EUROLYGA 2023

Krizė „Nevėžyje“ - žaidėjų ultimatumas ir atsisakymas treniruotis

Prieš sezoną į LKL bronzos medalius nusitaikęs ir septyniomis iš eilės pergalėmis startavęs Kėdainių „Nevėžio“ klubas skęsta skolų liūne. Atlyginimų negaunančios komandos žaidėjai paskelbė ultimatumą.

T.Brazeltonas (su kamuoliu) atsisakė treniruotis, kol bus išmokėti pinigai.<br>G.Šiupario nuotr.
T.Brazeltonas (su kamuoliu) atsisakė treniruotis, kol bus išmokėti pinigai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 26, 2013, 8:33 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:52 AM

„Nevėžio“ klubo vadovų dalijami pažadai neįtikino krepšininkų.

Kėdainių komandą praėjusią savaitę jau paliko vienas lyderių – puolėjas Vilmantas Dilys. 26 metų 208 cm ūgio puolėjas praėjusią savaitę nusprendė apsivilkti Tartu „Rock“ ekipos marškinėlius, rašo „Lietuvos rytas".

Per pastarąsias LKL čempionato rungtynes kėdainiškiams jau teko verstis be amerikiečio įžaidėjo Tyrone’o Brazeltono ir puolėjo Arvydo Šikšniaus.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, abu krepšininkai priėmė sprendimą ne tik nežaisti, bet ir nesitreniruoti su komanda.

Sumokėjo vieną atlyginimą

Tarpsezoniu daugelio klubų atstovai pavydžiai stebėjo, kokią galingą komandą buria „Nevėžio“ vadovai.

Netgi buvo spėliojama, kad iš patyrusių žaidėjų sudaryta ekipa bus pajėgi mesti iššūkį favoritams.

„Nevėžis“ septyniomis pergalėmis pradėjo sezoną, bet netruko pasklisti žinia, kad žaidėjai pluša negavę nė vieno atlyginimo.

Neoficialiais duomenimis, prieš mėnesį krepšininkai buvo pateikę ultimatumą: arba sumokami uždirbti pinigai, arba žaidėjai išsivažinėja po kitas komandas.

Spalį kilusį gaisrą trumpam pavyko apmalšinti, tačiau padėtis nepagerėjo.

Kalba apie gelbėtoją iš Rusijos

„Nevėžio“ klubo direktorius Karolis Kalvaitis prieš mėnesį pripažino, kad padėtis nėra labai gera. Jis tikino, kad asmeniškai kalbasi su žaidėjais, o jie nedramatizuoja padėties dėl nemokamų atlyginimų.

Kėdainių klubo vadovas tada tikino, kad kalčiausia yra politinė krizė tarp Lietuvos ir Rusijos. Būtent dėl jos pagrindinis komandos rėmėjas Rusijos kompanija „EuroChem“ neperveda žadėtų pinigų.

K.Kalvaitis patikino, kad verslininkai atsiprašė dėl susidariusios situacijos: „Bandau kalbėtis su visais žmoniškai – visi mane supranta.

Esant tokioms situacijoms svarbiausia su žmonėmis kalbėtis.

Mūsų žaidėjai žino kiekvieną smulkmeną.“

Kėdainių klubui pavyko išmokėti vieną atlyginimą žaidėjams – rugpjūčio.

Kalbama, kad buvo atsiskaityta skolintais pinigais. O po to žaidėjams vėl pasakojama ta pati istorija: savo įsipareigojimų negali įvykdyti rėmėjas iš Rusijos, bet padėtis tuoj tuoj pasikeis.

Pirmam kantrybė trūko puolėjui V.Diliui – jis praėjusią savaitę nusprendė keltis į finansiniu stabilumu garsėjančią Tartu komandą.

Tada ultimatumą paskelbė 27 metų 183 cm ūgio T.Brazeltonas – amerikietis atsisakė ne tik žaisti, bet ir treniruotis su komanda.

Prie šio įžaidėjo prisidėjo dar vienas „Nevėžio“ starto penketo narys 26 metų 196 cm ūgio puolėjas A.Šikšnius.

Vadovas atsitvėrė tylos siena

Į varžybas važiuoti atsisakęs rezultatyviausias LKL krepšininkas T.Brazeltonas (18,6 tšk.) retoriškai paklausė, kodėl turi rizikuoti sveikata, jei klubas nevykdo įsipareigojimų.

Savaitgalį „Nevėžis“ išvykoje žaidė su Kauno rajono „LSU-Atleto“ ekipa. Trenerio Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai rungtyniavo septyniese ir prieš LKL autsaiderius išvargo pergalę 61:58.

Kėdainių ekipos treneriai buvo priversti leisti į aikštę po operacijų sveikstančius aukštaūgius Povilą Butkevičių ir Darių Šilinskį.

„Nevėžio“ direktorius K.Kalvaitis kalbėti apie situaciją klube nepanoro.

Kalbama, kad žaidėjai vis raminami, esą į Lietuvą šiomis dienomis atskris rėmėjas iš Rusijos.

Krepšininkai pateikė paskutinį terminą – atsiskaityti iki šeštadienio rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Pagalbos neprašė

Remigijus Milašius

LKL prezidentas

„Mažesnių ar didesnių sunkumų turi beveik visi LKL klubai, nes tokia, deja, padėtis Lietuvoje. Mes bandome kovoti, kad klubai vykdytų įsipareigojimus žaidėjams, tačiau LKL prezidentas negali lįsti į vidaus reikalus. Žinau, Kėdainiuose yra bėdų, bet klubo vadovai patikino patys viską išspręsiantys. Įsipareigojimų jiems nevykdo vienas rėmėjas, bet juk yra ir kitų. Gal jiems užteks truputį palaukti, nukelti mokėjimus į kitus metus? „Nevėžio“ klubas nei lygos, nei manęs asmeniškai pagalbos neprašė nei dabar, nei anksčiau. Kalbos, kad esu suteikęs jiems finansinę paramą, neturi pagrindo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.