EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneriu tapusiam Š.Jasikevičiui - teatralų krikštas

48:42. Tokiu rezultatu antradienio vakarą po labai nuotaikingų ir kartu dramatiškų krepšinio rungtynių „Žalgirio“ arenoje šio miesto teatralų komanda įveikė Kauno „Žalgirio“ komandą, kurią treniravo Šarūnas Jasikevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-03-25 20:18, atnaujinta 2018-02-15 03:14

Daugiau renginio akimirkų - fotogalerijoje.

Prie šešių Kauno teatrų krepšinio rinktinės vairo stojo neįprastas treneris – šuo, pavadintas Rudžiu Fernadesu.

Artėjančios Tarptautinės teatro dienos proga surengtos varžybos nebuvo įprastos. Jos labiau priminė spektaklį nei tikrą sportinę kovą. Krepšinio varžyboms teisėjavo kaunietė aktorė Ugnė Žirgulė.

Iš viso buvo sužaisti trys kėliniai po 9 minutes.

Žalgiriečiams teko prisitaikyti prie teatralų patobulintų krepšinio rungtynių: vieną kėlinį teko žaisti su bokso pirštinėmis, antrą – naudojantis tik viena ranka, nes kitoje krepšininkai laikė gėlių puokštę.

Trečią kėlinį krepšininkams buvo leista žaisti taip, kaip jie nori. Tačiau jiems kaip įmanydami trukdė teatro apšvietėjai, kurie vos prie priešininkų krepšio pribėgus žalgiriečiams užgesindavo šviesą.

„Žalgirio“ komandai atstovavo ne tik keli pagrindinės komandos žaidėjai, bet ir Mindaugas Žukauskas, Eurelijus Žukauskas, Tomas Masiulis, Saulius Štombergas.

Atranka į teatralų rinktinę vyko atsižvelgiant į sportinius ir aktorinius sugebėjimus.

Teatralų komandoje buvo galima išvysti aktorius ir režisierius Egidijų Stanciką, Egidijų Bavikiną, Ridą Žirgulį, Žaną Voronovą, Raimondą Baranauską, Egidijų Tamošiūną, Joną Baranauską, Joną Lanauską, Gintarę Ščavinskaitę, Saulių Čiučelį, Aleksandrą Kleiną. Paskutinius du taškus teatrų rinktinei pelnė legendinė aktorė Gražina Balandytė.

Kiekvienos minutės pertraukėlės metu žiūrovams buvo surengtas žiūrovams skirtas šou. Jame pasirodė visų šešių teatrų atstovai, kaskadininkai, pirotechnikai.

Žalgiriečių ir teatralų krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Kaune buvo įprastos. Pažiūrėti aktorių ir krepšininkų kovų į Kauno sporto halę ateidavo tūkstančiai žiūrovų.

Pavyzdžiui, 1979 metais į Kauno sporto halę susirinko keturi tūkst. žiūrovų. Tačiau tradicija pamažu nunyko ir nutrūko maždaug prieš 20 metų.

„Niekas tiksliai negali pasakyti, kada ir kodėl tokia graži tradicija numirė. Tikiuosi, kad nuo šių metų ji vėl atgis. Juk šįkart varžybas žiūrėjo beveik penki tūkstančiai žmonių“, – tvirtino šventės rengėjas aktorius, režisierius ir varžybų komentatorius Andrius Žiurauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.