EUROLYGA 2023

Švedai dar dvejus metus melš Lietuvos krepšinio mėgėjus

Nors šių metų balandį Vyriausybė Lietuvos klubų Eurolygos rungtynes įtraukė į visuomenei reikšmingų įvykių, kurie turėtų būti rodomi nemokamais kanalais, sąrašą, dar dvejus metus Eurolygos kovos bus transliuojama mokamu „Viasat Sport Baltic“ kanalu.

„Lietuvos rytas“ į Eurolygą pateko laimėjęs atrankos turnyrą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Lietuvos rytas“ į Eurolygą pateko laimėjęs atrankos turnyrą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 10:18 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:27 AM

Švedijos bendrovei „Modern Times Group“ priklausanti skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė „Viasat“ ketina pasinaudoti sąraše numatytu pereinamuoju laikotarpiu. Jo trukmė – dveji metai.

„Vyriausybės patvirtintame sąraše nurodytoms sporto teisių transliacijoms per nemokamus kanalus yra numatytas pereinamasis laikotarpis: kol baigsis dabar sudarytos transliavimo sutartys, bet ne ilgiau nei dveji metai po sąrašo patvirtinimo.

„Viasat Broadcasting“ turi galiojančią sutartį dėl Eurolygos rungtynių transliavimo, todėl pasinaudos pereinamuoju laikotarpiu.

„Viasat Broadcasting“ sutartyje su Eurolyga yra apibrėžtos sąlygos dabartiniam transliavimo modeliui. Pasibaigus Eurolygos sutarčiai su „Viasat“, Eurolyga turėtų skelbti naują konkursą teisėms įsigyti ir tuo metu konkurso dalyviai galės derinti kitas transliacijų sąlygas“, - lrytas.lt sakė „Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalyse Karolis Dapkevičius.

„Mūsų noras, žinoma, yra, kad Kauno „Žalgirio“ rungtynes matytų kuo daugiau mūsų gerbėjų. Tai naudingiau ir mums, ir mūsų rėmėjams. Taip kyla ir krepšinio kaip sporto populiarumas. 

Tačiau, kaip žinote, teisės į Eurolygos rungtynių transliavimą priklauso pačiai Eurolygai, kuri savo nuožiūra sudaro sutartis su atskirų regionų transliuotojais. Deja, bet šiam procesui mes turime labai mažai įtakos“, - situaciją komentavo „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.