EUROLYGA 2023

Malagos žiniasklaida pasigenda M.Kuzminsko

„Dingęs ant atsarginių žaidėjų suolelio.“ Taip Malagos žiniasklaida įvardijo dabartinę Mindaugo Kuzminsko situaciją „Unicaja" klube.

M.Kuzminskui sezono pradžia - kol kas sudėtinga.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
M.Kuzminskui sezono pradžia - kol kas sudėtinga.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-19 13:04, atnaujinta 2018-02-20 07:01

Paskui savo mėgstamą strategą Joaną Plazą iš Kauno „Žalgirio" į saulėtąją Andalūziją išvykęs M.Kuzminskas prasidėjus debiutiniam savo sezonui užsienyje kol kas negali džiaugtis geru žaidimu.

Nors Malagos spauda pabrėžia, kad 24-erių 205 cm ūgio M.Kuzminskas yra vienas talentingiausių žaidėjų „Unicaja" komandoje, į kurį buvo dedamos didžiulės viltys. Tačiau kol kas krepšininkas iš Lietuvos ispanų lūkesčių nepateisina.

Pastebima, kad puolėjas Malagos klube atlieka epizodinį vaidmenį ir pagal renkamų taškų vidurkį lenkia tik serbą Vladimirą Štimacą ir kitą lietuvį - jaunąjį Domantą Sabonį.

Rezultatyviausiose Eurolygos rungtynėse M.Kuzminskas pelnė 15 taškų, tačiau tąkart Malagos ekipa be gailesčio triuškino Zelionos Goros „Stelmet" komandą. Kituose mačuose lietuvio statistika būdavo gerokai kuklesnė.

Savaitgalį Ispanijos ACB lygos rungtynėse su Vitorijos „Laboral Kutxa" M.Kuzminskas trenerio sprendimu aikštėje nepasirodė ir spauda tai įvertino kaip signalą, kad lietuvis praranda savo pozicijas.

J.Plaza, kalbėdamas apie M.Kuzminską, pabrėžia, kad reikia turėti kantrybės, nes tai yra pirmasis jo sezonas užsienyje. Buvęs „Žalgirio" strategas neabejoja, kad Lietuvos krepšininko rodikliai ateityje pagerės.

Žiniasklaida įsitikinusi, kad lietuvis apsiprato Malagoje ir džiaugiasi nauju gyvenimo ir karjeros etapu Ispanijoje, todėl jam yra visos sąlygos pradėti gerai žaisti.

„Tikimasi, kad M.Kuzminskas progresuos. Šis žaidėjas buvo vienas labiausiai nustebinusių klubo pirkinių. Žaidėjas susidraugavo su kitu lietuviu D.Saboniu, kurie iki persikėlimo į „Unicaja" niekada nebuvo susitikę. Be to, Malagoje gyvena ir jo draugė, todėl yra laimingas savo gyvenimu Ispanijoje", - rašo diariosur.es.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą