EUROLYGA 2023

S.Štombergas kaltino save ir žaidėjus, A.Petrovičius atsiprašė už penktadienį

„Kalėdų senis dovanų neatneš“, - paklaustas apie laisvas dienas, po rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“ ištarė Saulius Štombergas. Kauno „Žalgirio" treneris po žeminančio sutriuškinimo Vilniuje (58:90) kritikavo ir savo žaidėjus, ir save.

A.Petrovičius (kairėje) šį kartą pranoko savo oponentą S.Štombergą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Petrovičius (kairėje) šį kartą pranoko savo oponentą S.Štombergą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Dec 22, 2013, 6:18 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:39 PM

„Čia yra principinės rungtynės, kuriose pergalę lemia charakteris, kovingumas, nusiteikimas. Mūsų komandoje to nebuvo - mūsų akys nedegė, nuo pat pradžių atidavėme iniciatyvą, nepavyko persilaužti. Galime save nuraminti ir atrasti įvairiausių priežasčių, bet jų nereikia ieškoti. Čia nepasiteisinimas kad pralaimėjome dėl nuovargio, varžovų neįvertinimo ir panašiai.

Su Vilniaus „Lietuvos rytu“ rungtynės jau nuo seniai yra principinės, todėl mes turime žaisti, kovoti, nes tokie mačai - malonumas“, - kalbėjo S.Štombergas.

40-metis treneris gyrė varžovų žaidimą ir pripažino, kad jo komanda neprilygo šeimininkams.

„Lietuvos rytas“ žaidė nuostabiai - varžovai buvo greitesni ir taiklesni. Pralaimėjome visur - kovoje dėl kamuolių, taiklume, nusiteikime. Pralaimėjome pelnytai. Iš mano pusės galbūt taip pat buvo klaidų, neužvedžiau komandos. Visi kalti.

Taip žaidžiant mus gali įveikti bet kas ir „Neptūnas“, ir „Šiauliai“, ir „Prienai“. Su tokiu žaidimu mes ir į LKL pusfinalį galime nepatekti.

Naujais metais prašysime Kalėdų senio daugiau noro, tikėjimo ir kuo daugiau pergalių“, - kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

„Atsiprašau dėl penktadienio“, - spaudos konferencijoje keletą kartų pakartojo Aleksandras Petrovičius. Vos antrajame mače Vilniaus „Lietuvos rytui“ vadovavęs kroatas po galingos pergalės nepamiršo ir skaudaus savo debiuto - penktadienį pralaimėjo paskutinio šį sezoną Eurolygos mačo Belgrado „Cvena Zvezda“ komandai (75:99).

Vilniečių strategas teigė, kad nespėjo pasiruošti mačui su Kroatijos ekipa ir neslėpė, kad jam rungtynės su "Žalgiriu“ buvo svarbesnės. Legendinio Draženo Petrovičiaus brolio veide matėsi

„Galbūt daug kam gali kilti klausimas, kodėl penktadienio rungtynėse atrodėme vienaip, o dabar kitaip. Tinkamai pasiruošti pirmajam mačui buvo per mažai laiko - turėjau tik vieną treniruotę.

Be to, labiau galvojau apie rungtynes su „Žalgiriu“. Žinojau, kad šis mačas komandai labai svarbus. Todėl dar kartą noriu atsiprašyti dėl penktadienio rungtynių.

Kalbant apie šį mačą, akivaizdu, kad šį kartą buvome visiškai kitokie nei penktadienio mače. Žaidėme tiesiog neįtikėtinai - kiekvienas treneris norėtų matyti tokią savo komandą. Puiki kova dėl kamuolių, keitimai, pataikymas, taktika, gynyba du prieš du. Viską išpildėme. Džiaugiuosi, nes „Žalgiris“ Lietuvos čempionate nuo mūsų atsilieka trimis pergalėmis. Tai nemažai“, - kalbėjo šios savaitės pradžioje prie Vilniaus komandos vairo stojęs A.Petrovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.