EUROLYGA 2023

„Rockets“ mintys apie Donato Motiejūno svorį nustebino agentą

LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony, Chrisas Boshas, Dirkas Nowitzki. Apie tokius žaidėjus šią vasarą svajojo „Houston Rockets“ klubas. Tačiau dėl galimybės prisivilioti NBA superžvaigždes lyderių pagalbininkus išbarstę „Rockets“ liko prie suskilusios geldos. Paradoksalu, bet tai gera žinia komandos lietuviui Donatui Motiejūnui.

Hjustono klubas nori matyti sunkesnį D.Motiejūną.<br>G.Šiupario nuotr.
Hjustono klubas nori matyti sunkesnį D.Motiejūną.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 16, 2014, 10:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:31 PM

Ch. Bosho, D.Nowitzki ar kurio kito garsaus aukštaūgio prisijungimas prie „raketų“ D.Motiejūno karjerai Hjustone būtų reiškęs galą.

Tačiau po „Rockets“ nesėkmių vasaros žaidėjų turguje 23 metų puolėjui priekinėje linijoje atsirado dar daugiau erdvės. Be to, iš Hjustono į Naująjį Orleaną persikėlė po 20 minučių surydavęs „centras“ Omeras Ašikas.

Turką pakeitė Barselonoje praėjusį sezoną rungtyniavęs Joey Dorsey. Nors amerikietis jau yra ragavęs NBA duonos, pajėgiausioje krepšinio lygoje taip ir neįsitvirtino.

„Tikimės, kad šie pokyčiai Donatui tik į naudą, – portalui lrytas.lt teigė D.Motiejūnui atstovaujantis krepšinio agentas Virginijus Bulotas. – Galbūt dabar klubas duos daugiau galimybių atsiskleisti Donatui.“

Prašo priaugti svorio

Panašu, kad „Rockets“ treneris Kevinas McHale‘as Lietuvos rinktinės nariui ieško ne naujos komandos, o vietos dabartinėje sudėtyje.

Stebėdamas, kaip NBA Las Vegaso Vasaros lygoje D.Motiejūnas pelnė 15 taškų ir vedė „Rockets“ į pergalę prieš „Los Angeles Clippers“, komandos strategas atskleidė legionieriui keliamus reikalavimus.

„Donatui reikia žengti kitą žingsnį. Jis yra labai talentingas žaidėjas, bet jam reikėtų pagerinti fizinę gynybą po krepšiu ir kovą dėl atšokusių kamuolių. Neprašau jo nustoti mesti savo metimus ar žaisti lėčiau. Tiesiog dabar po krepšiu mums labai reikės jėgos“, – „Rockets“ rungtynes komentavusiems NBA televizijos apžvalgininkams sakė K.McHale‘as.

Amerikietis tikino, kad siekdamas sėkmingiau grumtis po krepšiu, 213 cm ūgio D.Motiejūnas šiuo metu augina svorį.

Sveria kaip Ž.Ilgauskas

Tiesa, D.Motiejūnui atstovaujantį V.Bulotą tokie K.McHale‘o žodžiai nustebino.

„Nemanau, kad Donatas dabar kažką augina. Jis dirba kaip dirbo. „Rockets“ nepateikė jokio specifinio reikalavimo. Donatas šiuo metu turi pakankamai raumenų ir tai pademonstruos pasaulio čempionate“, – portalui lrytas.lt tikino agentas.

V.Buloto teigimu, priaugęs papildomų kilogramų D.Motiejūnas būtų lėtesnis.

„Kartais po krepšiu laimi ne svoris, o greitis, staigumas, jėga. Juk gali būti storas, bet fiziškai silpnas. Tegul „Rockets“ suteikia D.Motiejūnui šansą ir jis parodys, ką gali“, – pridūrė V.Bulotas.

Jo teigimu, D.Motiejūnas sveria panašiai kaip Žydrūnas Ilgauskas savo pirmaisiais metais NBA. Prieš 2013-2014 metų sezoną D.Motiejūnas svėrė 100 kilogramų. Palyginimui, paskutinį sezoną NBA Ž.Ilgauskas svėrė 108 kg.

Čempionatui ruošiasi Las Vegase

Norėdamas nušauti du zuikius, D.Motiejūnas šiuo metu lieja prakaitą ne nacionalinės komandos stovykloje Palangoje, o Las Vegase.

Puolėjas Vasaros lygoje įrodinėja savo vertę iš tribūnų komandos pasirodymą stebinčiam K.McHale‘ui. Treneris neturėjo likti nusivylęs D.Motiejūno žaidimo.

Lietuvis per trejas pirmąsias rungtynes aikštėje vidutiniškai praleisdamas po 25 minutes rinko po 14 taškų, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Donatas nori žaisti, pajausti žaidimą ir įeiti į ritmą. Į nacionalinės komandos stovyklą jis tikisi atvykti pilnai pasiruošęs. Kol kas viskas gerai“, – džiaugėsi V.Bulotas.

Prie rinktinės D.Motiejūnas prisijungs liepos 22-ąją. Jono Kazlausko kariauna Kaune tuo metu įpusės antrąjį pasiruošimo planetos pirmenybėms etapą.

Daugiau D.Motiejūno raumenų laukia ir J.Kazlauskas. Netekus Roberto Javtoko ir Lino Kleizos, pasaulio čempionate Ispanijoje rinktinei reikalingas kur kas svaresnis NBA rungtyniaujančio puolėjo indėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.