EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Nuo mačo Vilniuje „Panathinaikos“ žaidimo nepagerino“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas ir gynėjas Milenko Tepičius nesutaria, ar Atėnų „Panathinaikos“ padarė didelį progresą nuo pirmojo mačo Vilniuje. Bet viena aišku – Graikijos čempionai yra smarkiai sužeisti ir vilniečių pergalė OAKA arenoje ketvirtadienį neatrodo tokia nereali.

D.Bauermannas tiki, kad pirmoji pergalė svečiuose Eurolygoje į sąskaitą gali įsirašyti būtent Atėnuose.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Bauermannas tiki, kad pirmoji pergalė svečiuose Eurolygoje į sąskaitą gali įsirašyti būtent Atėnuose.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-11-19 17:49, atnaujinta 2018-02-20 06:52

„Atėnuose laimėti bus sunku, bet jau esame juos nugalėję, o „Panathinaikos“ dabar yra duobėje. Galime nugriebti pergalę svečiuose. Jei norime patekti į „Top 16“, turime laimėti išvykoje“, – antradienio vakarą bumbsint auklėtinių mėtomiems kamuoliams ryžtu spindėjo „Lietuvos ryto“ vairininkas D.Bauermannas.

M.Tepičiaus manymu, „Panathinaikos“ pagerino žaidimą, tačiau ir serbas užuodžia sužeisto žvėries kraują: „Jie jaučia spaudimą. Jei pirmoje pusėje mums pavyks atsilaikyti, spaudimas bus ant graikų pečių. Turime šansų.“

Labiau išnaudoja J.Mačiulį

D.Bauermannas pastebėjo, kad „Panathinaikos“ nuo paskutinio svečiams skaudžiai pasibaigusio pasimatymo „Siemens“ arenoje šiek tiek pakeitė žaidimą. Esą Dimitris Diamantidis dažniau žaidžia du prieš du, o po krepšiu daugiau „centruoja“ lietuvis Jonas Mačiulis.

„Tačiau „Panathinaikos“ jaučia spaudimą ir nervinasi“, – pridūrė D.Bauermannas, pažymėjęs, jog mačą dėl traumos paskutinėse Graikijos čempionato rungtynėse gali praleisti svarbus „Panathinaikos“ aukštaūgis Stephane‘as Lasme.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ snaiperis Martynas Gecevičius neabejoja, kad nors Graikijos grandai ir neranda savojo žaidimo, aistringai savų sirgalių palaikomi OAKA tvirtovėje šeimininkai yra sunkiai įveikiami.

„Graikai bus kaip tik piktesni. Jie žaidžia namie, privalo laimėti ir bus pasiruošę. Tai – gera komanda“, – sau būdinga greitakalbe varžovus apibūdino M.Gecevičius.

„Turime išlikti susikoncentravę visą mačą. Spaudimas jiems viską tik apsunkins. Graikai žais agresyviai ir kietai, o mes privalome jiems prilygti visa agresija. Tai bus labai svarbu“, – pažymėjo M.Tepičius.

Problemos gynyboje

Šį sezoną „Lietuvos rytas“ Eurolygoje ne kartą įklimpo varžovų gynybos pelkėse. Bet D.Bauermannas pastebi, kad didžiausia problema yra ne atakuojant, o būtent vilniečių gynybinėse užtvarose.

„Kai tikiesi laimėti Belgrade arba Atėnuose, turi labai gerai gintis visas 40 minučių. Mums dar tai nepavyksta, – tikino Vokietijos specialistas. – Kai nepataikome, nuleidžiame galvas vietoj to, kad galvotų apie kitą ataką. Taip negalima. Kai nepelnome taškų, gynyba turi vesti mus į priekį. O mes kartais tai pamirštame.“

M.Gecevičiaus teigimu, spragų gynyboje nėra kada glaistyti: „Treniruočių turime ne daug, nes tik skraidome ir žaidžiame. Nėra taip paprasta viską pataisyti per savaitę ar dvi.“

M.Tepičius išlieka pozityvus: „Mes pagerinome savo žaidimą. Po geros sezono pradžios turėjome duobelę, bet tai yra normalu.“

 „Lietuvos ryto“ ir „Panathinaikos“ rungtynės Eurolygoje – ketvirtadienį 21 val. 30 min. Atėnuose. Mačo eigą padės sekti portalas lrytas.lt. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.