EUROLYGA 2023

Po mačo – J. Valančiūno, D. Motiejūno ir R. Seibučio atodūsiai

Jonas Valančiūnas sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes pasaulio čempionate. 211 cm aukštaūgis ketvirtfinalyje buvo tikras monstras: per 27 min. į Naujosios Zelandijos krepšį įmetė 22 taškus, atkovojo 13 kamuolių, blokavo 3 atakas, išprovokavo 8 pražangas.

J.Valančiūnas sužaidė geriausią mačą pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Valančiūnas sužaidė geriausią mačą pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 7, 2014, 9:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:31 PM

Vidurio puolėjas bene vienintelis Lietuvos rinktinėje visą mačą išsilaikė be duobių. Dar iki pertraukos jis buvo arti dvigubo dublio (10 tšk., 9 atk. kam.). Pabaigoje, kai varžovai buvo pasiviję, J.Valančiūnas vėl šaltakraujiškai tvarkėsi tiek gindamasis, tiek puldamas, ir varžovų spurtas buvo užgesintas.

– Jonai, buvo sunku?

– Labai sunkus mačas. Naujoji Zelandija žaidė tikrai neblogą krepšinį, pataikė sunkių metimų, buvo fiziškai stiprūs po krepšiu.

– Pradžioje Lietuvos rinktinė dominavo. Kas pasikeitė po pertraukos?

– Gal kai kada teisingai nesigynėme. Kai kur ne vietoje praradome kamuolį. Ir, kaip sakiau, jie įmetė sunkių metimų.

– Kiek iš ritmo komandą išmušė Jono Mačiulio ir Simo Jasaičio traumos?

– Tai – varžybos. Nieko negali pakeisti.

– Kas pabaigoje nulėmė pergalę?

– Tai, kad apsigynėme ir sugebėjome pasiimti kamuolį.

Iš nuovargio po sunkaus mūšio dūsavo ir kiti žaidėjai. Renaldas Seibutis netgi prisipažino, kad labai džiaugiasi dėl rungtynių baigties, ir pridūrė, jog komandai pasisekė.

„Ūch, – net atsikvėpė prakaitu žliaugiantis R.Seibutis. – Gerai, pasisekė. Ištraukėme rungtynes. Buvo žiauriai sunku. Labai džiaugiuosi dėl mačo. Jis pareikalavo labai daug jėgų. Belieka tik džiaugtis. Kodėl taip sunkiai? Pirmus du kėlinius vykdėme savo planą. Trečiajame kėlinuke varžovai pataikė pora sudėtingų metimų. M.Websteris pajuto savo metimus. Buvo sunku prieš jį dengtis. Pora greitų atakų ir atkovotų kamuolių išmušė mus iš vėžių. Buvo sudėtinga. Bet džiaugiuosi, kad radome jėgų ir parodėme charakterį. Naujoji Zelandija parodė, kad gali kovoti. Belieka džiaugtis, kad esame kitame etape."

R.Seibučiui antrino ir D.Motiejūnas.

„Sunkios rungtynės. Pagarba Naujajai Zelandijai už kovingumą. Jie kovojo iki paskutinių sekundžių. Šioms rungtynės išeikvojome daug jėgų, teko kautis iki galo. Kad ir kas sakytų, jog nuvertinome Naująją Zelandiją, – nieko panašaus. Buvo labai sunku. Psichologiškai tai buvo sunkiausios rungtynės. Dabar kiekvienos bus tokios – laimi arba važiuoji namo“, – pasakojo D.Motiejūnas.

Jis su komandos draugais lauks verdikto dėl sumuštų Simo Jasaičio šonkaulių. Gavęs smūgį alkūne, S.Jasaitis trečiajame kėlinyje griuvo ant parketo ir sunkiai pakilęs nuo žemės sėdo ant atsarginių suolo. Į aikštę jis nebegrįžo, o iškart po mačo vyko į Barselonos ligonines.

„Simo trauma žiauriai išgąsdino. Jis pradėjo rėkti, spardytis. Galvojau, kad šonkaulius sulaužė. Tikėkimės, kad nieko rimto. Bet turime kovoti. Traumos – krepšinio dalis“, – pridūrė D.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.