EUROLYGA 2023

Piktas D.Songaila: „Rezultatą Europos taurėje vertinu neigiamai“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Darius Songaila į komandos rūbinę po netenkinančios pergalės 82:80 prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ atėjo paskutinis. Vis dar gyvenęs rungtynių emocijomis, jis piktai nusiiminėjo apsaugas ir nusirenginėjo.

D.Songaila tvirtino, kad mačo pabaigoje pralaimėjimą lėmė klaidos gynyboje.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Songaila tvirtino, kad mačo pabaigoje pralaimėjimą lėmė klaidos gynyboje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 12, 2014, 10:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:51 AM

„Pralaimėjome, nes įmetėme mažiau nei jie“, – piktokai iš pradžių atsakė 14 taškų pelnęs D.Songaila.

Toks 36 metų veterano apmaudas suprantamas. „Lietuvos rytas“ pasitraukė iš kovos dėl Europos taurės turnyro trofėjaus dar aštuntfinalyje.

„Rezultatą vertinu neigiamai, – neslėpė D.Songaila, bet netrukus pridūrė. – Bet liko Jungtinė lyga, LKL, LKF taurė. Turime susikoncentruoti šiems turnyrams ir toliau dirbti. Apmaudu, bet sezonas tuo nesibaigia.“

Kiek atslūgus emocijoms, atslūgo ir D.Songailos pyktis. Jis ėmė analizuoti dviejų rungtynių su „Crvena Zvezda“ nesėkmės priežastis.

„Abi rungtynės vyko taškas į tašką. Bet pora klaidų kainavo didesnį pralaimėjimą Belgrade ir mažesnę pergalę Vilniuje. Atrodo, tie šeši taškai buvo ranka pasiekiami, – atsiduso D.Songaila. – Bet rungtynių pabaigoje prasileidome „kliurką“ gynyboje ir skirtumas ištirpo.“

„Lietuvos rytą“ Europos taurės aštuntfinalyje labiausiai skriaudė „Crvena Zvezda“ aukštaūgiai. Belgrade – 21 tašką įmetęs 221 cm ūgio „milžinas“ Bobanas Marjanovičuis, Vilniuje – kitas serbų bokštas Raško Katičius, Lietuvoje įmetęs 19 taškų.

„Tai – geri žaidėjai. Su Bobanu Vilniuje susitvarkėme geriau, bet gerai žaidė R.Katičius. Jis pataikė ir kablius, ir metimus iš toliau. Nėra dėl ko labai priekaištauti“, – pripažino D.Songaila, su kitais „Lietuvos ryto“ aukštaūgiais neradęs priešnuodžių nuo „Crvena Zvezda“ priekinės linijos.

Renaldas Seibutis po dvikovos iškart įvardino priežastį, kodėl ekipa pralaimėjo. „Taip, jie išnaudojo mūsų silpnąją gynybinę pusę. Turėjome visi padėti aukštesniems, bet tada varžovai pradėjo mėtyti tritaškius. Teko kažką aukoti ir jie ėmė mėtyti tritaškius. Tai mus ir nužudė, - sakė R.Seibutis. - Jie pataiko, o mums stresas per kiekvieną ataką.“

Martynas Gecevičius kalbėjo apie per lėtą startą. „Turėjome rungtynes pradėti aktyviau, - sakė jis. - Nežaidėme taip, kaip turėjome, tad ir pralaimėjome. Varžovai pirmoje pusėje pataikė aštuonis iš dešimties tritaškių, tad jie padarė tai, ką turėjome mes – įgyti iniciatyvą. Pabaigoje dar spėjome porą kartų išsiveržti, bet vienas dėjimas, klaida, neatkovotas kamuolys ir viskas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.