EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ bėda – traumos, tikslas – iššūkis CSKA

Po ledinio dušo Eurolygos „Top 16“ etapo starte Kauno „Žalgiris“ ruošiasi iššūkiui Rusijoje. Triuškinantį pralaimėjimą (66:84) prieš savaitę namie rungtynėse su Miuncheno „Bayern“ patyrę kauniečiai lengvesnių rungtynių tikėtis neturėtų - ketvirtadienį jie išvyksta į Maskvą, kur penktadienį žais antrąsias F grupės rungtynes su CSKA.

Kauno ekipos žaidėjai ruošiasi rungtynėms su CSKA.<br>N.Povilaičio nuotr.
Kauno ekipos žaidėjai ruošiasi rungtynėms su CSKA.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 PM

Traumų sąrašas ilgėja

Kauno ekipos treneris Saulius Štombergas pripažįsta – šiuo metu „Žalgirio“ žaidime – daug skylių, todėl jų lopymas vyks ir rungtynėse su CSKA.

„Pastaruoju metu praradome agresyvumą, sumažėjo pataikymo procentas. Turime daug ką pagerinti, jei norime kovoti dėl pergalių“, – kalbėjo 40-metis „Žalgirio“ strategas.

Jaunajam krepšinio treneriui penktadienio vakarą teks nelengvas egzaminas – įminti tituluotojo Ettore Messinos strategiją. O pastaruoju metu italo sumanymai virsta pergalėmis – paskutinį Kartą CSKA Eurolygoje pralaimėjo gruodžio pradžioje Stambulo „Fenerbahce Ulker“, vėliau nuskynė tris pergales iš eilės.

Tiesa, pirmajame „Top 16“ mače CSKA gerbėjams teko pasinervinti, kai po pratęsimo buvo įveikta Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda.

„Varžovų pristatinėti nereikia – visi žinome CSKA komandą, kurios sudėtis tikrai įspūdinga – ir žaidėjai, ir trenerių kolektyvas. Maskvos ekipa labai gerai žaidžia tiek puolime, pastaruoju metu – ir gynyboje.

Sonny Weemsui, Milošui Teodosičiui, Nenadui Krstičiui skirta daugiau derinių. Turime savo planų šioms rungtynėms, esame numatę, kaip gintis. Tikitės, kad pasakysiu (kokie planai. – Red.), bet aš jums to neišduosiu, – šyptelėjo S.Štombergas.

Klaipėdiečiui galvą sukti tenka ne tik dėl varžovų, bet ir dėl savų žaidėjų . Jau mėnesį dėl lūžusios plaštakos rungtyniauti negali Martynas Pocius.

Atroskopinė čiurnos operacija buvo atikta Siimui Sander-Venei, kuris negalės žaisti mažiausiai šešias savaites. „Kojos skausmus jaučiau dar nuo vasaros. Kartais skausmas pereidavo ir į nugaros sritį. Bandėme traumą gydyti vaistais, tačiau, deja, tai nedavė norimų rezultatų. Todėl vienintelis kelias buvo atlikti operaciją“, – teigė S.Vene.

Mačui su CSKA padėti negalės Vytenis Lipkevičius, kuriam stipriai sumušti šonkauliai. „Jis papildė traumuotų žaidėjų sąrašą iki keturių – tai mums tikrai ne į naudą“, – sakė S.Štombergas.

Visos rungtynės - kaip Eurolygoje

Katastrofa. Jokios agresijos. Klaidos. Baisus žaidimas. Tokie epitetai iš Kauno „Žalgirio“ trenerių ir žaidėjų lūpų liejosi po pirmojo F grupės mačo su svečiais iš Miuncheno.

Lediniu vandeniu prieš savaitę Kaune aplieti kauniečiai nori, kad nuo šiol tokius žodžius po rungtynių apie savo žaidimą kalbėtų varžovai.

„Turime žaisti agresyviau. „Bayern“ atvažiavo, sužaidė agresyviai ir mes pasimetėme. Reikia patiems žaisti agresyviai ir turime kitiems pridaryti bėdos“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Nors šį sezoną „Žalgiris“ kovoja tik dviejuose frontuose – Lietuvos krepšinio lygoje ir Eurolygoje, barjerai šiuose keliuose Kauno komandai ne visada lengvai įveikiami. LKL pirmenybėse „Žalgiris“ per aštuonis mačus patyrė tris nesėkmes ir užima trečiąją vietą.

„Mes jau dabar juokaujame, kad visos rungtynės dabar yra kaip Eurolygoje, nes Lietuvos pirmenybėse esame ne pačioje geriausioje vietoje. Visos rungtynės bus rimtos“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Ekipos kapitonas nenukreipia kalbos, paklaustas apie komandos psichologinį tvirtumą – triuškinantys pralaimėjimai drumsčia komandos klimatą.

„Šiek tiek trūksta pasitikėjimo, nes daug dirbame, treniruojamės, o ne viskas pavyksta. Kovingumu ir energija stengsimės vėl pasiekti gerą formą“, – sakė P.Jankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.