EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ naujoką B. Baroną įkvepia NBA mažiukai

Sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pasirašęs įžaidėjas Billy Baronas tikisi komandai būti naudingas ne tik pelnytais taškais, bet ir rezultatyviais perdavimais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Žaisdamas po 39 minutes Kanizijaus universiteto komandai B.Baronas praėjusį sezoną pelnė po 24,1 taško ir buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą tarp visų NCAA žaidėjų.<br>AP nuotr.
Žaisdamas po 39 minutes Kanizijaus universiteto komandai B.Baronas praėjusį sezoną pelnė po 24,1 taško ir buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą tarp visų NCAA žaidėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jul 25, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:02 PM

Per atostogas žaisdamas golfą Jungtinėse Valstijose B.Baronas apsidžiaugė sužinojęs, kad gerų šio žaidimo aikštynų yra ir šalia Vilniaus.

Golfas yra viena 23 metų amerikiečio laisvalaikio aistrų.

Krepšinis – gyvenimas, nes B.Baronas užaugo šeimoje, kurioje žaidimas oranžiniu kamuoliu yra šventas dalykas.

Jo tėvas Jimas Baronas treniruoja Kanizijaus universiteto komandą, kuriai Billy atstovavo dvejus pastaruosius metus.

Vyresnysis brolis Jimmy Baronas praėjusį sezoną rungtyniavo Romos „Virtus“ klube Italijoje, o prieš tai buvo su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu Krasnodaro „Lokomotiv“ gretose.

Krepšinis taps ir darbu jauniausiam Baronui, profesionalo karjerą pradėsiančiam „Lietuvos ryto“ komandoje.

Vasarą iš pagrindų besikeičiantis Vilniaus klubas įdėjo daug pastangų, kad priviliotų 188 cm ūgio įžaidėją, demonstravusį įspūdingus rezultatus JAV studentų pirmenybėse.

Žaisdamas po 39 minutes Kanizijaus universiteto komandai B.Baronas praėjusį sezoną pelnė po 24,1 taško ir buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą tarp visų NCAA žaidėjų.

Jis dar atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 4,9 kamuolio, tad nenuostabu, kad buvo išrinktas geriausiu MAAC konferencijos žaidėju.

Iš mažytės Kanizijaus universiteto ekipos, žaidžiančios ne pačioje stipriausioje konferencijoje, sunku patekti į NBA skautų radarus.

Nors B.Baronui tai pavyko padaryti ir jis rungtyniavo „Chicago Bulls“ gretose NBA vasaros lygoje, profesionaliu žaidėju jis bandys tapti Vilniuje.

B.Baronas nujaučia, kad Europoje tikriausiai nepasitaikys tokių rungtynių, kaip šių metų vasarį, kai jis įmetė 40 taškų į Sienos studentų krepšį NCAA mače su trimis pratęsimais.

Keliaudamas tarp golfo aikštelių laisvos dienos popietę B.Baronas papasakojo, kokio vaidmens norėtų „Lietuvos ryte“ ir kas jam patarė pasirinkti Vilniaus ekipą.

– Billy, esate iš krepšininkų šeimos. Tikriausiai neturėjote kito pasirinkimo, kaip tapti krepšininku? – „Lietuvos rytas“ paklausė B.Barono.

– Nuo pat mažų dienų pajutau, kad krepšinis yra mano šeimos gyvenimas.

Krepšinį nepaprastai gerai išmanantis mano tėtis padėjo man žengiant kiekvieną žingsnį krepšinio aikštėje.

Mano brolis rodė kelią, kaip sunkiai dirbti ir tapti profesionaliu žaidėju. Jis už mane vyresnis penkeriais metais, davė daug naudingų pamokų. Tikiuosi, kad visa tai pravers siekiant sėkmės su „Lietuvos rytu“.

– Vienas ESPN apžvalgininkų jus palygino su buvusiu „Chicago Bulls“ gynėju Johnu Paxsonu. Ar jums atrodo, kad žaidžiate panašiai kaip buvęs NBA čempionas?

– Sutinku. Man patiko Johnas. Jis buvo nugalėtojas, o tai yra visų svarbiausia. Ir aš siekiu tapti kovingu ir laiminčiu žaidėju.

Johnas irgi buvo įžaidėjas, puikus tritaškių metikas.

Man garbė, jei kas nors mane lygina su J.Paxsonu.

– Ar turite mėgstamą šių laikų NBA krepšininką?

– Man patinka Patrickas Millsas iš „San Antonio Spurs“. Jis tik 180 cm ūgio, bet aikštėje dirba labai sunkiai.

Akivaizdu, kad visi mėgsta LeBroną Jamesą ar Keviną Durantą – jie yra labai geri ir atletiški žaidėjai.

Aš labiau vertinu žemesnius krepšininkus, kurie įprastai turi įdėti dar daugiau pastangų, kad pakiltų į aukščiausią lygį.

– Kaip atsitiko, kad per karjerą NCAA jums teko net du kartus pakeisti komandas?

– Pirmuosius metus žaidžiau Virdžinijos universitete, bet labai norėjau rungtyniauti savo tėvo komandoje. Jis treniravo Rod Ailando ekipą, todėl perėjau ten.

Tačiau mano tėvas buvo atleistas. Jis greitai rado kitą darbą ir perėjo į Kanizijaus universitetą. Nutariau sekti iš paskos. Todėl antrąkart pakeičiau komandą.

– Būdamas Kanizijaus ekipos įžaidėju pelnėte po 24,1 taško per rungtynes. Mėgstate laikyti kamuolį savo rankose?

– Tikrai taip. Suprantu, kad Europoje mano vaidmuo keisis, nes ten įžaidėjo pareigos yra kitokios. Tačiau aš buvau tarp lyderių ir pagal rezultatyvius perdavimus. Mėgstu laikyti kamuolį savo rankose ir manau, kad galiu priimti gerus sprendimus.

Žinau, kad „Lietuvos ryto“ komandoje bus kitų gerų metikų, ir aš mielai perduosiu kamuolį jiems. Svarbiausia, kad mums pavyktų laimėti titulų.

– Kiek taškų norėtumėte pelnyti žaisdamas „Lietuvos ryto“ ekipoje?

– Man nesvarbu. Jei reikės, aš bandysiu pelnyti daug taškų. Bet jei mano vaidmuo bus kitas, nekils jokių problemų. Aš darysiu viską, ko paprašys treneris.

– „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus sakė, kad jūs galite rungtyniauti ir kaip įžaidėjas, ir kaip atakuojantysis gynėjas. Kuri pozicija jums labiau patinka?

– Aš esu įžaidėjas. Man patinka dalyti perdavimus.

Taip, galiu žaisti ir kaip atakuojantysis gynėjas, bet labiau esu įžaidėjas.

– Birželį dalyvavote kelių NBA klubų pratybose, paskui vasaros lygoje žaidėte „Chicago Bulls“ komandoje.

Tikitės vieną dieną tapti NBA žaidėju?

– Būtų neblogai. Būčiau nesąžiningas, jei sakyčiau, kad nenorėčiau ten žaisti.

Bet kitas mano tikslas – būti Europoje laiminčios komandos dalimi. Nors NBA būtų gerai, dabar jaučiuosi laimingas būdamas Vilniaus komandos žaidėjas.

– Ar tai bus pirmoji jūsų kelionė į Europą?

– Būdamas 14 metų keliavau į varžybas Danijoje, Vokietijoje ir Švedijoje. Be to, esu lankęs savo brolį, kai jis rungtyniavo Turkijoje ir Ispanijoje.

– Jūsų brolis prieš porą metų yra rungtyniavęs Krasnodaro „Lokomotiv“ ir lankėsi Kaune. Gal iš jo ką nors sužinojote apie Lietuvą?

– Kai man reikėjo priimti sprendimą, pirmiausia kalbėjau su broliu. Jis pasakė man, kad „Lietuvos rytas“ yra aukštos klasės klubas, žaidžia puikioje arenoje, turi gerus sirgalius.

Mano brolis pasakė daug teigiamų dalykų apie Lietuvą ir nemažai prisidėjo, kad pasirinkčiau Vilniaus klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.