EUROLYGA 2023

M.Pocius: „Niekas niekur tikrai nevažiuoja“

„Niekas niekur tikrai nevažiuoja. Pirmadienį vakare pirmą kartą perskaičiau tuos gandus. Tikrai nebuvo tokių minčių palikti komandą ir važiuoti kažkur kitur“, - antradienį po treniruotės sakė Martynas Pocius. Su Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienio Eurolygos dvikovai besiruošiantis krepšininkas tikino, kad ir toliau vilkės žalios ir baltos spalvų marškinėlius, nors ir pasirodė kalbos, kad juo domisi Stambulo „Besiktas“ klubas.

Kauno „Žalgirio“ treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 5, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:29 PM

Ketvirtadienį „Žalgiris“ Turkijoje žais su Stambulo „Anadolu Efes“. Tai bus antrasis Eurolygos mačas naujajam treneriui Sauliui Štombergui. Pirmasis blynas nebuvo prisvilęs – žalgiriečiai laimėjo.

- Kokie iššūkiai jūsų laukia? - žurnalistai paklausė M.Pociaus.

- Varžovai – stiprūs. Jie paskutines varžybas pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis. Tai mums darbo tikrai nepalengvins. „Anadolu Efes“ bus įpykusi komanda, kuri tikrai norės ir jiems reikės tos pergalės. O tai, kad jie žais namie – mums dar labiau viską apsunkins.

Mūsų komandai reikia gerinti savo gynybą, mažinti klaidų skaičių ir stengtis kiek įmanoma kelti žaidimo kokybę.

- Ar po pirmosios pergalės psichologinė atmosfera komandoje pagerėjo?

- Ji niekada nebuvo bloga. Visi susirinkę žaidėjai yra iš tiesų šauni „chebra“. Visi dirba savo darbą, nuotaikos komandoje normalios bei darbingos ir nėra jokių negatyvumų. Aišku, ta iškovota pergalė pasitarnavo – įgijome pasitikėjimo. Mes tiesiog dirbame savo darbą ir mažais žingsniais einame į priekį. Juk nebus taip, kad per vieną naktį nuveiksime kokį nors didelį darbą ir tapsime gero lygio, Madrido lygio komanda. Taip nėra. Mums reikia eiti į priekį mažais žingsniais, lipdyti žaidimą.

- Ar jau matosi trenerio Sauliaus Štombergo įnešti pokyčiai?

- Be abejo, pokyčių yra. Kiekvienas treneris turi savo sistemą, tam tikrus savo dalykus. Mes pradėjome dirbti kiek kitokia linkme, nei dirbome su ankstesniu treneriu. Šiek tiek pasikeitė gynyba, puolime turime kai kurių naujų derinių.

- Ar tiesa, kad galite išvykti į Turkiją?

- Niekas niekur tikrai nevažiuoja. Pirmadienį vakare pirmą kartą perskaičiau tuos gandus. Tikrai nebuvo tokių minčių palikti komandą ir važiuoti kažkur kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.