ir 70:66 palaužė „Nižnij Novgorod“ ekipą.

„Dabar žaidžiame pasitikėdami savimi, nes dar nesame pralaimėję. Rungtynės su tokia komanda kaip „Panathinaikos“ sezono pradžioje – mums į naudą. Jie dar ieško savęs, kaip ir dauguma komandų sezono pradžioje.

Nors pralaimėjo „Olympiakos“ ekipai ir jaus pyktį bei spaudimą, jie vis tiek dar nėra geriausios sportinės formos. Jei ir yra tinkamas laikas žaisti su „Panathinaikos“, tai dabar“, – sakė D.Bauermannas.

Trenerio nuomone, spalio pradžioje žaistas Eurolygos atrankos turnyras komandai padėjo pasiekti gerą formą ir suteikė pasitikėjimo savimi.

„Pernai „Lietuvos ryte“ nebuvau nuo sezono pradžios, tačiau matau, kad šiemet atmosfera komandoje yra žymiai geresnė. Visi labai gerai sutaria.

Pernai turėjome jauną taškus renkantį gynėją Nemanją Nedovičių, o šiemet turime Omarą Cooką, kuris turi visas lyderio savybes. Turime M.Gecevičių, kuris yra puikus metikas“, – sakė strategas.

„Lietuvos rytas“ – pasikeitęs

Su nekantrumu pirmojo mačo laukia ir praėjusią savaitę sutartį su „Lietuvos rytu“ pasirašęs D.Songaila.

35 metų 206 cm ūgio puolėjas pripažino, kad jam dar reikia laiko išmokti visus vilniečių derinius.

„Esu čia dar mažiau nei savaitę, mokausi derinius, kartais užsimiršta kas nors. Žaidimo forma dar nėra tokia, kokios norėtųsi ir kokia bus vėliau“, – neabejojo krepšininkas.

Praėjusį sezoną su „Lietuvos rytu“ jis buvo susidūręs Jungtinės lygos turnyre, kai atstovavo „Doneck“ ekipai.

„Lyginant pernykštį ir dabartinį „Lietuvos rytą“ galiu pasakyti, kad tai yra visai kitokia komanda. Skirtinga sudėtis, o su trenerio Bauermanno atėjimu pasikeitė ir mentalitetas.

Visi varžovai Eurolygoje bus grėsmingi. „Panathinaikos“ – tituluota komanda, o mes žaisime namuose, todėl žaisti reikės taip, kad laimėtume“, – nusišypsojo D.Songaila.

Žaidimo plano su galingaisiais graikais vilniečiai dar nespėjo aptarti. Pirmadienį krepšininkams buvo laisva diena. Analizuoti varžovų žaidimą „Lietuvos ryto“ ekipa pradės antradienį vakarinėje treniruotėje.

Pirmasis mūšis - spalio 17 dieną „Siemens" arenoje. Vilniaus klubas priims Atėnų „Panathinaikos“, kuriam atstovauja Jonas Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.