EUROLYGA 2023

D.Sabonio kasdienybė – liaupsės, milžiniškas spaudimas ir papildoma apsauga

Jauniausias Malagos „Unicaja“ komandos narys Domantas Sabonis į pergales kol kas įneša bene mažiausią indėlį. Bet šį septyniolikmetį knieti pakalbinti kiekvienam ispanų sporto žurnalistui. Nors „Unicaja“ gina D.Sabonį nuo žiniasklaidos dėmesio, pats Arvydo Sabonio sūnus vis tiek yra įsitempęs.

J.Plazos teigimu, D.Sabonis Malagos klube yra kiek įsitempęs.<br>youtube.com nuotr.
J.Plazos teigimu, D.Sabonis Malagos klube yra kiek įsitempęs.<br>youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:59 AM

„Jis sulaukia labai didelio spaudimo iš visų pusių: šeimos, klubo, paties savęs, trenerio“, – spaudimo šaltinius vardijo „Unicaja“ treneris Joanas Plaza.

„Unicaja“ bando palengvinti D.Sabonio naštą uždrausdami jam bendrauti su žiniasklaida. J.Plazos ir andalūzų ekipos vadovų sprendimu, su žurnalistais jis galės kalbėti tik sulaukęs pilnametystės.

„Matėme daug situacijų, kai jauni žaidėjai kalbėjo labai daug ir viskas baigėsi liūdnai. Nepamirškime, kad jam dar tik septyniolika“, – D.Sabonį apsaugoti siekia „Unicaja“ sporto direktorius Carlosas Jimenezas.

Nors 208 cm ūgio D.Sabonis yra jauniausias „Unicaja“ žaidėjas, J.Plaza nebijo suteikti jam šanso. Ispanijoje per 10 minučių jaunuolis spėja pelnyti vidutiniškai 2,7 taško ir atkovoti 2,8 kamuolio.

„Žinau, kad Domantas jaučia didelį spaudimą, kai rungtynes stebi jo tėvas. Bet kai Arvydo nėra, viskas gerai, – juokėsi kitas „Unicaja“ gretose žaidžiantis lietuvis Mindaugas Kuzminskas. – Tikiu, kad jam sunku. Jam tik septyniolika, o jis jau žaidžia aukščiausiame lygyje.“

„Unicaja“ aukštaūgis Nickas Caneras-Medley‘us liko sužavėtas tuo, kaip 13 metų jaunesnis bendraklubis tvarkosi su spaudimu: „Visi jį stebi per padidinamąjį stiklą. Bet man atrodo, kad jam sekasi labai gerai. Domantas savo santūrumu ir supratingumu parodė, kad yra gerai išauklėtas.“

„Domantas – labai gera asmenybė. Nors sulaukia daug dėmesio, jis išlieka ramus ir kuklus“, – pridūrė M.Kuzminskas.

„Unicaja“ atstovus žavi ne tik D.Sabonio charakteris, bet ir sugebėjimai aikštelėje.

„Domantas turi tokių dalykų, kurių negali išmokti – troškimą tobulėti, gebėjimą išklausyti. Jis puikus kovotojas dėl kamuolių, gerai ginasi“, – jaunąjį kolegą liaupsino N.Caneras-Medley‘us.

J.Plaza auklėtiniui piešė šviesią ateitį sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje: „Jis gali tapti labai universaliu sunkiuoju krašto puolėju. Tai tikrai talentingas ir labai protingas vaikinas, bet mums visiem dabar tiesiog reikia mėgautis žaidimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.