EUROLYGA 2023

Užmirštas D.Motiejūnas galėjo tapti „Rockets“ gelbėjimosi ratu?

Kas kaltas, kad lemiamoje atakoje „Portland Trail Blazers“ įžaidėjas Damianas Lillardas netrukdomas priėmė kamuolį ir likus 0,9 švystelėjo taiklų tritaškį, palaidojusį „Houston Rockets“ sezoną? Donato Motiejūno atstovaujamo klubo sirgalių strėlės smigo į du žmones – vyriausiąjį trenerį Keviną McHale‘ą ir puolėją Terrence‘ą Jonesą. Pasak vieno „Rockets“ aistruolio, ekipą išgelbėti galėjo ir D.Motiejūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:01 AM

Ką veikė T.Jonesas?

Tokį klausimą „Rockets“ gerbėjai kėlė išvydę puolėjo veiksmus paskutinę sekundę. T.Jonesas buvo žmogus, stovėjęs šalia kamuolį iš užribio išmetusio Nicolas Batumo.

„Sutarėme – jokio tritaškio“, – po rungtynių paskutinės minutės pertraukėlės prisiminimais dalijosi K.McHale‘as.

Tačiau panašu, kad jo žodžiai buvo neišgirsti, kadangi T.Jonesas rankomis mosavo atsistojęs taip, kad „Trail Blazers“ negalėtų priimti kamuolio arčiau krepšio. Tuo tarpu N.Batumas turėjo visą laisvą šoną numesti kamuolį šalia tritaškio linijos.

„Jis buvo pernelyg laisvas. Turėjome paruošę gynybos schemą, bet D.Lillardas atsiplėšė ir pataikė“, – paskutinę ataką komentavo Jamesas Hardenas.

Šlovės spinduliuose po taiklaus tritaškio besimaudęs D.Lillardas neslėpė – jam buvo sukurta puiki proga.

„Turėjau neblogą progą. O šią savaitę puikiai jaučiau metimą. Kai išleidau kamuolį iš rankų, supratau, kad turiu gerą šansą, – sakė D.Lillardas ir pridūrė. – Tai svarbiausias metimas mano karjeroje.“

Ką veikė K.McHale‘as?

Žvelgiant į skaičius, nereikėtų stebėtis, kaip „Trail Blazers“ po minutės pertraukėlės pavyko suregzti rezultatyvią ataką ir išplėšti pergalę. Statistika rodo, kad „Rockets“ yra daugiausiai taškų per pirmąją ataką po minutės pertraukėlės praleidžianti komanda.

Kritikai negaili K.McHale‘o dėl jo paskutinei atakai gynyboje pasirinktų krepšininkų. Įdomu, kad vienas jų siūlė išleisti į aikštę D.Motiejūną.

„Jei nori paaukoti besiginantį krepšininką blokuoti kamuolį iš užribio išmetančiam žaidėjui, D-Mo yra geras pasirinkimas. Jis tikrai nebūtų leidęs taip laisvai jaustis N.Batumui“, – „Rockets“ gerbėjų diskusijų forume komentavo vartotojas RV6.

Taip pat nesuvokiama, kodėl D.Lillardą po aikštę vaikė Ch.Parsonsas. Jis nesidaužė į „Trail Blazers“ aukštaūgių užtvarą, bet tiesiog nespėjo pagal pergalingą metimą pataikiusį gynėją.

„Aš tiesiog paskui jį nespėjau, – pripažino Ch.Parsonas. – Tai – blogiausias jausmas mano gyvenime. Kai likus žaisti 0,9 sek. pirmavome, manėme, kad rungtynės jau baigtos ir Hjustone žaisime lemiamą mačą. Sunku apibūdinti tai, kas įvyko.“

Ne ką lengviau apibūdinti „Rockets“ veiksmus gynyboje paskutinės atakos metu. Tuo tarpu rungtynes stebėję sirgaliai pasigedo aikštėje Jeremy Lino, kuris kartu su kitu gynėju Patricku Beverley yra greičiausi komandoje.

Tuo tarpu K.McHale‘as aikštėje laikė Jamesą Hardeną – negailestingą metiką, tačiau nepersistengiantį gynyboje.

Skaudus skaičiai

Per 17 dienų D.Motiejūnas nė karto nepasirodė aikštelėje.

Tai buvo jau antrosios lietuvio atkrintamosios varžybos, bet jose puolėjas sužaidė vos 5 minutes. Jis žaidė tik patį pirmąjį mačą praėjusiais metais su „Oklahoma City Thunder“ ir spėjo pelnyti 5 taškus.

Vėliau D.Motiejūnas su „Thunder“ praleido penkis susitikimus, o šių metų serijoje su „Trail Blazers“ nepasirodė nė viename iš šešių mačų.

Per septyniolika pastarųjų metų „Rockets“ tik kartą pateko į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.