EUROLYGA 2023

Iššūkį priėmęs S.Babrauskas nugvelbė 50 eurų iš D.Bauermanno

Specialiai ltytas.lt, Krasnojarskas

Per treniruotę Vilniaus klubo krepšininkai priėmė trenerio iššūkį.<br>R.Kazilionio nuotr. iš archyvo
Per treniruotę Vilniaus klubo krepšininkai priėmė trenerio iššūkį.<br>R.Kazilionio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Nov 23, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:55 AM

Po Eurolygos rungtynių iš Atėnų į Sibire esantį Krasnojarską žaisti Jungtinės lygos mačo perskridusios „Lietuvos ryto“ komandos vakarinė treniruotė šeštadienį prasidėjo neįprastai. Dirkas Bauermannas krepšio lentos apačioje prilipdė 50 eurų banknotą ir pasiūlė žaidėjams konkursą.

Šis prizas turėjo atitekti pataikiusiam iš aikštės vidurio pirmuoju bandymu be jokio apšilimo. Bet viskas pasirodė ne taip paprasta.

Taikliai metė išsyk trys žaidėjai: Stepas Babrauskas, Paulius Dambrauskas ir po traumos atsigaunantis Edvinas Šeškus. Jiems teko persirungti.

Visus tris papildomus mėginimus „Lietuvos ryto“ jaunimo ranka drebėjo, o paskutinis S.Babrausko metimas buvo tikslus. Juokaudamas vilniečių kapitonas prisilipdė laimėtą banknotą prie krūtinės.

Po to komanda jau pradėjo rimtą treniruotę prieš Jungtinės lygos A grupės sekmadienio dvikovą su „Jenisej“.

Vilnių ir Krasnojarską skiria šešios laiko juostos. Krepšininkai neslėpė, kad dėl tokio valandų skirtumo nesijaučia patogiai.

„Lietuvos ryto“ ekipa iš Atėnų į Sibirą keliavo beveik pusę paros. Kai lėktuvas iš Maskvos nusileido Krasnojarske, čia buvo ankstyvas šeštadienio rytas – pusė septintos, o Lietuvoje tuo metu – tik šiek tiek po vidurnakčio.

Įsikraustę į viešbutį krepšininkai užkando ir krito į lovas – kad organizmas kiek įmanoma laikytųsi įprastos europinės dienotvarkės. Po aštuonių valandų kėlėsi, papietavo ir atvyko į treniruotę, kuri startavo 19 val. vietos laiku.

Panašiu metu prasidės ir rungtynės sekmadienį – Lietuvoje tada bus 13 val. 10 min.

„Lietuvos rytas“ A grupėje užima antrąją vietą (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai). „Jenisej“ – paskutinis, dešimtas (1 ir 4).

Bet į turnyro lentelę svečiai stengiasi nežiūrėti. Vilniečiams tai tikrai nebus lengvas pasivaikščiojimas, juolab kad į Krasnojarską neatvyko Renaldas Seibutis ir Darius Songaila. Treneris D.Bauermannas nutarė suteikti jiems poilsio prieš kitą savaitę laikiančią žūtbūtinę Eurolygos dvikovą Vilniuje su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.

Krasnojarsko ekipa žaidimą grindžia legionieriais: amerikiečiais Christianu Burnsu, Gregory Renfroe, Anthony Fisheriu, bosniu Elmedinu Kikanovičiumi, serbu Kosta Perovičiumi.

Pastarasis 28-erių 217 cm ūgio „centras“ – Belgrado „Partizan“ auklėtinis – yra žaidęs NBA ekipoje „Golden State Warriors“, paskui penkerius metus – Ispanijos klubuose. Į Krasnojarską šiemet jis persikėlė iš Malagos „Unicaja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.