EUROLYGA 2023

J.Plaza Ispanijoje turi kuo didžiuotis

Sutriuškino. Stambulo „Fenerbahce“ (2-0) ir antrose Turkijos lygos rungtynėse nepasigedo dviem mačams diskvalifikuoto Lino Kleizos. Nors antrasis varžovas buvo daug grėsmingesnis, „kanarėlės“ pasiekė antrą triuškinamą pergalę – Stambulo „Anadolu Efes“ (0-2) klubą nugalėjo 84:65.

Sekmadienis buvo ypatinga diena Malagos „Unicaja“ treneriui J.Plazai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Sekmadienis buvo ypatinga diena Malagos „Unicaja“ treneriui J.Plazai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Oct 22, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:17 PM

Sutriuškino. Stambulo „Fenerbahce“ (2-0) ir antrose Turkijos lygos rungtynėse nepasigedo dviem mačams diskvalifikuoto Lino Kleizos. Nors antrasis varžovas buvo daug grėsmingesnis, „kanarėlės“ pasiekė antrą triuškinamą pergalę – Stambulo „Anadolu Efes“ (0-2) klubą nugalėjo 84:65.

„Fenerbahce“ komandoje rezultatyviausiai žaidė įprasti lyderiai kroatas Bojanas Bogdanovičius (24 taškai), bosnis Emiras Preldžičius (14) ir serbas Nemanja Bjelica (10 taškų ir 11 atk.kam.).

Vis dėlto tikruoju mačo didvyriu tapo šio sezono pradžios atradimas Melihas Mahmutoglu. 23-ejų metų gynėjas pelnė tik 7 taškus, bet visus surinko trečiojo kėlinio pirmoje pusėje, kai „Fenerbahce“ surengė lemiamą spurtą ir padidino skirtumą nuo 42:38 iki 58:42.

„Esu labai patenkintas šiomis rungtynėmis, - džiaugėsi „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius. – Sakiau žaidėjams, kad privalo būti susikaupę, ir jie šį mano nurodymą įvykdė“.

Tritaškiai. Daug prasčiau Turkijos lygoje startavo „Trabzonspor“ (0-2), kuriai atstovauja Mindaugas Katelynas. Trabzono ekipa šeštadienį namie nusileido Edirnės „Olin“ (1-1) 88:93 ir patyrė antrą pralaimėjimą.

M.Katelynas žaidė 16 min. ir per jas spėjo pelnyti 18 taškų (3/5 dvitaškių, 4/6 tritaškių). Trabzono komandoje rezultatyviau žaidė tik 24 taškus įmetęs Kirkas Penney.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis K.Penney likus 3 sek. iki sirenos turėjo progą išlyginti rezultatą, bet jo tolimas metimas nepasiekė tikslo. Po to varžovai įtvirtino pergalę dviem taikliomis baudomis. Įdomu, kad ir „Trabzonspor“, ir „Olin“ tritaškių metė daugiau negu dvitaškių.

Rezultatyvūs. „Olin“ ekipai net 34 taškus pelnė amerikietis Dariusas Washingtonas.

Tačiau jis nebuvo rezultatyviausias Turkijos lygos antrojo turo krepšininkas. Varžovus dar labiau į neviltį varė Aliagos „Petkim“ puolėjas Seanas Marshallas. Jis surinko 40 taškų (9/11 dvitaškių, 5/9 tritaškių, 7/11 baudų).

Šio rezultatyvumo proveržio neužteko, kad Aliagos komanda pasiektų pergalę. „Petkim“ (0-2) svečiuose 76:83 pralaimėjo Konijos „Torku“ (1-1) ekipai.

Derbis. Sekmadienis buvo ypatinga diena Malagos „Unicaja“ (2-0) treneriui Joanui Plazai. Maža to, kad jo komanda Andalūzijos derbyje kovojo su Sevilijos „Cajasol“ (0-2), strategas grįžo į miestą, kuriame praleido tris sezonus prieš išvykdamas į „Žalgirį“.

Dabartinė J.Plazos komanda nepasigailėjo buvusios – Ispanijos lygos rungtynėse „Unicaja“ pasiekė įtikinamą pergalę 85:65. Nugalėtojams ir Domantas Sabonis (2/4 dvitaškių), ir Mindaugas Kuzminskas (2/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio) pelnė po 4 taškus.

„Didžiuojuosi komanda. Visi žaidėjai buvo susikaupę ir užsivedę, ir negalvojo apie nuovargį, nors nuo rungtynių Graikijoje praėjo tik pusantros paros“, - kalbėjo J.Plaza, kurio auklėtiniai penktadienį vakare žaidė Eurolygos mačą Pirėjuje, o jau sekmadienį vos po vidurdienio turėjo žengti į aikštę Sevilijoje.

Kiti du lietuviai Ispanijos lygoje pergalės džiaugsmo dar nepatyrė. „Bilbao“ (0-2) antrajame ture svečiuose 72:75 nusileido „Fuenlabrada“ (1-1) krepšininkams. Bilbao ekipos vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas per 14 min. pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių), jo komandos draugas Mindaugas Lukauskis žaidė tik 28 sek. ir niekuo nepasižymėjo.

Neįvertino. Pirmose Eurolygos rungtynėse favoritą Stambulo „Fenerbahce“ klubą pasijaudinti privertęs Kijevo „Budivelnyk“ sekmadienį nesugebėjo pasiekti pergalės Ukrainos lygoje. Čempiono vardą ginantis „Budivelnyk“ (1-1) svečiuose 89:92 nusileido Zaporižės „Ferro“ (1-1) krepšininkams.

„Mes neįvertinome varžovų, - pripažino „Budivelnyk“ treneris Ainaras Bagatskis. – Dar prieš sezoną sakiau, kad nesijaudinu dėl Eurolygos. Ten visi draskysis, visi stengsis ir komandos nuteikinėti nereikės. Tačiau taip pat privalome gerbti varžovus ir save Ukrainos lygoje. Akivaizdu, kad žaidėjai to vis dar nesuprato“.

Kijevo ekipa pirmavo tik vieną kartą pirmąją rungtynių minutę. Po to „Ferro“ nurūko į priekį, o paskutinę minutę vis dar turėjo solidžią 9 taškų persvarą 87:78. Tik tada „Budivelnyk“ puolė karštligiškai vytis, per minutę pataikė tris tritaškius, bet išlyginti rezultato nespėjo.

„Budivelnyk“, kaip ir pirmajame Ukrainos lygos ture, žaidė be Darjušo Lavrinovičiaus. Kijeviečių vidurio puolėjas Michailas Anisimovas per 19,5 min. pelnė 10 taškų (5/8 dvitaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Permainingai. Po kelių nesėkmingų mačų taikiklį suderino Brėmerhafeno „Eisbaren“ (0-5) naujokas Adas Juškevičius. Jis per Vokietijos lygos rungtynes su Bambergo „Brose“ (3-2) pelnė 16 taškų (2/4 dvitaškių, 4/7 tritaškių).

Tiesa, lietuvio metimai didelės įtakos rezultatui neturėjo. „Baltosios meškos“ namie nesugebėjo pasipriešinti čempionams ir pralaimėjo 74:86. Tai buvo jau penkta iš eilės Brėmerhafeno komandos nesėkmė.

Daug geresnė Bonos „Telekom“ (4-1) krepšininkų nuotaika. Bonos komanda namie 105:86 įveikė Hageno „Phoenix“ (3-1) ir pasiekė ketvirtą iš eilės pergalę. Vėl naudingai žaidė abu „Telekom“ lietuviai. Donatas Zavackas pelnė 17 taškų (2/3 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 4/4 baudų), Benas Veikalas – 12 (3/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 6/7 baudų).

Komandos draugams puikiai talkino Jaredas Jordanas. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas pelnė 9 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Dugne. Adrijos lygoje su pergalėmis ir toliau prasilenkia Liublianos „Olimpija“ (0-4) ekipa. Ji sekmadienį savo aikštėje pripažino Belgrado „Crvena Zvezda“ (3-1) pranašumą 61:62 ir lieka vienintele visas rungtynes pralaimėjusia komanda.

„Olimpija“ antrame mače iš eilės nesugebėjo apsiginti nuo paskutinės varžovų atakos. Tiesa, po to Liublianos krepšininkams dar liko apie 5 sek., bet jų antpuolis baigėsi netaikliu metimu.

Liublianos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Deividas Gailius. Jis per 35 min. pelnė 20 taškų (3/7 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 5/7 baudų) ir atkovojo 9 kamuolius.

Tarp „Crvena Zvezda“ krepšininkų labiausiai pasižymėjo Bobanas Marjanovičius. Buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas pelnė 15 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Varžovai. Pirmąją pergalę Italijos lygoje iškovojo Milano „Emporio Armani“ ekipa, kuri ketvirtadienį žais Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“. „Emporio Armani“ (1-1) Lombardijos derbyje 84:72 pranoko Varėzės „Cimberio“ (1-1) krepšininkus.

Milano komandoje naudingiausiai žaidė Samardo Samuelsas (21 taškas, 11 atkovotų kamuolių), Keithas Langfordas (19), Davidas Mossas ir Alessandro Gentile (po 12).

Į Klaipėdą atvyksiantis ir trečiadienį su „Neptūnu“ Europos taurės rungtynes žaisiantis Stambulo „Besiktas“ irgi kovojo savo miesto derbyje. „Besiktas“ (1-1) pralaimėjo Turkijos čempiono vardą ginančiam „Galatasaray“ (2-0) klubui 82:87.

„Besiktas“ ekipoje rezultatyviausi buvo Doronas Perkinsas (20 taškų), Chrisas Loftonas (15) ir Muratcanas Guleras (14).

Pasitaisė. Giedrius Gustas įsismagino. Estijos lygos atidarymo mače košmariškai netaikliai atakavęs Rakverės „Tarvas“ (4-2) gynėjas po to kiekvienose rungtynėse žaidė vis geriau, o penktadienį į „Tallinna Kalev“ (2-3) krepšį įmetė net 23 taškus (6/8 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 5/6 baudų). „Tarvas“ pasiekė pergalę 81:59.

O iki 14 taškų rezultatyvumo vidurkį pakėlęs G.Gustas pagal šį rodiklį Estijos lygoje užima 4-ąją vietą.

Kitas „Tarvas“ atstovaujantis lietuvis Laurynas Mikalauskas pastarąsias rungtynes praleido dėl kelio traumos, tačiau atrodo, kad Rakverės klubas ketina visai atsisakyti šio aukštaūgio paslaugų. Kol kas L.Mikalauskas pelnydavo tik 4 taškus ir atkovodavo 2,8 kamuolio.

Vaidotai. Rumunijos lygoje susitiko dvi bendravardžių lietuvių turinčios komandos. Mūsų šalies krepšininkai per šias rungtynes nežibėjo, o Tyrgu Murešo „Mureš“ (2-2) palaužė „Timišoara“ (2-2) ekipą 91:87.

„Mureš“ puolėjas Vaidotas Pečiukas pelnė 3 taškus (0/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 3/4 baudų), „Timišoara“ puolėjas Vaidotas Volkus – 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių).

Bejėgiai. Vos 38 taškus per Britanijos lygos rungtynes sukrapštė dviejų lietuvių atstovaujama „Surrey United“ (0-4). Ji išvykoje pralaimėjo „Leicester Riders“ (4-1) komandai 69 taškų skirtumu 38:107!

Česlovas Kučinskas pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, Ignas Šijanas nepataikė nė vieno iš 9 metimų ir taškų nepelnė.

Visiškai bejėgė „United“ šį sezoną pralaimi vidutiniškai 45,8 taškų skirtumu.

Stebina. Prancūzijos moterų lygoje sėkmingu startu nustebino Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ (3-0) ekipa, kurioje žaidžia Giedrė Paugaitė.

Penktadienį „Flammes“ savo aikštėje 80:64 nugalėjo Monvilio USO (1-2) komandą ir iškovojo trečiąją pergalę. Per tris turus po tris pergales pasiekė tik „Flammes“ ir „Bourges“ krepšininkės.

Vasarą iš Monvilio į Šarlvilį persikrausčiusi G.Paugaitė į savo buvusios komandos krepšį įmetė 12 taškų (5/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų).

Lietuvė naudingai žaidė ir dvejose pirmose rungtynėse. Ji šiuo metu Prancūzijos lygoje pagal rezultatyvumą užima 9-ąją vietą (vid. 14,7 tšk.).

Kur ieškoti lietuvių

(užsienio lygose žaidžiančios Lietuvos krepšininkės)

Turkija. „Konak“: Marina Solopova (23, 180; perėjo iš „Edremit“). Ankaros „Ted Kolej“: Kamilė Nacickaitė (24, 181; „Chieti“, Italija). Antakijos „Homend“: Gintarė Petronytė (24, 196; Taranto „Goldbet“, Italija).

Lenkija. Pabianicių CCC: Aušra Bimbaitė (31, 179; Kursko „Dinamo“, Rusija).

Prancūzija. Šarlvilio-Mezjero „Flammes“: Giedrė Paugaitė (23, 192; Monvilio USO).

Ispanija. Zamoros „Zamarat“: Santa Okockytė (21, 175; Šiaulių „Rūta“).

Belgija. Varegemo „Declercq“: Inesa Visgaudaitė (22, 169; „Toulouse“, Prancūzija).

Savaitgalio rezultatai

Ispanijos lyga. 2-asis turas. Sevilijos „Cajasol“ – Malagos „Unicaja“ (D.Sabonis 4, 12 min., 5 atk.kam., M.Kuzminskas 4, 19 min., V.Štimacas 0) 65:85, „Fuenlabrada“ – „Bilbao“ (A.Kavaliauskas 6, 14 min., 5 praž., M.Lukauskis 0, 1 min.) 75:72, Badalonos „Joventut“ – „Barcelona“ 80:83, Madrido „Real“ (T.Dardenas 2) – Vitorijos „Laboral Kutxa“ 105:72, Las Palmaso „Herbalife“ (B.Newley 9) – Mursijos UCAM 86:69, Madrido „Estudiantes“ (D.Ivanovas 10) – „Valladolid“ 80:66, „Valencia“ (O.Lafayette‘as 3) – San Sebastiano „Gipuzkoa“ 87:58, Santjago „Rio Natura“ (M.Delašas 10) – Manresos „Bruixa d‘Or“ 71:88, Saragosos CAI – Lagunos „Canarias“ 60:66.

Turkijos lyga. 2-asis turas. Stambulo „Fenerbahce“ (L.Kleiza diskvalifikuotas) – Stambulo „Anadolu Efes“ 84:65, „Trabzonspor“ (K.Penney 24, M.Katelynas 18, 16 min.) – Edirnės „Olin“ (D.Washingtonas 34) 88:93, „Usak“ – Ankaros „Ted Kolej“ 79:65, Konijos „Torku“ – Aliagos „Petkim“ (S.Marshallas 40) 83:76, Izmyro „Karsiyaka“ – „Mersin“ (P.Samardžiskis 7) 96:63, Bandirmos „Banvit“ – Bursos „Tofas“ 86:70, Stambulo „Galatasaray“ – Stambulo „Besiktas“ 87:82, Ankaros „Turk Telekom“ – „Gaziantep“ 85:83.

Vokietijos lyga. 5-asis turas. Brėmerhafeno „Eisbaren“ (A.Juškevičius 16, 28 min.) – Bambergo „Brose“ 74:86, Bonos „Telekom“ (D.Zavackas 17, 32 min., 5 atk.kam., B.Veikalas 12, 31 min.) – Hageno „Phoenix“ 105:86, Tryro TBB (L.Samėnas 1, 14 min.) – Tiubingeno „Tigers“ 79:71, Liudvigsburgo „Riesen“ – Braunšvaigo „Phantoms“ 79:77, Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ – Ulmo „ratiopharm“ 66:98, Fechtos „Rasta“ – Kvakenbriuko „Artland Dragons“ 101:102, Viurcburgo „s.Oliver“ – Berlyno ALBA 67:75, „Bairoito „medi“ – Oldenburgo EWE 65:78, Miuncheno „Bayern“ – Frankfurto „Skyliners“ 97:65.

Pirmauja: 1. „Bayern“ – 5 ir 0, 2. EWE – 4 ir 0, 3. „Telekom“ – 4 ir 1, ... 12. TBB – 2 ir 3, ... 18. „Eisbaren“ – 0 ir 5.

Ukrainos lyga. 2-asis turas. Zaporižės „Ferro“ – Kijevo „Budivelnyk“ (M.Anisimovas 10, 19 min., 5 atk.kam., D.Lavrinovičius nežaidė) 92:89, Dnieprodzeržinsko „Azot“ (G.Maceina 4, 39 min., 2/10 metimų) – Dniepropetrovsko „Dnipro“ 67:81, „Doneck“ – Mariupolio „Azovmaš“ (D.Low 11) 79:71,.

Adrijos lyga. 4-asis turas. Liublianos „Olimpija“ (D.Gailius 20, 35 min., 9 atk.kam.) – Belgrado „Crvena Zvezda“ (B.Marjanovičius 15, 15 atk.kam.) 61:62, Podgoricos „Budučnost“ – Zagrebo „Cibona“ 79:72, Zagrebo „Cedevita“ – Skopjės MZT 77:67, Belgrado „Mega Vizura“ – Novo Mesto „Krka“ 78:74, Solnoko „Olaj“ – Široki Brijego „Primorka“ 71:69, Aleksandrovaco „Igokea“ – Kragujevaco „Radnički“ 91:88, Belgrado „Partizan“ – „Zadar“ 80:65.

Pirmauja: 1. „Cedevita“ – 4 ir 0, 2. „Crvena Zvezda“ – 3 ir 1, 3. „Partizan“ – 3 ir 1, ... 14. „Olimpija“ – 0 ir 4.

Lenkijos lyga. 2-asis turas. Vloclaveko „Anwil“ (D.Dulkys 2, 18 min.) – Gdynės „Asseco“ 64:59, Starogardo „Polpharma“ (O.Varanauskas 12, 23 min., L.Lekavičius 4, 21 min., 8 rez.perd.) – Radomo „Rosa“ 73:80, Tarnobžego „Jezioro“ – Vroclavo „Sląsk“ 74:89, Kolobžego „Kotwica“ – Slupsko „Czarni“ 62:77.

Italijos lyga. 2-asuis turas. Emilijos Redžo „Grissin Bon“ – Sienos „Montepaschi“ 67:59, Milano „Emporio Armani“ – Varėzės „Cimberio“ 84:72.

Prancūzijos lyga. 2-asis turas. „Paris-Levallois“ – Nantero JSF 85:94, Antibo „Olympique“ – Strasbūro SIG 50:69.

Latvijos lyga. „Liepaja“ (A.Mažutis 1) – „Saldus“ (M.Stašys 5) 95:74, „Jūrmala“ – „Ventspils“ 61:80. Pirmauja: 1. „Ventspils“ – 4 ir 0, 2. „Liepaja“ – 3 ir 1, .. 9. „Saldus“ – 1 ir 3.

Estijos lyga. Rakverės „Tarvas“ (G.Gustas 23, L.Mikalauskas traumuotas) – „Tallinna Kalev“ 81:59, Raplos „Tyco“ – Tartu „Rock“ (A.Pečiukevičius 9, 7 atk.kam.) 60:71.

Pirmauja: 1. Talino „Kalev/Cramo“ – 4 ir 0, 2. „Rock“ – 4 ir 0, 3. „Tarvas“ – 4 ir 2.

Rumunijos lyga. 4-asis turas. Tyrgu Murešo „Mureš“ (V.Pečiukas 3) – „Timišoara“ (V.Volkus 7, 6 atk.kam.) 91:87.

Pirmauja:

Čekijos lyga. 3-asis turas. Jindržicho Hradeco „Lions“ – Kolyno „Farfallino“ (V.Kamarūnas 0) 78:77. Švedijos lyga. 5-asis turas. Estersundo „Jamtland“ – Sioderteljės „Kings“ (M.Griškėnas 15) 73:89. Pirmauja: 1. „Kings“ – 5 ir 0, 2. „Boras“ – 4 ir 0.

Britanijos lyga. 4-asis turas. „Leicester Riders“ – „Surrey United“ (Č.Kučinskas 15, 10 atk.kam., I.Šijanas 0, 0/9 metimų) 107:38.

Šveicarijos lyga. 3-asis turas. Lugano „Tigers“ (T.Watsonas 22) – Bazelio „Starwings“ (A.Vasiliauskas 23, R.Ūzas 16, A.Drungilas 15, P.Čukinas 13) 109:79.

Austrijos lyga. 3-asis turas. Velso „Raiffeisen“ – Vienos „Zepter“ (A.Labuckas 1) 64:85, Fiurstenfeldo „Panthers“ (P.Baločka 12, 8 atk.kam.) – Kapfenbergo „bulls“ 96:90.

Airijos lyga. 3-iasis turas. Limeriko „Eagles“ – Dublino „Inter“ 73:58.

Ispanijos antroji lyga. 3-iasis turas. Ueskos „Penas“ (M.Grigonis 5) – Burgoso „Ford“ 69:75, Jeidos „Forca“ (O.Matulionis 10) – Malagos „Clinicas Rincon“ (T.Sabonis 9) 73:79, „Melilla“ (D.Bušma 4) – „Barcelona-2“ 74:67.

Turkijos moterų lyga. 1-asis turas. Ankaros „Ted Kolej“ (K.Nacickaitė 21) – „Mersin“ 59:79, „Istanbul univ.“ – „Konak“ (M.Solopova 13) 61:58, „Canik“ – „Antakya“ (G.Petronytė 10, 10 atk.kam., 5 praž.) 66:74.

Rusijos moterų lyga. 2-asis turas. Orenburgo „Nadežda“ – Vologdos „Čevakata“ 79:65, Kursko „Dinamo“ – Maskvos „Dinamo“ 57:70.

Prancūzijos moterų lyga. 3-iasis turas. Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ (G.Paugaitė 12) – Monvilio USO 80:64.

Lenkijos moterų lyga. 5-asis turas. „Konin“ – Polkovicių CCC (A.Bimbaitė nežaidė) 43:63.

Ispanijos moterų lyga. 2-asis turas. Uelvos „Conquero“ – „Zamarat“ (S.Okockytė 4) 64:57.

Belgijos moterų lyga. 4-asis turas. Varegemo „Declercq“ (I.Visgaudaitė 6) – Derleiko „Tulikivi“ 77:49.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.