EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ treniruotėje - A.Kavaliausko pamoka metikams

„Tai komanda, kuri sezonui įsibėgėjant žaidė vis geriau. Neatsitiktinai „Nižnij Novgorod“ pateko į Europos taurės pusfinalį, kur juos sustabdė tik būsima čempionė „Valencia“. Taip pat neatsitiktinai Jungtinės lygos ketvirtfinalyje „Nižnij Novgorod“ sutvarkė „Chimki“, – apie priešininkus Jungtinės lygos pusfinalyje kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Žemutinis Naugardas

2014-05-28 13:53, atnaujinta 2018-02-13 10:42

Vilniaus krepšininkai praėjusį vidurnaktį atskrido į Žemutinį Naugardą, kur šiandien ir rytoj su vietos klubu sužais dvejas pirmąsias pusfinalio iki trijų pergalių rungtynes. Sekmadienį serija persikels į Vilnių.

Nors reguliariajame sezone „Lietuvos rytas“ A grupėje finišavo antras, o „Nižnij Novgorod“ – ketvirtas, Rusijos klubas įgijo aikštės pranašumą, nes ketvirtfinalyje 3:0 perlipo geriausios B grupės ekipos „Chimki“ barjerą.

„Dabar mes negalvojame, koks serijos rezultatas bus po dvejų rungtynių. Visas dėmesys – šio vakaro mačui. Norime parodyti geriausią savo žaidimą ir siekti pergalės“, – sakė D.Adomaitis.

Reguliariajame sezone „Lietuvos rytas“ parklupdė „Nižnij Novgorod“ abu kartus – 70:66 spalį Rusijoje ir 82:71 sausį Vilniuje. Tačiau D.Adomaitis į šiuos rezultatus nekreipia dėmesio.

„Nuo tada „Nižnij Novgorod“ pasikeitė keli krepšininkai, o kartu – ir žaidimas. Jų svarbiausi koziriai – tarpusavio supratimas aikštėje ir didžiulis pasitikėjimas savimi. Dažnai vienu metu žaidžia penki krepšininkai, kurie gali įmesti tritaškius. Jeigu pataiko, varžovams būna labai sunku“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris.

Pusfinalio seriją vilniečiai pradės turėdami dešimt žaidėjų. Traumuoti Eimantas Bendžius ir Renaldas Seibutis liko Vilniuje, o su komanda į Žemutinį Naugardą atskridęs Antanas Kavaliauskas nėra registruotas Jungtinės lygos varžyboms.

Tačiau aukštaūgis dirbo su komanda trečiadienį rytinėje treniruotėje, o jos pabaigoje davė pamoką „Lietuvos ryto“ metikams.

Tradiciškai po treniruotės visi vilniečiai dalyvauja improvizuotame konkurse – meta iš aikštės vidurio. Žemutiniame Naugarde per pirmąjį bandymą prametė visi, o antroje serijoje pataikė A.Kavaliauskas, Tautvydas Lydeka, Steponas Babrauskas ir Zabianas Dowdellas.

Komandos draugams kvatojant ir palaikant šūksniais po trečiojo mėginimo konkurse liko A.Kavaliauskas ir Z.Dowdellas. Vidurio puolėjas vėl buvo taiklus, o amerikietis prametė.

„Jau dukart buvau pralaimėjęs finale. Trečias kartas nesumelavo“, – šypsojosi A.Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.