EUROLYGA 2023

D.Songaila: „Pasaulyje nėra komandos, kuri visada laimėtų“

„Prieš porą savaičių nežinojau, kokia ta mano vieta komandoje. O dabar ji ryškėja, todėl viskas po truputį stojasi į savo vietas“, – likus dviem dienoms iki Eurolygos trečiojo turo rungtynių su Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipa, žodžius it žirnius greitakalbe bėrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Darius Songaila.

D.Songaila dviejų pastarųjų pralaimėjimų nedramatizuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Songaila dviejų pastarųjų pralaimėjimų nedramatizuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 28, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 PM

Patyręs aukštaūgis po truputį atsigriebia už mėnesius, praleistus be komandos, tačiau vien pergales skynusio „Lietuvos ryto“ žaidimas pastaruoju metu kiek išsiderino.

„Tai – natūralu. Pasaulyje dar nebuvo nei vienos komandos, kuri laimėtų visas rungtynes. Kažkada vis tiek nepasiseks. Treneriai sureagavo labai normaliai – nereikia panikuoti. Viskas mūsų rankose. Nebuvo taip blogai. Nemetame po 80-90 taškų, bet tie metimai dar įkris“, – olimpine ramybe spinduliavo D.Songaila.

– Po emocinio pakilimo sezono pradžioje, tie du pralaimėjimai iš eilės – labai skaudūs?

– Kiekvienas pralaimėjimas labai skaudus. Laimėjome kvalifikaciją, keletą rungtynių Eurolygoje ir Jungtinėje lygoje, todėl tie pralaimėjimai gal ir skaudesni. Bet pasižiūrėjus vaizdo įrašus ir statistiką, nebuvo taip blogai, kaip galbūt atrodė. Pataikymo procentas buvo tik 36-38 procentai. Tai tikrai nėra tai, ką ši komanda gali. Anksčiau pataikėme labai gerai.

– Ar jau čiupinėjote „Laboral Kutxa“ komandą?

– Šiandien pačiupinėsime. Dar nebuvo laiko. Surengėme tik pirmą treniruotę po rungtynių su „Uniks“.

– Ko Vitorijos komandai pridės Rimantas Kaukėnas?

– Kokia R.Kaukėno forma, nežinau, bet pats žinau, kaip sunku nesportavus visą vasarą įsilieti į komandą. Tačiau tai patyręs žaidėjas. Tokiai komandai jis gali būti tikrai pavojingas žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.