EUROLYGA 2023

NBA mainai: Los Andželas kratėsi balasto, klubai pildė sudėtis

Ketvirtadienio vakarą 22 val. baigiasi terminas, kai NBA klubai gali atlikti mainus šį sezoną, ir Donatas Motiejūnas, tiksint paskutinėms valandoms, gali jaustis ramiai.

S.Blake'as iš „Lakers“ persikėlė į „Warriors“ komandą.<br>AP nuotr.
S.Blake'as iš „Lakers“ persikėlė į „Warriors“ komandą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:54 AM

NBA mainų laikotarpis baigėsi, lietuviai liko savuosiuose klubuose, tačiau veiksmo buvo. Nemažai dirbo Los Andželo klubai, turėję vieną svarbų tikslą – sumažinti prabangos mokesčius. „Clippers“ dabar mokės mažiau nei 300 tūkst. JAV dolerių, tačiau „Lakers“ sekėsi ne taip gerai. Niekas neėmė Jordano Hillo ir Chriso Kamano, tad klubui pavyko iškeisti tik Steve'ą Blake'ą, kuo buvo nepatenkintas Kobe Bryantas.

Remdamasis sbnation.com informacija lrytas.lt pateikia paskutinių sandorių sąrašą.

„Indiana Pacers“ į Filadelfiją išsiuntė Danny Grangerį ir naujokų biržos šaukimą už Evaną Turnerį ir Lavoy Alleną.

D.Grangeris – buvęs „Visų žvaigždžių“ komandos narys, kurio galioti besibaigiančio kontrakto vertė – 14 milijonų JAV dolerių. Už šaukimą ir šį žaidėją „Pacers“ gavo buvusį antrąjį NBA naujokų biržos šauktinį E.Turnerį bei tvirto sudėjimo L.Alleną. Tiesa, E.Turneris žaidžia toje pat pozicijoje, kaip Paulas George'as, tad klubui teks priimti sprendimą dėl krepšininkų panaudojimo.

„Sacramento Kings“ iškeitė Marcusą Thorntoną į „Brooklyn Nets“ žaidėjus Jasoną Terry bei Reggie Evansą.

„Kings“ savo keitimą panaudojo tam, kad į sudėtį įtrauktų daugiau patirties, be to, taip atsirado vietos atakuojančiam gynėjui naujokui Benui McLemore'ui. Na, o „Nets“ komanda, kuriai jaudintis dėl sutarčių ir atlyginimų reikia mažiau, džiaugėsi į savo sudėtį įtraukusi jauną krepšininką. Toks ir buvo Bruklino klubo tikslas.

Andre Milleris iškeliavo į Vašingtoną, Janas Vesely į Denverį, Ericas Maynoras ir šaukimai – į Filadelfiją.

„Denver Nuggets“ pagaliau išsiuntė A.Millerį ir į komandą įtraukė kokybės – J.Vesely. Žinoma, jam dar reikia daug dirbti, kad pasiektų savo potencialą, bet jis teikia daug vilčių, juk yra labai aukštas ir tik 23-ejų. O tuo metu „Philadelphia 76ers“ gavo E.Maynorą ir du antrojo rato NBA naujokų biržos šaukimus.

Kai kurių klubų baimė buvo ta, kad A.Milleris neatsidurtų dėl čempionų žiedų kovosiančiame klube.

„Nuggets“ iškeitė Jordaną Hamiltoną į Aaroną Brooksą iš „Rockets“

Pirminis Denverio klubo tikslas šiuose mainuose buvo Beno Udrihas, kol galiausiai derybos su „Knicks“ sugriuvo. A.Brooksui labai daug trūksta iki gerųjų 2010-ųjų metų, tačiau jis, kaip visada, taikliai mėto tritaškius. Tai gera žinia Denverio komandai, kuriai trūksta krepšininkų, galinčių kelti baimę varžovams nuo tritaškių linijos.

O J.Hamiltonas gali klestėti „Rockets“ komandoje.

„Lakers“ išsiuntė Steve'ą Blake'ą į „Warriors“, o už tai gavo Kentą Bazemore'ą ir MarShoną Brooksą.

„Warriors“ komanda turėjo ganėtinai rimtų problemų su savo pagalbinio įžaidėjo vieta, tačiau galiausiai surado kuo tą spragą užkamšyti. S.Blake'as – tikras įžaidėjas, o štai J.Crawfordas – ne. Viso to kaina – jaunas gynėjų tandemas, kuris gali išnaudoti savo šansą Los Andžele.

Didžiausia „Lakers“ pergalė šiuose mainuose – šioks toks diržų atlaisvinimas prabangos mokesčių sferoje.  

Spenceris Hawesas iškeliavo į Klivlandą, „76ers” gavo Earlą Clarką, Henry Simsą ir du antrojo NBA naujokų biržos raundo šaukimus.

Atrodo, kad „Cavaliers“ daro viską, kad tik galėtų varžytis su kitomis komandomis. Ir galbūt klubas keitime matė perspektyvą – juk iki paskutinės NBA keitimų dienos iškovojo šešias pergales paeiliui. Dabar „Cavaliers“ gavo rimtą aukštaūgį, kuris pritrauks varžovų gynėjus ir atlaisvins vietos kitiems krepšininkams. Už tai klubas atsisakė dviejų atsarginių krepšininkų bei šaukimų. O „76ers” galės pildytis žaidėjais iš antrojo etapo šaukimų – klubas jų gavo ir iš kito sandorio.

„Bucks“ išlydėjo Gary Nealą į Šarlotę, kartu leidę keliauti ir Luke'ui Ridnourui. O Ramonas Sessionsas ir Jeffas Adrienas keliavo priešinga kryptimi.

Gausybės gandų apipintas G.Nealo keitimas į R.Sessionsą padidėjo. Iš tiesų, „Bobcats“ sumokėjo tikrai daug, jeigu tikėsime, kad R.Sessionso žaidimas stringa laikinai.

Kita vertus, G.Nealo gebėjimas mesti iš toli turėtų duoti daugiau naudotos „Bucks“ komandos puolimui.

„Clippers“ iškeitė Antawną Jamisoną, išleidęs jį į Atlantą. Už tai gavo NBA naujokų biržos šaukimus.

A.Jamisonas „Clippers“ komandoje pasiekė daugiau nei 20 tūkstančių taškų ribą, tačiau tai ir viskas. Senstantis krepšininkas šiemet sužaidė tik 22 mačus. Šis perėjimas „Clippers“ klubui leidžia turėti daugiau laisvos vietos algų kepurėje.

„Clippers“ iškeitė Buroną Mullensą ir antrojo etapo NBA naujokų biržos šaukimą į „76ers” antrojo etapo NBA naujokų biržos šaukimą.

Tai – antroji „Clippers“ mėginimų išvengti prabangos mokesčių dalis. Dabar „Clippers“ ribą viršija 262 tūkst. JAV dolerių.

„Spurs“ gavo Austiną Daye ir išsiundė Nando de Colo į „Raptors“.

„Spurs“ komandoje jau senokai buvo per daug įžaidėjų, tad klubas nusprendė sustiprinti puolėjų liniją. Tai nėra sukrečiantis perėjimas, tačiau „Spurs“ klubui naudingas.

„Kings“ gavo Rogerį Masoną jaunesnįjį ir pinigų iš Majamio.

„Kings“ veikiausiai vėliau atsisakys veterano, o „Heat“ tiesiog atlaisvino vietą kitam žaidėjui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.