EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas: „Jeigu bus galimybė užsikabinti, kodėl gi ne?“

Pasaulio čempionato pusfinalio išvakarėse Jonas Kazlauskas nuleidęs galvą trypčiojo Barselonos „Palau Sant Jordi“ aikštės viduryje. Ketvirtadienį jo auklėtinių laukia rimčiausias išbandymas – iš NBA žvaigždžių suburta JAV krepšinio rinktinė.

J.Kazlauskas ruošia vyrus negailestingiausiai pasaulio čempionato kovai.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas ruošia vyrus negailestingiausiai pasaulio čempionato kovai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

2014-09-10 23:42, atnaujinta 2018-02-09 16:41

Tačiau J.Kazlausko išvaizda - apgaulinga. Lietuviai nejaučia jokio spaudimo, o nervintis gali nebent teisės klysti neturintys amerikiečiai.

„Laukia neeilinis varžovas. Savo žaidimą jie grindžia aktyvia gynyba, perimtais, atkovotais kamuoliais. Kadangi komanda labai atletiška, visi žaidėjai beveik vienodo lygio, amerikiečiai palaiko labai didelį greitą tempą, bėga į puolimą, nebijo drąsiai mesti, nes sugriebia kamuolius puolime. Ateina varžovams tas momentas, kai priešininkai palūžta“, – po vakarinės treniruotės trečiadienį sakė J.Kazlauskas.

– Mūsų žaidimas labai skirsis nuo ankstesnių rungtynių?

– Be abejo, žaisime kitaip. Kiek tai padarysime, čia jau kitas klausimas.

– Ar emociškai jaučiatės lengviau?

– Manau, kad su emocijomis pas mus viskas tvarkoje. Kadangi patekome į medalių dalybas, nemanau, kad psichologiškai mums blogai. Bet kiek turime jėgų, kitas klausimas.

– Yra sakančių, kad JAV rinktinei nereikia priešintis ir verčiau patausoti jėgas rungtynėms dėl bronzos. Ką tokiems pasakytumėte?

– Nieko (Juokiasi.). Viską reikės žiūrėti rungtynių metu. Jei yra galimybė užsikabinti, kodėl gi ne? Jei nėra, tai nėra.

– Amerikiečiai turi daug derinių?

– Daugiausia jie žaidžia individualų krepšinį, vienas prieš vieną, dviese prieš du. Jiems derinių nereikia, jie turi daug kūrėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.