EUROLYGA 2023

„EuroBasket 2015“: Ukrainai pagalbą siūlo lenkai ir čekai

2015 metų Europos krepšinio čempionatas gali būti surengtas trijose šalyse – Ukrainoje, Lenkijoje ir Čekijoje. Dėl sudėtingos politinės padėties sunkumų turintiems ukrainiečiams pagalbą pasiūlė kaimynai, kurie teigia, kad nenori atimti čempionato iš Ukrainos.

Ukrainos krepšinio federacijos vadovas O.Volkovas bijo, kad šalis neteks "Eurobasket 2015".<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Ukrainos krepšinio federacijos vadovas O.Volkovas bijo, kad šalis neteks "Eurobasket 2015".<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:54 PM

Kiek anksčiau apie galimybę perimti čempionatą iš Ukrainos yra užsiminę Estijos, Latvijos ir Lietuvos krepšinio federacijos.

Taip pat kalbama, kad bendrą paraišką rengti „EuroBasket 2015“ gali atnaujinti keturios šalys – Vokietija, Austrija, Prancūzija ir Kroatija. Jos konkuravo su Ukraina dėl teisės rengti čempionatą.

„Ukrainos arenos, kuriose turėtų vykti 2015 m. čempionato varžybos, nėra parengtos, o dabartinė situacija šalyje neleidžia įvykdyti prisiimtų įsipareigojimų. „FIBA-Europe“ nori apsidrausti ir skuba ieškoti išeičių“, – sport.tvn24.pl sakė Lenkijos krepšinio sąjungos prezidentas Grzegorzas Bachanskis.

Lenkai rodo iniciatyvą, nes mano turį pakankamai patirties.

„Mes nenorime iš Ukrainos atimti čempionato, bet neformaliai siūlome savo pagalbą. Turime infrastruktūrą ir patirties, nes rengėme 2009 metų čempionatą“, – teigė lenkas.

Pasak planeta-basket.com, „FIBA-Europe“ valdininkai yra pasirengę atimti iš Ukrainos čempionatą, tačiau tokiu atveju reiktų sugrąžinti ukrainiečiams už šią teisę sumokėtus 4 mln. eurų.Pagal Ukrainos projektą, čempionatas vyktų šešiuose šalies miestuose.

Lenkai siūlo ukrainiečiams palikti tik Lvovą, o kitus mačus rengti Vroclave ir Katovicuose bei Prahoje (arba Liberece ir Pardubicėse).

Manoma, kad galutinis sprendimas dėl 2015 m. Europos čempionato gali būti priimtas kovo 22 dieną Miunchene „FIBA-Europe“ valdybos posėdyje.

„Jei čempionatas turėtų vykti po dviejų mėnesių, „FIBA-Europe“ tektų atimti jį iš Ukrainos. Bet dar yra pusantrų metų“, – sakė „FIBA-Europe“ atstovas Sakis Kontos

.Ukrainos krepšinio federacijos prezidento Oleksandro Volkovo teigimu, tai būtų skaudus smūgis šalies krepšiniui.

„Mes padarėme proveržį šios sporto šakos vystyme Ukrainoje. Labai tikiuosi, kad naujoji vyriausybė padarys viską, kad Europos čempionatas nebūtų atimtas iš Ukrainos“, – xsport.ua kalbėjo O.Volkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.