EUROLYGA 2023

D.Saboniui – draudimas duoti interviu ir tėvo patarimas žaisti ne Lietuvoje

Arvydo Sabonio sūnus Domantas traukia vis didesnį susidomėjimą. Tapęs jauniausiu Ispanijos čempionate rungtyniavusiu Malagos „Unicaja“ žaidėju istorijoje, septyniolikametis vidurio puolėjas toliau įrodinėja, kad turi ne tik garsią pavardę.

D.Sabonis savo žaidimu jau įrodė, kad tvirtai žengia į vyrų krepšinį.
D.Sabonis savo žaidimu jau įrodė, kad tvirtai žengia į vyrų krepšinį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-18 20:38, atnaujinta 2018-02-21 01:08

Debiutinėse rungtynėse Ispanijos pirmenybėse D.Sabonis per 15 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir blokavo metimą. Dabar jis ruošiasi debiutui ir Eurolygoje – penktadienio vakarą „Unicaja“ svečiuose susitiks su Eurolygos čempione Pirėjo „Olympiakos“.

Pasisakė tik kartą

Nenuostabu, kad intriguojanti pavardė ir milžiniškas potencialas kelia didelį žiniasklaidos susidomėjimą. Bet „Unicaja“ rado būdą, kaip išvengti papildomo spaudimo dar jaunam ir nepatyrusiam krepšininkui.

Anot ispanų žurnalistų, siekdami apsaugoti Domantą, „Unicaja“ vadovai ir treneris Joanas Plaza uždraudė jam bendrauti su žiniasklaida iki pilnametystės.

Aštuoniolika jam sueis tik 2014-ųjų gegužės 3-iąją.

„Mano mama norėtų, kad tęsčiau mokslus ir išvykčiau į JAV. Vis dėlto dabar galvoju tik apie „Unicaja“, – tai buvo paskutinieji D.Sabonio žodžiai žiniasklaidai, su kuria jis bendravo dar pačioje pasiruošimo sezonui pradžioje rugpjūtį.

Lietuvoje neatlaikytų spaudimo

Beje, apie JAV D.Sabonis kalbėjo ne šiaip sau. Talentingą 207 cm ūgio lietuvį vasarą nusižiūrėjo daugybė garsių NCAA universitetų.

Vis dėlto „Unicaja“ sugebėjo išlaikyti A.Sabonio sūnų. Be to, perkelti jį į pagrindinę sudėtį rekomendavo pats buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

„Domantas nusipelnė šios galimybės. Tai jokia dovana. Jis jau užsitarnavo kitų žaidėjų pagarbą. Tai nėra vaikis, kuris tik padeda per treniruotes. Tai šis tas daugiau“, – tvirtino „Žalgirio“ sirgalių meilę per vieną sezoną spėjęs užsitarnauti J.Plaza.

D.Sabonis galėjo žaisti ne tik Ispanijoje ar NCAA, bet ir Lietuvoje. Tačiau nuo tokios galimybės jį atkalbėjo pats A.Sabonis.

Esą Lietuvoje Domantą pernelyg slėgtų pavardė ir žiniasklaidos susidomėjimas, todėl Ispanija pasirodė patrauklesnė ne tik gyvenimo sąlygomis.

Apie žaidimą ir asmenybę

Krepšį D.Sabonis atakuoja kairiąja ranka. Jis yra tvirtai sudėtas ir vyrų krepšinyje žaidžia sunkiuoju krašto puolėju.

Be to, Domantas turi puikų krepšinio supratimą, puikiai mato aikštę ir savo perdavimais primena tėtį Arvydą.

D.Sabonio krepšinio suvokimą ispanai lygina su veterano. Be to, aukštaūgis turi gerą uoslę dėl atšokusių kamuolių. Tai jis įrodė dominuodamas Europos aštuoniolikamečių čempionate.

Pats D.Sabonis labiausiai nori pagerinti taiklumą.

Žaidėjas puikiai kalba angliškai ir yra labai išsilavinęs. Jo idealai – tėvas ir Chrisas Boshas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.