EUROLYGA 2023

G.Navikauskas – apie dingusį O.Volkovą ir „Žalgirio“ prieglobstį

Ukrainos krepšinyje – karšta. Pasklido kalbos apie Ukrainos krepšinio federacijos prezidento Oleksandro Volkovo pabėgimą iš šalies, 2015 metais šalyje gali neįvykti Europos čempionatas, o lietuvių brigada iš Kijevo „Budivelnyk“ pro buto langą galėjo girdėti Maidano baisybes. Tačiau „Budivelnyk“ direktorius Gediminas Navikauskas ramina – situacija Ukrainoje nėra kritinė.

G.Navikauskas su lrytas.lt dalijosi mintimis apie svarbiausius įvykius Ukrainos krepšinyje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
G.Navikauskas su lrytas.lt dalijosi mintimis apie svarbiausius įvykius Ukrainos krepšinyje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 25, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:46 PM

O.Volkovui nėra reikalo bėgti

Politinių neramumų Ukrainoje įkarštis smarkiai palietė ir krepšinį. Todėl kai ukrainiečiai šalyje nerado krepšinio federacijos prezidento O.Volkovo, paskubėta teigti, kad liūdnai pagarsėjusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus partijai priklausęs legendinis krepšininkas pabėgo iš tėvynės.

Portalui lrytas.lt G.Navikauskas patvirtino atnaujintą informaciją, kad O.Volkovas paliko Ukrainą ne dėl dalyvavimo V.Janukovyčiaus partijos veikloje. 

Ukrainos krepšinio galva užsienyje didžiausių neramumų metu tvarkė asmeninius reikalus.

„Kas, kad jis priklausė tai partijai. Daug yra tokių atvejų, kad ir Lietuvoje, bet tai nereiškia, kad kažkas kažką, – O.Volkovo „švarumu“ neabejojo G.Navikauskas. – Manau, kad tai tik sutapimas. Ukrainoje dabar įtempta situacija, visi į visus žiūri labai įtariai. Bet Oleksandras yra daug nusipelnęs sportininkas, olimpinis čempionas. Jį čia gerbia.“

Anot G.Navikausko, į Ukrainą sugrįžęs O.Volkovas pastaruoju metu rūpinasi, kaip išgelbėti finansinių sunkumų prispaustą Kijevo „Kyiv“ krepšinio klubą. O.Volkovas yra jo prezidentas.

Praras Europos čempionatą?

O.Volkovui galvos skausmą kelia ne tik saitai su V.Janukovyčiaus šalininkais ar „Kyiv“ bėdos. Dėl neramumų Kijeve sunerimę „FIBA Europe“ vadovai iškvietė ukrainiečius į Miuncheną, kur dabar aiškinasi, ar Ukraina pajėgs po metų surengti Europos čempionatą.

Esą dėl pastarųjų savaičių įvykių visiškai sustojo arenų statybos, o valstybė po permainų gali būti nebepajėgi finansiškai pakelti Senojo žemyno pirmenybių organizavimo naštos.

„Ukrainiečiams reikės daug valstybinių lėšų, bet nemanau, kad valstybei dabar svarbiausias Europos čempionatas. Yra ir kitų problemų, o pinigų nėra“, – situaciją komentavo G.Navikauskas

„Budivelnyk“ direktoriaus žiniomis, statybų darbai nesustojo, arenos po truputį dygsta. Lietuvio manymu, Ukraina yra didelė ir turtinga valstybė, todėl turėtų atsitiesti.

G.Navikauskas davė pavyzdį, kad buvo kilę nesklandumų ir prieš 2012 metų Europos futbolo čempionatą, kuris vyko Lenkijoje ir Ukrainoje. Bet nors ir vėlavo, ukrainiečiai spėjo pasiruošti dar daugiau ažiotažo sulaukiančiai futbolo šventei.

Priglaustų „Žalgiris“

Kijevo neramumai tiesiogiai palietė patį „Budivelnyk“ klubą. Be amerikiečių išgąsčio bei realios grėsmės jiems palikti komandą, ukrainiečiais susirūpino ir Eurolygos vadovai.

Vis dėlto G.Navikauskui pavyko nuraminti ir vienus, ir kitus. Pirmąsias Europos taurės aštuntfinalio rungtynes su Nantero JSF bus leista žaisti Kijeve, nebent iki kovo 4 dienos sostinėje įvyks kažkas labai netikėto.

Tokiu atveju, Eurolyga paprašė „Budivelnyk“ rasti areną, kurioje galėtų žaisti pasikeitus situacijai. G.Navikauskas patikino vadovus, kad Kijevo klubas tuomet žaistų Kauno „Žalgirio“ arenoje. Prieš tai ukrainiečiai svarstė ir Latvijos variantą.

„Su „Žalgiriu“ jau viskas sutarta. Jei kas, jie pasiruošę mus priimti“, – lrytas.lt tvirtino G.Navikauskas.

Bet „Budivelnyk“ vadovas nemano, kad jiems prireiks žalgiriečių pagalbos.

„Ukrainos gatvėse dabar ramu, jaučiasi susikaupimas, tolerancija vieni kitiems. Bet, aišku, kiekvieną minutę viskas gali pasikeisti. Nereikia atmesti tokių variantų. Vis dėlto toks susikaupimas padės išvengti bėdų. Nemanau, kad pas mus dabar pavojingiau nei, pavyzdžiui, kokiame nors Niujorke“, – tikino G.Navikauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.