EUROLYGA 2023

J.Plaza apie D.Sabonį: „Jis negalvoja, kas jo tėvas“

Septyniolikmetis Arvydo Sabonio sūnus Domantas pagrindinėje Eurolygos senbuvės Malagos „Unicaja“ sudėtyje atsirado ne dėl tėvo ir garsios pavardės. Apie tai kalba ir jaunosios Lietuvos krepšinio vilties rezultatai, ir „Unicaja“ žaidimui vadovaujantis treneris Joanas Plaza.

A.Sabonio sūnus Domantas sužavėjo Kauno „Žalgirio“ sirgalių numylėtinį J.Plazą.<br>"Youtube" nuotr.
A.Sabonio sūnus Domantas sužavėjo Kauno „Žalgirio“ sirgalių numylėtinį J.Plazą.<br>"Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 PM

Ispanų specialistas portalui basketnews.lt teigė, kad vidutiniškai 3,5 taško ir 3,5 atšokusio kamuolio per 13 minučių prestižiniame Ispanijos čempionate renkantis 207 cm ūgio D.Sabonis yra labai paprastas ir darbui pasišventęs jaunuolis.

„Kai kurie žmonės klube galvoja, kas su juo bus ateityje. Aš apie tai negalvoju. Šis vaikinas nuo pirmos dienos demonstruoja savo sugebėjimus ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir norą išmokti bei dirbti. Jo akys mane ryja kas kartą, kai kalbu apie krepšinį, – basketnews.lt pasakojo J.Plaza. – Mes rūpinamės ir jo mokslais, todėl turime jam parengę specialų treniruočių planą. Rytais jis mokosi, bet paskui anksčiau atvyksta į treniruotes, ilgiau dirba vakare. Jis turi sugebėjimus, sunkiai dirba, o likę komandos nariai jam padeda. Tačiau taip yra ne dėl jo vardo, ne dėl to, kad jis jaunas. Domo ateitis yra jo rankose. Jis yra kuklus, ambicingas, daug nekalba, o tiesiog siekia savo tikslo. Man patinka tokie žmonės. Jis negalvoja apie tai, kas jo tėvas, ar kokia jo tautybė, o jis tiesiog sunkiai dirba. Būtų smagu, jeigu jis taip pat pasiektų savo tikslus. Dirbti su juo – vienas malonumas.“

Be to, J.Plaza paaiškino, kad iki pilnametystės uždrausti D.Saboniui bendrauti su žiniasklaida buvo jo sprendimas. Esą tokia praktika – iš Badalonos „Joventut“ klubo, kur analogiškai buvo pasielgta su Ricky Rubio ar Rudy Fernandezu. Aštuoniolika D.Saboniui sukaks dar tik gegužės 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.