EUROLYGA 2023

S.Babrauskas: „Eurolygos „Top-16“ vilčių jokiu būdu nelaidojame“

Specialiai lrytas.lt, Doneckas

S.Babrauskas vilčių patekti į kitą Eurolygos etapą nelaidoja.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
S.Babrauskas vilčių patekti į kitą Eurolygos etapą nelaidoja.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Nov 16, 2013, 8:23 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:10 AM

Iš Belgrado – tiesiai į Donecką. „Lietuvos ryto“ komanda tęsia kelionių maratoną per Eurolygos ir Jungtinės lygos miestus. Penktadienį Serbijos sostinėje pralaimėję „Crvena zvezda“ ekipai elitinio Europos turnyro mačą, vilniečiai šeštadienio rytą užsakytu reisu pasiekė Rytų Ukrainos miestą ir sekmadienį susidurs su „Doneck“ Jungtinės lygos A grupėje.

Įsikūrusi „Park Inn“ viešbutyje Donecko centre, Vilniaus komanda šeštadienio vakare surengė treniruotę „Družba“ arenoje. 4100 vietų rūmus vietos krepšininkai dalijasi su „Donbass“ ledo ritulininkais, kurie šį sezoną sėkmingai rungtyniauja KHL. Krepšinio parketą ir ledą „Družba“ arenoje skiria guminė danga, per kurią smelkiasi šaltis.

Iš pastarųjų 7 rungtynių abiejuose tarptautiniuose turnyruose „Lietuvos rytas“ laimėjo vienąsyk – prieš savaitę Čekijoje pranoko Nymburko ČEZ. Eurolygoje vilniečiai patyrė keturias iš eilės nesėkmes.

Kokia dabar komandos psichologinė būsena jūsų, kaip kapitono akimis?, – lrytas.lt paklausė Stepo Babrausko.

– Aišku, išgyvename sunkų momentą. Visi galvojame, kaip toliau bus Eurolygoje. Labai norime žaisti „Top-16“ ir tikiu, kad dar nieko neprarasta.

Nors rungtynės veja viena kitą, manau, kad tai yra gerai. Pralaimėjęs vienur turi galimybe reabilituotis kitur. Jungtinė lyga neprasta, su visais reikia kovoti, ypač – išvykose.

Pamenu situaciją, kai žaidžiau Italijoje. Pralaimėdavome rungtynes, o kitos būdavo tik po savaitės. Visas tas dienas tekdavo užsidaryti savyje ir galvoti, kas ir kur buvo negerai. Todėl dažniau žaisti yra geriau – laikas bėga greičiau.

– Bet daug varžybų tikriausiai turi savo kainą: neretai atrodo, kad „Lietuvos ryto“ ekipa pritrūksta jėgų, ypač – baigiantis mačams, kaip kad nutiko ketvirtadienį Belgrade.

– Žinoma, dabar daug keliaujame ir tai tikrai neprideda mums pliusų. Nors „Lietuvos ryto“ kelionės puikiai organizuotos ir turėtume būti patenkinti, bet skrydžiai lieka skrydžiais: tenka anksti keltis, kraustytis iš viešbučio į viešbutį. O kai žaidžiame namuose, ramiai išsimiegame, geriau pasitreniruojame.

– Eurolygos D grupėje per pirmąjį ratą „Lietuvos rytas“ nugalėjo tik Atėnų „Panathinaikos“. Svajojant apie „Top-16“ antrajame rate tikriausiai reikės trijų pergalių. Įmanoma?

– Turėsime dvejas rungtynes namuose. Reikia jas laimėti ir bent kartą – išvykoje. Viskas įmanoma. Bet kol kas jokių galimų variantų neskaičiuojame – dar ne laikas.

– Sezono pradžia Vilniaus ekipai buvo išties gera, o paskui pasipylė pralaimėjimų serija. Ar viduje atmosfera neįkaito?

– Esu „Lietuvos ryte“ daug sezonų. Manau, kad santykiai dabartinėje komandoje vieni geriausių per daugelį metų.

– Ar nesunku iš Eurolygos persijungti į menkesnės svarbos Jungtinės lygos turnyrą?

– Mes esame krepšininkai, už tai gauname atlyginimus. Turime daug sirgalių, kurie važinėja ir paskui mus. Privalome jų nenuvilti – einame žaisti ir kovoti dėl pergalių.

Jungtinėje lygoje krepšiniui atsiduodame taip pat, kaip Eurolygoje. Negali taupytis. Juk taupus moka du kartus“.

„Lietuvos ryto“ ir „Doneck“ dvikova sekmadienį prasidės 16 val. Ją tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Jungtinės lygos A grupėje Ukrainos klubas yra antras (4 pergalės ir 1 pralaimėjimas). Vilniečiai – treti (3 ir 2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.