EUROLYGA 2023

D.Motiejūno laukia daug minučių ir šunų peštynės

„Houston Rockets“ komandos lietuvį Donatą Motiejūną artėjančiose rungtynėse tikimasi vėl išvysti starto penkete. Tačiau džiaugsmą 23 metų 213 cm ūgio puolėjas turėtų nustumti į šalį, nes į Hjustoną penktadienio vakarą atvyksta ant lietuvio įniršęs „Memphis Grizzlies“ puolėjas Zachas Randolphas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-24 21:08, atnaujinta 2018-02-17 03:19

Paskutiniosiose „Rockets“ tarpusavio rungtynėse su „Grizzlies“ pagrindinį komandos „centrą“ Dwightą Howardą pakeitęs D.Motiejūnas sėkmingai sustabdė siautėjusį Z.Randolphą, o Hjustono ekipa perėmė iniciatyvą ir išplėšė pergalę.

Po mačo Z.Randolphas siuto ir ant D.Motiejūno, ir ant teisėjų.

„Laukia šunų peštynės, – būsimą „Rockets“ aukštaūgių kovą su Z.Randolphu iliustravo D.Motiejūno treneris Kevinas McHale‘as. – Bus ir tokių akimirkų, kai sustabdyti Z.Randolphą bandys keturi mūsiškiai, o gynėjams reikės atkovoti kamuolį po krepšiu.“

D.Motiejūno galimybes mačą su „Grizzlies“ pradėti ant parketo nuo pirmosios minutės didina ne tik puikus pastarasis pasirodymas prieš Z.Randolphą, bet ir komandos draugo Terrence‘o Joneso liga.

22 metų 206 cm ūgio puolėjas po dviejų praleistų susitikimų jau tikėjosi grįžti į aikštę mače su Memfio komanda, bet liga jam gali sutrukdyti tai padaryti. T.Jonesas turėjo praleisti paskutinę treniruotę.

Amerikiečio vietą starto penkete jau trečią mačą iš eilės užimtų D.Motiejūnas. Rungtynių su „Grizzlies“ išvakarėse K.McHale‘as pasitikėjo krepšininku iš Lietuvos.

„Lyginant su praėjusiu sezonu, dabar D.Motiejūnas yra fiziškai tvirtesnis, stambesnis. Dabar jis labiau pasiruošęs varžovų smūgiams ir stumdymuisi“, – sakė K.McHale‘as.

Pastaruoju metu D.Motiejūnas stipriai jaučia trenerio pasitikėjimą. Per pastarąsias penkerias NBA čempionato rungtynes puolėjas gaudavo pasireikšti vidutiniškai po 23 minutes, pelnydavo po 8,6 taško ir sugriebdavo po 6,6 atšokusio kamuolio.

Dar gruodį D.Motiejūnas rungtyniaudavo vos po 9 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.