EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas: „Problemų turime daug, bet gerai, kad išplaukėme“

Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas neatsitiktinai prieš pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynes su Naująja Zelandija  nujautė sunkią rungtynių eigą. 

J.Kazlausko kariaunai dėl vietos ketvirtfinalyje teko kautis iki paskutinių minučių.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlausko kariaunai dėl vietos ketvirtfinalyje teko kautis iki paskutinių minučių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 7, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:31 PM

Tačiau komanda nervingai, bet peršoko. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 76:71 įveikė aukštai iškilusį Naujosios Zelandijos barjerą ir žengė į ketvirtfinalį.

„Labai meluočiau, jei sakyčiau, kad prieš šį mačą buvau ramus. Kažkur kažkas visada kirbėjo, kad bus nervingos ir sunkios rungtynės. Taip ir nutiko. Kai neblogai pradedi mačą, turi ką prarasti, prisideda dviguba psichologinė našta. Bet išsikapanojome", – po mačo atsipūtė emocijų išsunktas J.Kazlauskas.

- Kiek sutrukdė J.Mačiulio ir S.Jasaičio traumos?

– Tai pakeitė daug ką. Manau, kad tai prisidėjo prie viso to sąmyšio. Taip visada nutinka po kažkokių traumų, o Simas ir Jonas – kertiniai tokios svarbios pozicijos žaidėjai. Juolab kad M.Kuzminskas iki tol nebuvo daug žaidęs. Be to, R.Seibutis jau buvo pavargęs, žaidė ne savo pozicijoje... Problemų turime tikrai daug, bet gerai, kad taip išplaukėme.

- Rungtynių pabaigoje puikiai žaidė J.Valančiūnas.

– Taip. Jis ėmėsi iniciatyvos. Bet mes ir norėjome per jį žaisti. Naujoji Zelandija gerai atitvėrė gynėjus, kas mums yra didžiausias peilis, o jiems stiprybė. Jie užėmė tokias tarpines pozicijas tarp žaidėjo su kamuoliu ir J.Valančiūno bei D.Motiejūno. Mūsiškiai abejojo – mesti ar ne, bet tada visada atsiranda abejonių. Tada atsiranda ir netaiklūs metimai. Nepadėjo mano raginimai žaidėjams mesti – pataikius tie varžovai ištraukiami gynybos. Todėl įsivėlėme į tokį sunkų žaidimą. Varžovai dar įmetė pora labai sunkių metimų, nuo lentos. Gerai, kad laimėjome.

- Ketvirtfinalyje žaisite su Australija arba Turkija. Geriau pažįstamas varžovas?

– Ramiai pasižiūrėsiu šias rungtynes, o dabar pasakyti, kas geriau, kas blogiau.. Nenoriu burti iš tirščių. Turėsime vieną laisvą dieną ir per ją reikia gerai pasiruošti bei atgauti jėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.